Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των τριών πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν εξαπολύει με αποκλειστική δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Ραγκούσης.

 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί για «κατ' εξακολούθηση ψέματα στον ελληνικό λαό» τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ αμφισβητεί ανοιχτά το κυβερνητικό επιχείρημα της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, υποστηρίζοντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα».

 

Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι η περίοδος αβεβαιότητας, στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα από τον Μάρτιο του 2012, οφείλεται στην προσωπική του ματαιοδοξία.

 

Τέλος, με απαισιοδοξία εκφράζεται για το μέλλον της χώρας προβλέποντας «στασιμότητα και αβεβαιότητα» για την κοινωνία και την οικονομία.

 

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής:

 

«Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της χρειάζεται στήριξη. Για να υπάρξει στήριξη, απαιτείται σχέδιο. Εθνικό και ευρωπαϊκό. Για να υπάρξει όμως τελικά σχέδιο, πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία. Δυστυχώς, υπάρχει μόνο αναξιοπιστία, επικοινωνιακά τεχνάσματα και μισές αλήθειες.

 

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αφερέγγυα, δεν έχει πυξίδα και κατ' εξακολούθηση έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα και ενώ γνώριζε, απέκρυψε από τους Ελληνες πολίτες ότι υπάρχει ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

 

Η χώρα από τον Μάρτιο του 2012 εξαιτίας της προσωπικής ματαιοδοξίας του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει εισέλθει ξανά σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, η οποία θα συνεχίζεται μέχρι την υλοποίηση των αποφάσεων, που αναμένεται να ανακοινώσουν κάποια στιγμή οι εταίροι.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που διευθύνουν την πορεία της, ως απλοί παρατηρητές θα περιμένουν να δουν και μέχρι τότε θα αφήνουν την πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να βαλτώνουν στη στασιμότητα και στην αβεβαιότητα που σκοτώνουν κάθε προοπτική και ελπίδα».

Scroll to top