Pin It

Η εισήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα για την απόκτηση ενός δημιουργικού μέσου την παρούσα μεταγραφική περίοδο έγινε πράξη άμεσα από τον Γιάννη Αλαφούζο μέσω… Φερέιρα!

 

Για την ακρίβεια, μέσω του ανθρώπου που έφερε στον Παναθηναϊκό ο Πορτογάλος προπονητής, του συμπατριώτη του αρχισκάουτερ Ούγκο Βαρέλα!

 

Το νέο απόκτημα είναι ο 27χρονος Ιάπωνας Γιοχέι Καζιγιάμα. Ερχεται δανεικός μέχρι το καλοκαίρι και με οψιόν αγοράς που θα κυμαίνεται κοντά στις 400 χιλιάδες ευρώ.

 

Ο Καζιγιάμα είναι πρόταση του Ούγκο Βαρέλα από το περασμένο καλοκαίρι, διάστημα στο οποίο οι «πράσινοι» ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά με την περίπτωσή του, αλλά την τελευταία στιγμή δεν την προχώρησαν εξαιτίας της ανατροπής σκηνικού με τον Κουίνσι, καθώς τον προτίμησαν επειδή ήταν από τη προηγούμενη σεζόν παίκτης της ομάδας.

 

Τον Ιάπωνα μέσο είχε «τσεκάρει» και ο Φερέιρα, ανάβοντας το «πράσινο φως», ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον Γιάννη Σαμαρά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Αυτό που προβληματίζει είναι ο χρόνος της προσαρμογής του, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα φύγει από τη χώρα του για μια ευρωπαϊκή περιπέτεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το «scouting report» αναφέρει ότι αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο ως 10άρι όσο και ως 8άρι. Θεωρείται ένας από τους «κοντρολαρισμένους» παίκτες στη χώρα του και πέραν της άρτιας τεχνικής του κατάρτισης έχει πολλά τρεξίματα στο γήπεδο, όπως όλοι οι συμπατριώτες του.

 

Το πρωτάθλημα στην Ιαπωνία ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα και στην ομάδα του, την Τόκιο FC, της οποίας είναι γέννημα – θρέμμα, είχε «γεμάτες» συμμετοχές. Πέρυσι τον Γενάρη ο Καζιγιάμα βρέθηκε πολύ κοντά στη Φορτούνα Ντίσελντορφ αλλά δεν ολοκληρώθηκε η απόκτησή του, λόγω προβλημάτων συνεννόησης. Μία επιπλέον παράμετρος είναι ότι με την κίνησή τους οι «πράσινοι» κάνουν ένα άνοιγμα στην ασιατική αγορά που μόνο αμελητέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…

 

Επιστρέφοντας στον νέο αρχισκάουτερ του Παναθηναϊκού, το όνομα του οποίου σας αποκαλύπτουμε σήμερα, ο Ούγκο Βαρέλα έχει την ειδικότητα του «συμβούλου ποδοσφαίρου» και βρίσκεται πάνω από 15 χρόνια στον χώρο, με ειδίκευση στον εντοπισμό ποδοσφαιριστών και τις διαπραγματεύσεις, ενώ φημίζεται στην Πορτογαλία για το παγκόσμιο δίκτυο και τις «άκρες» που διαθέτει.

 

Εχει παίξει ποδόσφαιρο στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την Αμαδόρα και την Αλβέρκα, αλλά σταμάτησε πολύ νωρίς και στα 22 του χρόνια εργάστηκε ως μάνατζερ παικτών, ιδρύοντας την εταιρία «Football and friends».

 

Το 2004 συνεργάστηκε με τη Φέγενορντ και δύο χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στις ΗΠΑ δημιουργώντας το «σχολείο ποδοσφαίρου της Μπενφίκα» στην Αμερική. Εχει επίσης εργαστεί-συνεργαστεί σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Ιαπωνία, η Ινδία και το Ντουμπάι, ενώ μιλάει τέσσερις γλώσσες (πορτογαλικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά).

 

Στην προσωπική του ιστοσελίδα φιγουράρει η φωτογραφία του με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, τον Ρούι Κόστα, αλλά και τον… Νόρντιν Βόουτερ, ενώ οι φήμες αναφέρουν ότι είχε ενεργό εμπλοκή και στις μεταγραφές των Ζέκα, Σισοκό και Σο. Επί της ουσίας, ωστόσο, ο Ιάπωνας Καζιγιάμα είναι η πρώτη του μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Scroll to top