24/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ

Ενας Νορβηγός που αξίζει προσοχή

      Pin It

Ο Νορβηγός Thomas Dybdahl θεωρείται τεράστιο ταλέντο στην πατρίδα του, όπου έχει κατακτήσει πλήθος βραβείων. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουν καλύτερα και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Το νέο του άλμπουμ είναι έτοιμο και έχει τίτλο «What’s Left Is Forever» (Strange Cargo/UMGI). Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

 

Τα τραγούδια του μιλούν για τον έρωτα και την απώλεια, ενώ για την παραγωγή του δίσκου συνεργάστηκε με τον ζωντανό θρύλο, παραγωγό και κάτοχο βραβείου Γκράμι, Λάρι Κλάιν. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Λος Αντζελες και στη Νορβηγία και, ικανοποιημένος από την πορεία τους, ο Κλάιν δήλωσε: «Δεν θυμάμαι ποτέ να ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για την κυκλοφορία ενός άλμπουμ όσο είμαι με αυτό. Με έκανε διαφορετικό άνθρωπο».

 

Το πρώτο τραγούδι «But We Did» έχει ήδη δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις όχι μόνο στη Νορβηγία αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους «New York Times», το κομμάτι θυμίζει «τη λεπτή αγωνία ενός που ανασαίνει». Αναζητήστε το στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=1ZsJnUwnLos και θα καταλάβετε τι εννοούν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ακούσετε μια σαγηνευτική φωνή της εποχής μας. Το «What’s Left Is Forever» θα είναι διαθέσιμο σε βινίλιο, CD και ηλεκτρονική μορφή.

 

Μ.Κ.

 

………………………………………………………………………….

 

Bastille – «Bad Blood» 

(Virgin)

 

O συνθέτης-τραγουδοποιός Νταν Σμιθ και η παρέα του επέστρεψαν με έναν ολοκληρωμένο δίσκο που έχει τίτλο «Bad blood». Μόνο που αυτή τη φορά δεν καταφέρνουν να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα. Τα 12 κομμάτια του άλμπουμ οδηγούνται σε μια επανάληψη που πολύ απέχει από εκείνα που περιμέναμε από αυτούς. O δημιουργός τους αγαπά τους πολυσυλλεκτικούς μουσικούς ήχους, την ποπ μουσική, τους Simon & Garfunkel, Beach Boys και Fugees, την art house, αλλά όλες οι επιρροές μαζί λίγο μας μπέρδεψαν.

 

………………………………………………………………………

 

«Island 13» 

(ΜΙΝΟΣ/ ΕΜΙ)

 

Αυτή πραγματικά είναι μια συλλογή ταυτισμένη τα τελευταία χρόνια με τα καλοκαίρια μας. Δεν είναι μόνο που το Club «Island» είναι ένας αγαπημένος προορισμός που πάντα μας θυμίζει διασκέδαση, καλοκαιρινή Αθήνα, αλλοτινές εποχές, γλυκές αναμνήσεις. Στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα πρωτολειτούργησε το 1994, ενώ την πρώτη του διπλή συλλογή την κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2001. Φέτος, λοιπόν, υποδεχτήκαμε το «Island 13», ένα ακόμα καλοφτιαγμένο cd με μουσικές ταυτισμένες με το καλοκαίρι.

 

Στα δύο cd της συλλογής, αυτή τη φορά περιλαμβάνονται πολύ γνωστές επιτυχίες όπως το «Wildest moments» της Τζέσι Γουέαρ, το «Girl on Fire» της Αλίσια Κις, το «Work it out» των Χάνα Γουίλιαμς και Τhe Tastemakers, το «Our day will come» της Εϊμι Γουάινχαουζ, το «Crazy in Love» των Puppini Sisters, το «Casablanca» των Low Deep T, το «Summertime Sadness» (Cedric Gervais mix) της Λάνα Ντελ Ρέι. Στις ελληνικές συμμετοχές διακρίνει κανείς μεταξύ άλλων τη Μαριέττα Φαφούτη και τον Mr. Minimal («Party»), την Idra Kayne («Water»), την πιτσιρίκα Smaragda («Take your time»), την Ολγα Κουκλάκη («Hollow lives») κ.ά. Πιο world νότες προσθέτουν στα άλμπουμ ενδιαφέροντα ρεμίξ σε πιο έθνικ ακούσματα, όπως τα «Pauvre diable» των Vaya con Dios, το «Libertad» της Γιασμίν Λεβί, το «Ati Ao Veryo» της Ανα Μούρα και το «Pide piso» των Bajofondo.

 

…………………………………………………………………….

 

Θανάσης Βασιλόπουλος – «Atractos» (ΕΜΙ)

 

Η τέταρτη δισκογραφική δουλειά του κλαρινετίστα Θανάση Βασιλόπουλου είναι ένα μεγάλο και δύσκολο στοίχημα. Εχει τίτλο «Atractos» και περιλαμβάνει 13 διασκευασμένες μουσικές του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Aνάμεσά τους δημιουργίες του από τα σάουντρακ του «Blade runner», «El Greco», «Αλέξανδρος», «Conquest of Paradise (1492: Χριστόφορος Κολόμβος)» κ.ά.

 

Γεννημένος στο Αγρίνιο το 1972, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Στα πέντε του χρόνια άρχισε να μαθαίνει κλαρίνο, με δάσκαλο τον κλαρινίστα πατέρα του Γιώργο Βασιλόπουλο. Από τα εννέα του χρόνια άρχισε να ανεβαίνει και στη σκηνή συνοδεύοντας τον πατέρα του σε συναυλίες. Το 1987 ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία και από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Ελληνες καλλιτέχνες (σε ηχογραφήσεις, συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό). Από τις δουλειές του ξεχωρίζει κανείς τον δίσκο του με τίτλο «Black rock» (με παραγωγό τον Κέβιν Σίρλεϊ), μια δουλειά στην οποία συμμετείχε και ο φοβερός μπλουζίστας B.B. King!

Scroll to top