14/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ!

      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Πέρασε στα… ψιλά, αλλά η πρόσληψη του Κωνσταντίνου Παπασταμάτη στην ΑΕΚ έχει παρασκήνιο. Ο πρώην διαιτητής υποτίθεται πως ζήτησε να δουλέψει στην ΠΑΕ ΑΕΚ για να κάνει πρακτική στο αθλητικό management, στο οποίο έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Σπάρτης.

 

Σε αυτά τα πολύ… απλά πλαίσια έγινε προσπάθεια να περάσει το θέμα προς τα έξω από πλευράς ΑΕΚ. Ωστόσο πρόκειται για μεταγραφή με στόχο να ενισχυθεί η ΑΕΚ στο «μέτωπο» της διαιτησίας.

 

Η έμπνευση λέγεται ότι ανήκει στην πλευρά Βιντιάδη. Ο Παπασταμάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει φιλική σχέση με τον Σταύρο Αδαμίδη και προφανώς από εκεί προέρχεται η ιδέα. Το σίγουρο είναι ότι εδώ και πολύ καιρό ψάχνουν από την ομάδα άνθρωπο που να ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα των διαιτητών και φυσικά να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

 

Επιθυμία και της πλευράς Βιντιάδη, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, ήταν σε τέτοιο πόστο να χρησιμοποιηθεί ο Βασίλης Δημητριάδης. Κι αυτό θα γινόταν λίγο μετά την αποχώρηση του Μαύρου από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

Μόνο που εκεί εμφανίστηκε ο παράγοντας Δημήτρης Χατζηχρήστος κι έθεσε «βέτο», ζητώντας να παραμείνει ο Χρήστος Κωστής, τον οποίο θα αντικαθιστούσε ο Δημητριάδης. Ηταν επιθυμία–«διαταγή» για τη διοίκηση της ΠΑΕ…

 

Ακούγεται, μάλιστα, κάπως αστείο, γιατί από τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, έχει… δασκαλευτεί ο Κωστής να πηγαίνει και να διαμαρτύρεται στους διαιτητές όσο πιο έντονα γίνεται και να φαίνεται, ούτως ώστε να δικαιολογηθεί η διατήρηση του στο πόστο του γενικού αρχηγού από τον Δημητρέλο και φυσικά να εκπληρωθεί η επιθυμία του Χατζηχρήστου.

 

Εφόσον, λοιπόν, ο Δημητριάδης προς το παρόν τουλάχιστον, δεν γίνεται να πάρει πόστο λόγω… Original, ο Παπασταμάτης φαίνεται ότι είναι η επόμενη καλύτερη λύση. Δεν θα έχει καμιά σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα και βασική του αρμοδιότητα θα είναι να κρατάει τις επαφές με την ΚΕΔ και να παρακολουθεί τι γίνεται με το παρασκήνιο των ορισμών.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι φέτος η ΑΕΚ έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη διαιτησία. Και αδικημένη να μην την πεις, που είναι, σίγουρα δεν είναι ευνοημένη. Δεν υπάρχει καμιά από τις δεκατέσσερις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, που να διατυπώνει παράπονα. Ακόμη κι αυτό σαν «μείον» καταλογίζεται, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της ΑΕΚ και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει, σε αγωνιστικό επίπεδο.

 

Ωστόσο, το πρόβλημα της ΑΕΚ με το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι πρόβλημα προσώπων. Και πιθανότατα δεν λύνεται, ακόμη κι αν έχεις στη… δούλεψη σου κάποιον που να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

 

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πρόβλημα διοικητικής ανυπαρξίας και οικονομικής ένδειας. Η διοικητική και οικονομική ισχύς είναι που σου εξασφαλίζουν και σεβασμό και λόγο στα αρμόδια όργανα, βάσει της πραγματικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά δεν έχει η «Ενωση»…

Scroll to top