kaminis

23/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«Στοπ» από τον δήμο Αθηναίων στη Χρυσή Αυγή

Απαγορεύει τη διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής. «O δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης.
      Pin It

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευσης της προγραμματισμένης, από τη Χρυσή Αυγή, διανομής τροφίμων και ρούχων, που ήταν για το απόγευμα της Τετάρτης, στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αττικής. Η απαγόρευση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Συνεχίζοντας την προσφιλή της τακτική να το παίζει «θύμα» και «διωκόμενη», η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε ως παράνομο το σχέδιο απαγόρευσης της διανομής τροφίμων και συμπλήρωσε πως «θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της».

efsyn.gr

Scroll to top