01/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

«Ειρήνη» στους Δελφούς

 

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη παρουσιάζει απόψε το ΚΘΒΕ στο θέατρο Φρύνιχος των Δελφών σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, σκηνικά-κοστούμια Ερσης Δρίνη, μουσική Μίνωα Μάτσα, στίχους χορικών Ελένης Φωτάκη, χορογραφία Κικής Μπάκα. Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ’ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις «κοπανίσει». Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Ελληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης,Γιώργος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μορφακίδης, Νίκος Μαγδαληνός, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Δημήτρης Διακοσάββας, Στέλιος Τράκας κ.ά.

 

Καλοκαιρινό… καλοριφέρ

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της μουσικής παράστασής του «Καλοριφέρ», ο Φοίβος Δεληβοριάς αλλάζει τον τίτλο σε «Καλοκαιριφέρ» και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Απόψε εμφανίζεται στο πέτρινο αμφιθέατρο στον Κουμάρο της Τήνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο «Κύκλος Κυκλάδων» – σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου 2013. Ωρα έναρξης: 21.00. Είσοδος: 12 ευρώ.

 

River Party στο Νεστόριο

 

Με τους James ως το μεγάλο όνομα όχι μόνο της ημέρας αλλά ολόκληρου του φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα, δεύτερη μέρα, το River Party στο Νεστόριο. Οσοι βρίσκεστε προς Ηπειρο ή δυτική Μακεδονία μη χάσετε την ευκαιρία. Αλλά και οι Θεσσαλονικείς. Αξίζει η βόλτα. Θα δείτε άλλωστε από νωρίς κι άλλα ονόματα στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ: Τζίμης Πανούσης, Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος, Mikael Delta, Πάνος Μουζουράκης (The Big Band Project) και The Burning Sticks. Το μονοήμερο εισιτήριο για σήμερα είναι 20 ευρώ.

 

«Το γάλα» στη λίμνη Πλαστήρα

 

Σήμερα «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει στο ανοιχτό θέατρο Πεζούλας στη Λίμνη Πλαστήρα. Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην ΕΣΣΔ, με δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα τού σήμερα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με τον φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως. Παίζουν οι Αννα Βαγενά, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Κατερίνα Θεοχάρη.

 

Αταίριαστος έρωτας

 

Ο «Λεπρέντης» του Μιχαήλ Χουρμούζη από το ΚΘΒΕ σήμερα στη Μονή Λαζαριστών σε σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη, σκηνικά-κοστούμια Αλεξάνδρας Μπουσουλέγκα και Ράνιας Υφαντίδου, μουσική Κώστα Βόμβολου, στίχους Μιχάλη Γκανά, χορογραφία Κωνσταντίνου Κατσαμάκη. Η κωμωδία, γραμμένη το 1835, σατιρίζει την ελληνική αστική τάξη στη βαυαροκρατούμενη Αθήνα. Ο ήρωας είναι ένας πλούσιος και άσχημος γέρος που ερωτεύεται μια όμορφη νεαρή κοπέλα. Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά παρελαύνουν διάφοροι τύποι της γειτονιάς, που εκμεταλλεύονται την αδυναμία του και προσπαθούν να του αποσπάσουν χρήματα. Παίζουν: Κώστας Σαντάς (Λεπρέντης), Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Μιχάλης Σιώνας, Γιολάντα Μπαλαούρα, Δημήτρης Παπιόπουλος, Σοφία Καλεμκερίδου, Χρύσανθος Καγιάς, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιάννης Καραούλης, Ιωάννα Ντάλιου, Αγγελίδου Τρυφωνία, Νεφέλη Ανθοπούλου. Παίζουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Μπάρλας (πιάνο), Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), Διαμαντής Αδαμαντίδης (κιθάρα). Μέχρι τις 9 Αυγούστου.

 

Scroll to top