Tsoxatzopoulos-Akis-diki

22/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αμφίβολη η παρουσία Τσοχατζόπουλου την ημέρα της απολογίας του

Στις 29 Ιουλίου όρισε το δικαστήριο την απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι συνήγοροι του οποίου αφήνουν ανοικτό το αν θα προσέλθει να απολογηθεί στη συγκεκριμένη ημερομηνία.
      Pin It

Αρνητική απάντηση έλαβε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ζήτησε να απολογηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, αντί στις 29 Ιουλίου. Το δικαστήριο όρισε ως ημέρα έναρξης των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, οπότε και ορίστηκε να ξεκινήσει η απολογία του βασικού κατηγορούμενου Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι συνήγοροι, ωστόσο, του πρώην υπουργού σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους είπαν ότι το αν θα προσέλθει σε απολογία ή όχι την ορισμένη ημέρα ο εντολέας τους «είναι ανοικτό θέμα».

Οι δικαστές αρνήθηκαν το χρόνο που ζήτησε ο πρώην υπουργός, καθώς έκριναν ότι το διάστημα που μεσολαβεί από την Πέμπτη 25 Ιουλίου που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης είναι επαρκές για να προετοιμαστεί ο πρώην υπουργός.

Η απόρριψη του αιτήματος του για την απολογία του, αλλά και η νέα άρνηση του δικαστηρίου στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top