Pin It

Ενταση επικράτησε χθες από το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη, όταν πολιτικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στον 5ο όροφο ζητώντας να δούν τον υπουργό, μετά την πληροφορία που είχαν πως έφτασε στο υπουργείο το επίσημο έγγραφο απο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 50 διαθεσιμότητες υπαλλήλων.

 

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πολιτικών υπαλλήλων είδαν τελικά τον Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εγγράφου, καθώς μέχρι προχθές δήλωνε ότι δεν είχε κανένα χαρτί στα χέρια του και όλα είχαν γίνει γνωστά μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών και τους διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επανέλαβε αυτό που είχε πει και προχθές, ότι το ΥΝΑ έχει ιδιαιτερότητες, είναι υποστελεχωμένο και είναι το τελευταίο που ευθύνεται για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα. Ανεξάρτητα βέβαια απ’ όλα αυτά, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της κινητικότητας για «ένα πιο παραγωγικό Δημόσιο».

 

Το απόγευμα αντιπροσωπεία των πολιτικών υπαλλήλων μπήκε ξαφνικά στο γραφείο του γ.γ. Αθ. Μπούσιου την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη για τον καθορισμό των ειδικοτήτων που θα αποχωρήσουν από το υπουργείο και κατήγγειλε τη διαδικασία ως παράνομη. Οπως υποστήριξαν, ο νόμος 4172/2013 προβλέπει τελείως διαφορετικές διαδικασίες για να γίνει κατάργηση οργανικών θέσεων και όχι αυτές που ακολουθούν στο ΥΝΑ. Επειτα από αυτές τις εξελίξεις σήμερα ή αύριο οι συνδικαλιστές αναμένεται να στείλουν εξώδικο προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 32 απολύσεις θα γίνουν από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου και 18 από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου [email protected]

Scroll to top