22/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Σήμερα η προκήρυξη

 

Στη στελέχωση της «Δημόσιας Τηλεόρασης» είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, που σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη θέσεων εργασίας για το μεταβατικό στάδιο. Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και, όταν καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθούν εκπομπές από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι 1.500 χωρίς να χρειαστεί νέα υποβολή αιτήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από το απόγευμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

 

………………………………………………………………………

 

;Εκεί στα «Παραπολιτικά», αλήθεια, τι παίρνουν; Ληγμένα; Αφού έπεσαν έξω με τη Γιάννα, που υποτίθεται ότι θα αγόραζε την «Εφημερίδα των Συντακτών» και θα την έδινε στον γιο της δώρο, τώρα «ανακάλυψαν» σύννεφα στην εφημερίδα μας λόγω της κυκλοφοριακής κάμψης. Μα καλά, δεν βλέπουν τα δελτία κυκλοφορίας; Ρε παιδιά, τι είδους δημοσιογραφία κάνετε;

 

Τ.Π.

 

…………………………………………………………………

 

Αντίο στο «σκληρό καρύδι» του Λ. Οίκου

 

Σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» η Ελεν Τόμας, μακράν η… ανθεκτικότερη διαπιστευμένη δημοσιογράφος του Λευκού Οίκου. Κόρη Λιβανέζων μεταναστών, η Τόμας έσπασε το ανδροκρατούμενο «άβατο» του Λευκού Οίκου το 1961, ανοίγοντας τον δρόμο για τις γυναίκες δημοσιογράφους, και καλύπτοντας στην πορεία τις θητείες δέκα προέδρων, από τον Τζον Κένεντι έως τον Μπαράκ Ομπάμα, για λογαριασμό του UPI και των εφημερίδων του ομίλου Hearst. Θα μείνει, ωστόσο, στην ιστορία του αμερικανικού Τύπου περισσότερο για τις σκληρές ερωτήσεις που απηύθυνε άφοβα στους προέδρους και τους εκπροσώπους τους, χωρίς ποτέ να υπολογίζει αν στο τιμόνι της χώρας ήταν οι Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι. Η σπουδαία καριέρα της τερματίστηκε τελικά στα 89 της, τον Μάιο του 2010, όταν συνελήφθη σε βίντεο να λέει πως οι Ισραηλινοί πρέπει να… ξεκουμπιστούν («get the hell out») από την Παλαιστίνη, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στον Λευκό Οίκο, παρουσία σύσσωμου του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι – με αποτέλεσμα να απολυθεί μέσα σε λίγες ώρες!

 

Γ.Τσ.

 

 

Scroll to top