Pin It

Σε λάθος που έκανε η ιταλική μαφία στη μεταφόρτωση των ποσοτήτων αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές την ανεύρεση περίπου μισού τόνου κοκαΐνης, που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες σε Ρόδο και Αθήνα.

 

Η ποσότητα αυτή, όπως ανέφεραν χθες έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, είναι ιδιαίτερα μεγάλη ακόμη και για την ευρωπαϊκή «αγορά», ιδίως με τη μέθοδο των κοντέινερ.

 

Οπως εκτιμούν, το φορτίο εστάλη από την Κολομβία και, πριν έρθει στη χώρα μας, σταμάτησε στην Ιταλία, όπου είτε έγινε λάθος στη μεταφόρτωση των κοντέινερ είτε δεν πρόλαβαν τα μέλη της μαφίας να το ξεφορτώσουν.

 

Οι αστυνομικοί δεν απέκλειαν ένα μέρος από την ανευρεθείσα ποσότητα να προοριζόταν για την Ελλάδα, εντούτοις απέκλειαν η κοκαΐνη να είχε αποκλειστικό προορισμό τη χώρα μας και γι’ αυτό οι αξιωματικοί ενημερώνουν συνεχώς της Ιντερπόλ, καθώς εκτιμάται πως έχουν πέσει πάνω σε μεγάλο διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών.

 

Η πρώτη ποσότητα βρέθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου από έμπορο στη Ρόδο, όπου ανάμεσα στις μπανάνες υπήρχαν 24 συσκευασίες των δέκα κιλών και άλλες τόσες εντοπίστηκαν χθες σε μεγάλη εισαγωγική εταιρεία οπωροκηπευτικών στου Ρέντη, η οποία προμηθεύει με φρούτα μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ.

 

Μ. Τσαλδάρης

Scroll to top