29/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Η Λυδία Φωτοπούλου διαβάζει «12 ποιήματα για τον Καβάφη»

 

Ο Θοδωρής Γκόνης έχει ενεργοποιήσει και φέτος στο πρόγραμμα του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου εμβληματικούς ιστορικούς χώρους της πόλης της Καβάλας. Σ’ ένα τέτοιο ιστορικό καφενείο με το όνομα «Μαύρη Θάλασσα» στην περιοχή Σούγελο η Λυδία Φωτοπούλου διαβάζει, απόψε στις 21.00, τα «12 ποιήματα για τον Καβάφη» που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος. Ο χώρος που εργάζεται ο ποιητής, η λάμπα του, τα γυαλιά του και όλα τα «ταπεινά» αντικείμενα που συνθέτουν το εργαστήρι ενός μεγάλου δημιουργού, αποτελούν το αντικείμενο των ποιημάτων που απαγγέλει με την ξεχωριστή φωνή της η Λυδία Φωτοπούλου. Είσοδος ελεύθερη.

 

Εκθεση στην Κεφαλονιά

 

Η Κερασία Τουλιάτου παρουσιάζει στην Kerassia’s Art Gallery στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς (περιοχή Φώκη) έργα ζωγραφικής, υδατογραφίες και λάδια σε καμβά, με εικόνες, μνήμες , αρώματα και χρώμα καλοκαιριού. Στην έκθεση κυριαρχούν τοπία και νεκρές φύσεις, φτιαγμένα με ιδιαιτερότητα στη σύνθεση και το προσωπικό καλλιτεχνικό στοιχείο της ζωγράφου. Μέχρι τις 25 Αυγούστου καθημερινά 19.00-23.00.

 

Λόρκα στα Γιάννενα

 

«Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, στο θέατρο ΕΗΜ στα Γιάννενα σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία, σκηνικό Δήμου Αβδελιώδη. Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτριά του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θ’ απογίνει μόνος του αν κάποια στιγμή αποθάνει η ίδια. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Πατρίκιος Κωστής. Στο πιάνο η Ιώ Κυριακίδη.

 

Ποίηση Κ.Π. Καβάφη στα αραβικά

 

Στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, στους Κήπους της Οικίας του Μεχμέτ Αλή στις 22.30, ομιλία του καθηγητή Σαμουήλ Μπισσάρα με θέμα «Η Αίγυπτος στον Κ.Π. Καβάφη». Ο Σαμουήλ Μπισσάρας έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη στη μετάφραση στο πλαίσιο των Καβαφείων 2009, που διοργανώθηκαν στην Αίγυπτο, για τη μετάφραση του Κ.Π. Καβάφη στα αραβικά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβάσει ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη στα αραβικά.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

«Συνέβη χτες» στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

 

Το έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ «Συνέβη χτες» παρουσιάζεται απόψε από την ομάδα Abnormal στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας, τηλ.: 210-5562526), στο πλαίσιο των Αισχυλείων στις 21.00. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-δραματουργία Πηνελόπης Φλουρή – Ειρήνης Ασημακοπούλου, μετάφραση Ιφιγένειας Ντούμη, μουσική επιμέλεια Παναγιώτη Ισαρη. Η καθημερινή τραγωδία του σύγχρονου ανθρώπου ξετυλίγεται κάτω από τη σκιά μιας βίαιης επίθεσης. Ηρωες χωρίς ταυτότητα, κομμάτια του ίδιου χορού, γίνονται τα μέλη ενός θιάσου και απαιτούν από τους θεατές να πάρουν θέση. Παίζουν οι: Ειρήνη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Ισαρης, Πηνελόπη Φλουρή.

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Αμαλίειον

 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στις 21.00 στο Αμαλίειον (Κηφισίας 219, Μαρούσι, τηλ.: 210-8020938) σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δουλειές του από την «Αγία Νοσταλγία» μέχρι και τις «Μαγγανείες», αλλά και με τραγούδια από το άλμπουμ «Ο ελάχιστος εαυτός». Τον συνοδεύουν οι Ματούλα Ζαμάνη, Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο), Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), Χρυσόστομος Μπουκάλης (μπάσο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, φλικόρνο), Γιάννης Αντωνιάδης (κλαρίνο), Κωστής Ζουλιάτης (πλήκτρα), Αλέξανδρος Κτιστάκης (τραγούδι). Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ προπώληση και 13 ευρώ ταμείο.

 

Scroll to top