23/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

31 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ το «The Wall», τελική ας ελπίσουμε ημερομηνία31 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ το «The Wall», τελική ας ελπίσουμε ημερομηνία

Διαξιφισμοί Ρότζερ Γουότερς και Χρυσής Αυγής

      Pin It

Εκανε κάποιες δηλώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής ο Ρότζερ Γουότερς την Κυριακή στο «Κ» της Καθημερινής, αποκάλεσε και αξιοθρήνητους τους ψηφοφόρους της. Το γεγονός επέσυρε την μήνιν τού (ο Θεός να το κάνει) κόμματος. Βγήκαν λοιπόν χθες τα φασιστάκια της Χ.Α. να κάνουν πλάκα με την ηλικία του – 70 ετών είναι. Αυτό βρήκαν κυρίως να ειρωνευτούν. Αστεία πράγματα. Οποιος έχει δει live τον Roger Waters ξέρει πόσο ανοησίες είναι όσα υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή. Αειθαλής και ακμαίος ο εγκέφαλος των Pink Floyd. Θα το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι όσοι τον δουν live σε μερικές ημέρες.

 

Λοιπόν, τώρα που μιλάμε, η συναυλία του Roger Waters θα γίνει κανονικά στον αρχικό της χώρο διεξαγωγής και την ίδια ημερομηνία. Στις 31 Ιουλίου δηλαδή στο ΟΑΚΑ. Για… αύριο δεν ξέρουμε. Το αναφέρουμε γιατί υπήρχαν κάποια αστεία πέρα-δώθε όταν ξαφνικά ανακοινώθηκε πως το live μεταφέρεται στη Μαλακάσα, και μάλιστα μία ημέρα μετά. Την 1η Αυγούστου. Και χωρίς να εξαργυρώνονται τα εισιτήρια. Είσαι δηλαδή από νησί κι έχεις βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για 31 Ιουλίου (επιστροφή την επομένη) που κοστίζουν 165 ευρώ μόνο και μόνο για να δεις τη συγκεκριμένη συναυλία (true story); Τα χάνεις όλα! Απίστευτες καταστάσεις.

 

Ευτυχώς επικράτησε η λογική. Ή, το πιο πιθανό, θα έπιασαν τόπο οι πολλές και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του κόσμου. Ετσι, η συναυλία επανήλθε στον φυσικό της χώρο, αυτόν για τον οποίον είχε σχεδιαστεί άλλωστε. «Ο Roger Waters έχει επανασχεδιάσει και επεκτείνει την παραγωγή του “The Wall” σύμφωνα με τα δεδομένα των μεγάλων σταδίων, ώστε όλοι οι θεατές να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία στον μέγιστο δυνατό βαθμό». Τη ζήσαμε κι εμείς την εμπειρία αυτή προ διετίας στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Είδαμε το «Wall» και, χωρίς υπερβολή, εντυπωσιαστήκαμε. Από τον ήχο, το σκηνικό, τα εφέ, τη μουσική, την παραγωγή, απ’ όλα. Ολόκληρο το «The Wall», το κλασικό άλμπουμ των Pink Floyd, σε μία συναυλία. Μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Λογικά, στο ανοιχτό ΟΑΚΑ το όλο project θα είναι ακόμα πιο γοητευτικό.

 

Βγήκε την Κυριακή το βράδυ στη σελίδα του στο facebook ο ίδιος ο Roger Waters να μας στείλει χαιρετισμό. Στα ελληνικά προσπάθησε να μας τα πει, τα διάβαζε δηλαδή, μην ξεχνάτε πως έχει και σπίτι στο Πήλιο, οπότε γνωρίζει κάπως τη γλώσσα μας. Εκτός από τις συγγνώμες του για τη φασαρία (ποια φασαρία;), «Τι να κάνουμε;» όπως είπε σχετικά χωρίς ουδείς να καταλάβει τι εννοούσε, ανακοίνωσε στο σύντομο βίντεο πως θα κυκλοφορήσουν και κάποια εισιτήρια των 18 ευρώ. Πάμφθηνα για τέτοια παραγωγή. Δεν θα είναι πολλά βέβαια, μόλις 500, και θα βγουν στην αγορά την Πέμπτη το πρωί. Τα υπόλοιπα κοστίζουν από 40 έως και 59 ευρώ – υπάρχουν και μερικά για ανέργους, των 28 ευρώ.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

 

 

Scroll to top