31/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Ρότζερ Γουότερς με «Τhe Wall»

 

Απόψε είναι η μεγάλη συναυλία του Ρότζερ Γουότερς στο ΟΑΚΑ, απλώς δεν ξέρουμε αν θα είναι τόσο εντυπωσιακή όσο αναμένεται. Αναλόγως και πόσο κόσμο θα μαζέψει. Το Wall βέβαια είναι ένα συγκλονιστικό έργο από μόνο του, όσο για τη συγκεκριμένη παράσταση (την είδαμε και το 2011 στο κλειστό του ΟΑΚΑ) παραμένει εντυπωσιακή. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 40 έως και 60 ευρώ, κάτι φθηνά που κυκλοφόρησαν και έκαναν μόλις 18 ευρώ εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα που ελάχιστοι πρέπει να τα είδαν, πόσω μάλλον να πρόλαβαν να αγοράσουν κιόλας. Ωρα έναρξης: 21.00.

 

Η Ελλάδα του Λακαριέρ

 

«Το Ελληνικό Καλοκαίρι» του γνωστού Γάλλου φιλέλληνα Ζακ Λακαριέρ αποτελεί αφετηρία της μεγάλης θερινής ομαδικής έκθεσης, που οργανώνει στην αίθουσα τέχνης «Ιανός» (Σταδίου 24, τηλ. 210-3217917), η Ιρις Κρητικού. Με βαθιά γνώση της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και της νεότερης ιστορίας, με αγαπημένους προορισμούς και μακρόχρονο τόπο κατοικίας την Υδρα και την Πάτμο, αλλά ταξιδεύοντας και αγαπώντας την Ελλάδα στο σύνολό της, ο συγγραφέας έθεσε στο φως κάθε μικρό, λιτό και ελληνικό θραύσμα του παρελθόντος ή του παρόντος που η αισθητική του εξακολουθεί ώς σήμερα να συμπυκνώνει ιδανικά αυτό που σημαίνει, αυτό που θα έπρεπε να σημαίνει την αισθητική της ελληνικότητας. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέλιος Αλεξάκης, Ανδρέας Γεωργιάδης, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Κόνιαρης, Ανδρέας Κοντέλλης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Κώστας Παππάς, Γιώργος Σαμψωνίδης, Κώστας Σιαφάκας, Εφη Σούτογλου, Μαρίνα Στελλάτου, Νίκος Στεφάνου, Βιργινία Φιλιππούση, Γιώργος Χαδούλης, κ.ά. Μέχρι 28 Σεπτεμβρίου.

 

Φάμελλος στη Σέριφο

 

Στο Φεστιβάλ Σερίφου συμμετέχει ο Μανώλης Φάμελλος με τη συναυλία «Τι υπάρχει πιο πέρα;» Υπάρχει μια σειρά τραγούδια, η καινούργια δισκογραφική δουλειά του Φάμελλου, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά. Στην παράσταση συμμετέχει και ο νέος τραγουδοποιός Γιώργος Perou, του οποίου ο πρώτος δίσκος του «Δύο Κόσμοι» μόλις κυκλοφόρησε. Οι δυο καλλιτέχνες θα παίξουν μαζί αρκετά γνωστά τραγούδια αγαπημένων τους δημιουργών. Οι ενορχηστρώσεις τους είναι απλές και λιτές, βασισμένες σε ακουστικά όργανα. Απόψε (21.15) στο Θέατρο Κάτω Χώρας Σερίφου. Γενική είσοδος: 10 €.

 

«Επιθεωρητής» στην Καβάλα

 

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ ανεβαίνει απόψε (21.15) στο Κάστρο Καβάλας σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, σκηνικά-Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Χλεστακώφ), Γιώργος Αρμένης (Επαρχος), Αριέττα Μουτούση (Αννα), Μιχάλης Μητρούσης (Οσιπ) κ.ά. Μια σατιρική κωμωδία καταστάσεων που ξεμπροστιάζει την ανθρώπινη αδηφαγία, την ανθηρή διαφθορά της αυτοκρατορικής Ρωσίας, αλλά και τη σκέτη ανθρώπινη βλακεία. Το έργο του 1842 του Νικολάι Γκόγκολ αφηγείται την κωμικοτραγική ιστορία μιας μικρής πόλης χαμένης στις ρωσικές υπαίθρους, η οποία πανικοβάλλεται από την έλευση του πανούργου δημοσιοϋπαλληλίσκου Χλιεστάκοφ στα μέρη τους, νομίζοντας πως πρόκειται για τον κρατικό επιθεωρητή που αναμενόταν και απειλεί να ξεσκεπάσει την ασίγαστη διαφθορά που τους δέρνει.

 

Νταλάρας με Γλυκερία

 

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής, σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας, μ’ ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Απόστολο Καλδάρα. Απόψε εμφανίζονται στο Σοφικό, στο ανοιχτό θέατρο Σολυγείας. Θα ερμηνεύσουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή από αγαπημένα λαϊκά τραγούδια του Καλδάρα.

 

 

Scroll to top