Pin It

Ενταση στην Αλεξανδρούπολη, όταν απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΑΟΣ ΙΙ», λόγω της αγωγής κατάσχεσης από τους εργαζόμενους κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας για μη καταβολή δεδουλευμένων

 

Με καθυστέρηση σχεδόν τριών ωρών κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το «European Express», λόγω βλάβης που σημειώθηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του

 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Δύσκολη μέρα και η χθεσινή για εκατοντάδες επιβάτες δύο πλοίων σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα, καθώς βλάβες από τη μία και δικαστικές εκκρεμότητες από την άλλη λόγω νομικών ζητημάτων προκάλεσαν πολύωρες καθυστερήσεις στον απόπλου και στον κατάπλου των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων.

 

Δυο ώρες περίμεναν χθες το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 264 άτομα για να πάνε στη Σαμοθράκη, καθώς δημιουργήθηκε πρόβλημα ελευθεροπλοΐας με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» που θα τους μετέφερε. Ενώ στο πλοίο είχαν επιβιβαστεί 264 επιβάτες και είχαν μπει στο γκαράζ του 35 Ι.Χ., 3 φορτηγά, 10 δίκυκλα, 4 οχήματα τύπου «Camper» και ήταν έτοιμο να αποπλεύσει, την τελευταία στιγμή απαγορεύθηκε ο απόπλους του, επειδή οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αγωγή κατάσχεσης στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για μη καταβολή δεδουλευμένων.

 

Η δίωρη καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση ανάμεσα στους επιβάτες που περίμεναν να ταξιδέψουν και οι οποίοι την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν ότι το πλοίο δεν μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

 

Τελικά, ύστερα από συνεννόηση ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους της εταιρείας, κατατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έγγραφη συναίνεση-δήλωση ελευθεροπλοΐας των επισπευδόντων δανειστών, ήρθη η ελευθεροπλοΐα του πλοίου, το οποίο απέπλευσε τελικά στις 11 το πρωί.

 

Μηχανική βλάβη

 

Με καθυστέρηση σχεδόν τριών ωρών κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το επιβατηγό-οχηματαγωγό «European Express», σημαίας Κύπρου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του.

 

Χθες τα ξημερώματα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. από τον πλοίαρχο του πλοίου ότι, κατά το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από το λιμάνι της Ζακύνθου προς τα λιμάνια Κεφαλονιάς, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Μπάρι Ιταλίας, υπέστη μηχανική βλάβη και συνέχισε το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα.

 

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 396 επιβάτες και 62 Ι.Χ., έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με καθυστέρηση 2 ωρών και 45 λεπτών, ενώ από τη λιμενική αρχή απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Πρόβλημα δημιουργήθηκε και για τους 116 επιβάτες, τα 17 φορτηγά και τα 21 Ι.Χ., τα οποία επρόκειτο να ταξιδέψουν για Ιταλία.

 

[email protected]

 

 

 

Scroll to top