Pin It

Συμβολική κίνηση στήριξης του κοινοβουλευτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη – Δηλώσεις καταδίκης των επιθέσεων της Χ.Α. από πολλούς βουλευτές και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη

 

Της Ελενας Βαρίνου

 

Παραστατική απάντηση στη Χρ. Αυγή, που του ζήτησε εγγράφως να μην προεδρεύει των συνεδριάσεων ο Γ. Δραγασάκης όταν τοποθετούνται οι βουλευτές της στην Ολομέλεια, έδωσε χθες το πρωί ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, παίρνοντας θέση δίπλα του στο προεδρείο, όταν ανέβηκε στο βήμα εκπρόσωπος του κόμματος.

 

Επιλέγοντας αυτή τη συμβολική κίνηση αντί άλλης τυπικής τοποθέτησης στην αήθη προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε στον κ. Δραγασάκη η Ελ. Ζαρούλια, ο πρόεδρος της Βουλής θέλησε αφενός να δηλώσει πως στηρίζει πλήρως τον αντιπρόεδρο, αφετέρου να παρέμβει σε νέα πρόσκληση των βουλευτών της Χρ. Αυγής.

 

«Ενιαίο το προεδρείο»

 

«Το προεδρείο είναι ενιαίο, παίρνει συλλογικές αποφάσεις και τις εφαρμόζει ενιαία» εξήγησε ο ίδιος αργότερα, όταν ζήτησε τον λόγο από τα βουλευτικά έδρανα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου. Αν και υποστήριξε τυπικά πως η κίνησή του ήταν «τυχαία», υιοθέτησε ωστόσο τη «μετάφρασή» της, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον Γ. Δραγασάκη εξήγησε: «Εδειξα τη στήριξή μου στο πρόσωπό σας και την πλήρη καταδίκη όλων όσων ειπώθηκαν για εσάς και την οικογένειά σας».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προειδοποιήσεις που κατ’ επανάληψη έχει απευθύνει με αφορμή ακραία ανάρμοστες συμπεριφορές και υπενθύμισε πως έχει κινηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Δεν παρέλειψε, τέλος, να καλέσει τους βουλευτές των κομμάτων, και ιδιαίτερα τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, να πάρουν θέση, ζητώντας συστράτευση για τον περιορισμό αντίστοιχων με των εκπροσώπων της Χρ. Αυγής συμπεριφορών.

 

«Ολοι μαζί φέρουμε την ευθύνη για την εικόνα του Κοινοβουλίου, αυτό πρέπει να σταματήσει, ενώ οι περισσότεροι συμπεριφερόμαστε σωστά να πρέπει να απολογούμαστε για την εικόνα της Βουλής».

 

Και ο ίδιος πάντως εισέπραξε χθες «πυρά» της Ακροδεξιάς, αφού ο Ηλ. Κασιδιάρης, αναφέροντας ονόματα ελεγχόμενων για έκνομες ενέργειες επιχειρηματιών, ώστε να προμοτάρει εκ νέου τις «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες της Χρ. Αυγής, τον κατηγόρησε ότι «εμπλέκεται σε υποθέσεις που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης αλλά έχουν παραγραφεί». Απαντώντας του ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «δεν δέχεται παραγραφές σε υποθέσεις που τον αφορούν προσωπικά».

 

Το υβρεολόγιο πάντως που δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταδίκασαν χθες οι περισσότεροι βουλευτές, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης: «Οποιος δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα καταφεύγει σε τέτοιους τρόπους, προσωπικών απαράδεκτων επιθέσεων» είπε, ενώ και από την πλευρά του επιχείρησε να συμμορφώσει τα μέλη της Χρ. Αυγής, προειδοποιώντας πως «αν αποφασίσουν και κάποιοι άλλοι να κάνουν το ίδιο, τότε θα δούμε πολλά πράγματα…».

 

Από την πλευρά του ο Γ. Δραγασάκης περιορίστηκε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής, να μιλήσει μόνον για «βρόμικα ψέματα» που δεν αφορούν ούτε τον ίδιο ούτε την οικογένειά του, διευκρινίζοντας πως ερμήνευσε το ζήτημα όχι ως προσωπική επίθεση, αλλά ως πολιτική τακτική.

Scroll to top