sport-thema

26/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βαρκελώνη, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου Αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό των 5 χιλιομέτρων από Σπύρο Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαΐδη και Κέλλυ Αραούζου

Ελλάδα, η… ναυτική δύναμη!

      Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Οι ελληνικές επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης συνεχίζονται. Αυτή τη φορά στα 5 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, η ομάδα που αποτελείται από τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον Αντώνη Φωκαΐδη και την Κέλλυ Αραούζου κατέκτησε τη δεύτερη θέση και πήρε το αργυρό μετάλλιο. Το «γαλανόλευκο» τιμ τερμάτισε σε 54:54.2 πίσω από τους Γερμανούς, χαρίζοντας μία ακόμη διάκριση στη χώρα μας.

 

Πανευτυχής ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος… «Δίκαια φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, κρατώντας την πατρίδα στους ώμους των τριών αυτών παιδιών. Τα παιδιά, ακόμα και δεμένα να τα έχεις, θα πάνε να κολυμπήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν».

 

Για τον Γιαννιώτη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αλλωστε, πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας για την ίδια διοργάνωση. Είναι δύο συνεχόμενες φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα, αφού το 2011 στη Σανγκάη είχε ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

 

Οσο για την Αραούζου, στο εν λόγω πρωτάθλημα υγρού στίβου που γίνεται στην Ισπανία έχει πάρει την 4η θέση στα πέντε και στα δέκα χιλιόμετρα open water γυναικών. Μάλιστα, η 22χρονη αθλήτρια έχασε το μετάλλιο για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου. «Θεωρώ πως είναι μια σπουδαία διάκριση αν αναλογιστεί κανείς πως είμαι μόλις 22 ετών. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι το έχουν καταφέρει αυτό σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε μετά τη χθεσινή της επιτυχία.

 

Ο Αντώνης Φωκαΐδης είχε κατακτήσει την πρωτιά στα 1.500 μέτρα ελεύθερο στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν τον περασμένο μήνα στην Τουρκία, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης τερμάτισε 32ος στα 10 χιλιόμετρα αντρών.

Scroll to top