Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Θάλασσα τα έκανε για πολλοστή φορά στην άμυνα ο Ολυμπιακός. Στο τρίτο και τελευταίο τεστ στη Γερμανία, οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τη Σαντχάουζεν κι έτσι ολοκλήρωσαν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους, χωρίς να κλέψουν τις εντυπώσεις. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του λιμανιού, ωστόσο κινήθηκε σε ρηχά νερά, αφού φαίνεται ότι δεν έχει «εγκλιματιστεί» πλήρως στο νέο του περιβάλλον.

 

Ο Ολυμπιακός πήρε δύο φορές το προβάδισμα με σκόρερ τον Ολαϊτάν στο 26΄ και στο 59΄, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του τελευταίου με τους Φετφατζίδη, Τσόρι. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές, αρχικά με τον Μπλουμ (54΄) και στη συνέχεια με τον Κνολ (84΄).

 

Το βασικό πρόβλημα που έχουν οι πρωταθλητές είναι η ανασταλτική τους λειτουργία, όμως δεν παρατηρήθηκε ούτε χθες βελτίωση. Βέβαια, η 11άδα που κατέβασε ο Μίτσελ στον αγωνιστικό χώρο του Χάρτβαλντ Στάντιον ήταν πειραματική, αφού ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε να δώσει ανάσες στους βασικούς ποδοσφαιριστές του ενόψει του μεγάλου φιλικού αγώνα με τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ το Σάββατο.

 

Αυτοί που ξεκίνησαν κόντρα στη Σαντχάουζεν ήταν ο Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, ο Μανωλάς και ο Σιόβας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στα άκρα της οπισθοφυλακής ήταν από τα δεξιά ο Παπάζογλου και από τα αριστερά ο Λυκογιάννης. Στον άξονα, ο Μίτσελ έχρισε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Μασάντο ως κόφτη και δίπλα του έβαλε τον Τόμας ντε Βινσέντι. Στα άκρα της επίθεσης πήραν φανέλα βασικού οι Ολαϊτάν, Φετφατζίδης και στην αιχμή του δόρατος της επίθεσης ο Διαμαντάκος με τον Μήτρογλου.

 

Το 4-4-2 που επέλεξε ο κόουτς των πρωταθλητών έδειξε ότι αποδίδει επιθετικά, όμως δεν διαφοροποιήθηκε κάτι συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στη Χόφενχαϊμ σε ό,τι έχει να κάνει με την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές έγιναν σε δύο δόσεις. Στο 46΄ μπήκε ο Ρομπέρτο (αντί του Μέγερι), που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Πειραιωτών δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία, ο Μεντζανί (αντί του Σιόβα), ο Φέισα (αντί του Μασάντο), ο Σάμαρης (αντί του ντε Βινσέντι) και ο Τσόρι Ντομίνγκεζ (αντί του Μήτρογλου).

 

Το σύστημα μετατράπηκε 4-2-3-1, με τον Τσόρι να πηγαίνει πίσω από τον Διαμαντάκο. Το δεύτερο κύμα αλλαγών ήρθε στο 61΄, με τον Σαλίνο να περνάει στη θέση του Παπάζογλου, τον Χολέβας στη θέση του Λυκογιάννη, τον Μανιάτη αντί του Σάμαρη, τον Βάις και τον Κάμπελ στις θέσεις των Ολαϊτάν και Φετφατζίδη αντίστοιχα, ενώ ο Διαμαντάκος άφησε τη θέση του στον Σαβιόλα. Στο 73΄, οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να μείνουν με 10 παίκτες λόγω αποχώρησης του Ντομίνγκεζ, ο οποίος είχε πρόβλημα με το στομάχι του.

Scroll to top