01/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ολοι εναντίον του

 

Ξέσπασαν χθες οι βουλευτές της Ν.Δ. κατά του Γ. Στουρνάρα που εξέφρασε στο Reuters αμφιβολίες ως προς τις αντοχές τους. Στη συνάντησή τους με τον Κυρ. Μητσοτάκη βρήκαν την ευκαιρία να τον στολίσουν ομαδικά, από τον Γ. Βλάχο, που φέρεται πως είπε ότι είναι ακμαίος, μέχρι και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μ. Βορίδη, που σχολίασε ειρωνικά ότι ο υπουργός Οικονομικών έκανε άλλη μια ώριμη τοποθέτηση. Είχε προηγηθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» η Σ. Βούλτεψη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και αυτή, λέγοντας ότι οι βουλευτές κουράζονται όταν γίνονται σαχλαμάρες, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε ότι οι βουλευτές αξίζουν εύσημα. Βαρύ, αν μη τι άλλο, το κλίμα στη συμπολίτευση για τον τεχνοκράτη «τσάρο»…

 

ΜΠ.Α.

 

„Παράπονα της μειονότητας

 

Την έντονη αντίδραση της Ομόνοιας προκάλεσε η απόφαση του νέου Αλβανού πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, να μη συμμετάσχει κανένας υπουργός από την ελληνική μειονότητα στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος που στην κυβέρνηση δεν υπάρχει υπουργός από την ελληνική ομογένεια. Η οργάνωση αναφέρει ότι θα προτείνει στο μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ να αναπροσανατολίσει με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις τις σχέσεις του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

 

Τ.Τ.

 

„Κόψτε κλήσεις!

 

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων. Η συζήτηση περιστράφηκε στις εξελίξεις του μέτρου της διαθεσιμότητας για τους δημοτικούς αστυνομικούς, με τον Γιώργο Καμίνη να χαρακτηρίζει βεβιασμένη την απόφαση της κυβέρνησης. Ποια ήταν όμως η μεγάλη «έννοια» του δημάρχου; Να εκτελούν οι δημοτικοί αστυνομικοί απαρέγκλιτα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητάς τους. Με άλλα λόγια, μέχρι να απολυθείτε, κόψτε κλήσεις!

 

Δ.Κ.

 

„Απλήρωτοι και επιστρατευμένοι

 

Εξι μήνες έχουν περάσει από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει τους απλήρωτους ναυτεργάτες γιατί έκαναν απεργία. Μήπως ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης θα έπρεπε να δει και αυτό το θέμα και να άρει επιτέλους την επιστράτευση των ναυτικών; Γνωρίζει πολύ καλά εξάλλου ότι αρκετοί από αυτούς εξακολουθούν να δουλεύουν μέσα στο καλοκαίρι εξαντλητικά ωράρια απλήρωτοι.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

„Κάτω τα χέρια

 

«Να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Ελληνα εργαζόμενου» ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε χθες προς κυβέρνηση και τρόικα από την Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», συμπλήρωσε ρυθμικά το νεανικό πλήθος που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας.

 

Δ.Κ.

 

„Οι δύο όψεις

 

Δύο διαφορετικά γεγονότα ανέδειξαν τις δύο όψεις του… νομίσματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από τη μία ήταν οι υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους που σημειώθηκαν χθες όταν έξι αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι και από την άλλη ήταν η συνάντηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχου Ευάγγελου Τουρνά, με τον απερχόμενο ακόλουθο άμυνας της Τουρκίας, συνταγματάρχη Μεσούτ Σαβάς, με τον οποίο ο πρώτος αντάλλαξε θερμή χειραψία, του απένειμε αναμνηστική πλακέτα και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στη θητεία του.

 

M.I.T.

 

„Κι άλλες απολύσεις…

 

Δύο νέες απολύσεις δημοσιογράφων στον «Ριζοσπάστη». Ο Ν. Πέρτερος, συντάκτης για 32 χρόνια, και η συντάκτρια ύλης Ελένη Αργυρίου, με 23 χρόνια «υπηρεσίας», είδαν την πόρτα εξόδου από τον Περισσό και προστέθηκαν στη λίστα των απολυμένων. Και οι δύο είχαν ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ η δεύτερη βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Πέρτερος είχε στείλει επιστολή στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας περιγράφοντας την οικονομική του κατάσταση. Πώς το λένε στον Περισσό; Η δουλειά στον «Ριζοσπάστη» είναι εθελοντική…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

„Ενημέρωση…

 

Τι κάνει κάποιος υπουργός για να διεκδικήσει χρόνο ή χώρο δημοσίευσης; Στην Ελλάδα βγάζει άτυπη ενημέρωση με όσα είπε σε ομιλία του στην ελληνική Βουλή! Ο λόγος για τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, που βρήκε αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για να πείσει ότι παράγει έργο στο υπουργείο Εργασίας. Το περιεχόμενο της άτυπης ενημέρωσης; Μια συλλογή από τα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης που τρέχουν αυτόν τον καιρό… Μια ξαναζεσταμένη σούπα δηλαδή, γιατί από ουσία ο κ. Κεγκέρογλου μάλλον πάσχει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να την προβάλει με άτυπη, αλλά στοχευμένη ενημέρωση…

 

Τζ.Ρ.

 

„Η ΟΣΥ απαντά

 

Γράφαμε για την επίσημη καταγγελία επιβάτη τρόλεϊ ότι, στο ύψος του Ρουφ, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ελεγκτές και τον οδηγό της γραμμής 21 (Νίκαια-Αθήνα), στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί δύο αλλοδαπούς που δέχτηκαν ρατσιστική συμπεριφορά από τους ελεγκτές. Η αρμόδια εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) μάς ενημερώνει ότι κινητοποιήθηκε άμεσα, ζήτησε τα στοιχεία των εμπλεκόμενων και ενημέρωσε για τις ενέργειές της τον καταγγέλλοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν διερευνά η αστυνομία. Η ΟΣΥ ζητεί από τους επιβάτες να απευθύνονται για παράπονα στην υπηρεσία (τηλ: 2104916965, φαξ: 2104922075, email: [email protected], [email protected]).

 

Δ.Αγγ.

 

„Διάλογος επιπέδου

 

«Και γιατί δεν μιλάς ελληνικά, βρε παιδάκι μου;» Αυτή την απάντηση πήρε δημοσιογράφος της ΠΓΔΜ από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, όταν επέμεινε ενώπιον του υπουργού Αμυνας ότι είναι από τη «Μακεδονία». Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, καθώς η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου θεωρήθηκε «προσβολή». Ο συνάδελφος πάντως αναβάθμισε τον… διάλογο, γράφοντας στο τουίτερ ότι ο υπουργός έχει τη νοοτροπία του… «Ελληνα μ…».

 

Τ.Τ.

 

„Οι Γάλλοι ψάχνουν

 

Σε αναζήτηση χρημάτων η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας, καταστρώνει σχέδια για νέα χαράτσια. Χρειάζεται 10 έως 12 δισ. επιπλέον έσοδα φέτος και εκτός από τις αυξήσεις των φόρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί -μεταξύ αυτών και ο διαβόητος φόρος του 75% στους πολύ πλούσιους-, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις αύξησης των εισφορών για τη χρηματοδότηση των συντάξεων, η φορολόγηση των ρύπων, ενώ έχει ανοίξει πάλι η συζήτηση για το ποιες κατηγορίες επιχειρήσεων, που απολαμβάνουν σήμερα ΦΠΑ μόνο 5%, μπορούν να αντέξουν τον διπλασιασμό του.

 

Ε.Π.

 

„Συνδικαλιστικές προθέσεις

 

Αντίθετη στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μερίδα συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετακίνητη στις απολύσεις, οι συνδικαλιστές δεν επιθυμούσαν τη συμμετοχή τους στη συνάντηση, με τον φόβο να παρουσιαστεί από την πλευρά του υπουργού ως «πρόθεση για διάλογο». Η διαφωνία αυτή, ωστόσο, δεν φαίνεται στις αγωνιστικές προθέσεις των συνδικαλιστών.

 

Στ.Ζ.

 

„Δυσκολίες συγκατοίκησης…

 

Φωτιές άναψε στη Ν.Δ. η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ότι η χώρα επί Κώστα Καραμανλή δεν άσκησε βέτο στο Βουκουρέστι για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Καραμανλικά στελέχη και βουλευτές δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους για τη δήλωση αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αποτελεί ήδη «κόκκινο πανί» για αρκετούς «γαλάζιους» εξαιτίας της «αλαζονικής» συμπεριφοράς που θεωρούν ότι επιδεικνύει. Μεταξύ όσων αντέδρασαν δημοσίως -με αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά- ήταν ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης που έγραψε στο twitter: «Ο συγκυβερνήτης Βενιζέλος προκαλεί με ψέματα τον Καραμανλή και τη Ν.Δ. Η Ν.Δ. τού σήμερα τι κάνει;».

 

Δ.Κ.

 

„«Θα μας πάρουν τα σπίτια»

 

Τη δική του εκδοχή για την επαπειλούμενη άρση της αναστολής πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία δίνει σε άρθρο του με τίτλο «Οι ξένοι θα μας πάρουν τα σπίτια» ο Γεράσιμος Γεωργάτος, υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ. Αμφισβητεί τον κίνδυνο χιλιάδες ιδιοκτήτες να χάσουν τα σπίτια τους, αποδίδοντας τα σχετικά σενάρια στον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης. Δικαιολογεί την τρόικα, υποστηρίζοντας ότι «θέλει ομαλοποίηση και επαναλειτουργία της αγοράς ακινήτων», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που με πρόσχημα την κρίση, αφού μεταβίβασαν άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, κηρύσσουν στάση πληρωμών. Ακόμη κι αν οι απόψεις αυτές θεωρηθούν προσωπικές, ο Φώτης Κουβέλης θα καλύψει, σαν να μη συμβαίνει κάτι, το στέλεχος του κόμματός του;

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top