Pin It

Επενδυτικό πρόγραμμα 60 εκατ. δολαρίων για την υλοποίηση τεσσάρων νέων γεωτρήσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου ξεκινά η Energean Oil.

 

Το Σάββατο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Καβάλα το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, η υλοποίηση του οποίου εξασφαλίστηκε με λεφτά της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Third Point. Πρόκειται για την εταιρεία που κέρδισε πέρσι περίπου 500 εκατ. ευρώ ποντάροντας σε ελληνικά ομόλογα, ενώ τον περασμένο Μάιο κάλυψε την αύξηση κεφαλαίου τής Energean Oil καταβάλλοντας 60 εκατ. ευρώ.

 

Μέσα στους επόμενους 6 μήνες η εταιρεία προγραμματίζει να υλοποιήσει δύο νέες παραγωγικές γεωτρήσεις σε περιοχές του Πρίνου, άλλη μία για την αύξηση της πίεσης στο κοίτασμα του Πρίνου και μία οριζόντια γεώτρηση στον βόρειο Πρίνο με σκοπό την αύξηση της αποληψιμότητας πετρελαίου. Στόχος είναι να διπλασιαστεί η σημερινή παραγωγή στα 4.000 βαρέλια ημερησίως. Το 2014 θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του νέου κοιτάσματος «Πεδίο Εψιλον», που εκτιμάται ότι έχει μέγεθος 32 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

Scroll to top