26/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

 Παραβίαση του Συντάγματος

 

Εξαιτίας αρκετών άρθρων και διατάξεων που έχουν προβλήματα συνταγματικότητας –όπως επισημαίνει η ίδια η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής- ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας σε άλλο ένα φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αίτηση απορρίφθηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Για «βίαιο και προκλητικό τρόπο παραβίασης συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος» έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής. Πώς απάντησε η Ν.Δ.; Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό ακτιβισμό» και τους προέτρεψε να προσφύγουν στα δικαστήρια…

 

Χ.ΙΩ.

 

Θερινή εξόρμηση

 

Σε Ικαρία και Φούρνους περιοδεύει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τη θερινή εξόρμηση του κόμματος. Στο άλλοτε «κόκκινο» νησί ο Δ. Κουτσούμπας χθες το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία του Εύδηλου, ενώ το απόγευμα είχε επισκεφθεί στη «Μονή Μουντέ», το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πολιτικούς εξόριστους στην Ικαρία. Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γενικό πολιτικό κλίμα και στις προτάσεις του ΚΚΕ για την υπέρβαση της κρίσης. Σήμερα επισκέπτεται τους Φούρνους και έπεται συνέχεια, αφού στον Περισσό εκτιμούν ότι οι περιοδείες επανασυσπειρώνουν ένα μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος.

 

Φ.Π.

 

Το καλό παράδειγμα

 

Πογκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο με «προσωπάρχη» της τρόικας την κυβέρνηση, καταγγέλλει η τριάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Θόδωρος Παραστατίδης. Το ενδιαφέρον της κοινής δήλωσής τους εστιάζεται στο τέλος, όπου καλούν τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και τους υπουργούς να ξεκινήσουν την εξυγίανση στο Δημόσιο από τους εαυτούς τους! Τους προτρέπουν δηλαδή σε οικειοθελή… απόλυση!

 

Δ.Κ.

 

«Υπερυπουργός»

 

Τις κατοχυρωμένες πλέον υπερεξουσίες του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη καυτηρίασε στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης. «Δημιουργούμε με μια υπογραφή ένα όργανο με υπερεξουσίες, έναν γενικό γραμματέα Εσόδων, ο οποίος είναι υπερυπουργός. Προσέξτε, αν αυτό το όργανο, αν αυτός ο θεσμός δεν έρθει να λογοδοτήσει στη Βουλή, υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί δευτερογενώς να παράγεται νομοθεσία από ένα μονοπρόσωπο στην ουσία διοικητικό όργανο», τόνισε.

 

Χ.ΙΩ.

 

Εμπαιγμός

 

Την προηγούμενη μόλις εβδομάδα η συγκυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά και διδακτορικά θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα και πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για το ακριβώς αντίθετο. Αν αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό του εμπαιγμού και της ασυνέπειας, τότε τι είναι;

 

Δ.Κ.

 

Κομμουνίζει;

 

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ουσιαστικά επιβεβαιώνει τους φόβους ότι, με τα σημερινά δεδομένα, «δεν υπάρχει φως πουθενά». Τι έχει να πει τώρα ο πρώην αντιπρόεδρος Πάγκαλος; «Κομμουνίζει» και αυτή, όπως και η ΕΡΤ;

 

Χ.ΙΩ.

 

Achtung!

 

Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός Ελλάδας και πρόεδρος Ν.Δ.: Achtung, achtung! «Οποιος δεν ψηφίζει τα νομοσχέδια θα διαγράφεται». Αμα ο άνθρωπος είναι δημοκράτης…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

Σε κακή διάθεση…

 

Συνεχίζει τις συναντήσεις με επιχειρηματίες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες αυτή την περίοδο, αφού το success story δεν πάει καλά και αυτό το παιχνίδι των εταίρων με τη δόση και τα προαπαιτούμενα μοιάζει με καψώνι σε νεοσύλλεκτο. Χθες είδε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μr. Bic, Μπρούνο Μπικ, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει νέα επένδυση 20 εκατ. ευρώ. Η Bic, παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεν σκέφτηκε ποτέ να φύγει ή να περιορίσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες, διαβεβαίωσε ο ιδρυτής της. Ομως, βρήκε τον κ. Σαμαρά μάλλον σε κακή διάθεση, από τις αλλεπάλληλες αναβολές της εκταμίευσης και τις γκρίνιες των βουλευτών του.

 

ΜΠ.Α.

 

Πανηγυρική αθώωση

 

Σε μια πολύωρη δίκη, μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο από αλληλέγγυους και σωματεία, αθωώθηκε πανηγυρικά ο συνδικαλιστής των διανομέων με δίκυκλα Χρήστος Στεργιάδης. Το αφεντικό του, ιδιοκτήτης ψησταριάς στο Παγκράτι, αφού τον απέλυσε εκδικητικά και υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να τον επαναπροσλάβει, προσπάθησε να τον παγιδεύσει ως τάχα «εκβιαστή», με μάρτυρα κατηγορίας άλλον ιδιοκτήτη που επίσης έχει εργατικές διαφορές με τον εργαζόμενο. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν, αφού και η εισαγγελέας διέκρινε την οφθαλμοφανή συμπαιγνία. Μαφιόζικες εργοδοτικές πρακτικές εναντίον συνδικαλισμού βάσης, σημειώσατε 2. Να και μια καλή είδηση, στην εργασιακή ζούγκλα.

Α.ΤΖ.

 

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ο τριήμερο 19-20-21 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στο πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Για δεύτερη χρονιά στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχει ενταχθεί το αθλητικό camp της ΚΝΕ για νέους και νέες, πρωτοβουλία που την περασμένη χρονιά είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία. Φέτος στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται σεμινάρια και συζητήσεις με θέμα τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, τουρνουά μπάσκετ, σκακιστικοί αγώνες και ο κλασικός πια αγώνας δρόμου ενάντια στα ναρκωτικά. «Αγωνιζόμαστε να διαμορφωθεί στη νεολαία, τον λαό, τους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, το σωματείο, τη γειτονιά», τονίζουν στελέχη της νεολαίας.

Φ.Π.

 

Γιάννης κερνάει και… πίνει

Ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Ισπανία ήταν μέλος του δεξιού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος μέχρι το 2011, την ώρα που ενώπιον του δικαστηρίου του εκκρεμούν, από τις περιφέρειες της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας, πάνω από 48 υποθέσεις κατά της κυβέρνησης Ραχόι!. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν τρέχει τίποτα, αφού τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει πληρώσει τη συνδρομή του στο κόμμα. Και προφανώς δεν ανησυχεί για τη δουλειά του, αφού η κυβέρνηση έχει εμποδίσει τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις.

Ε.Π.

 

Τη γλίτωσε;

Κανένα νεότερο για το θέμα της «ανταρσίας» Κουκουλόπουλου; Το σκέφτεται ακόμη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή μέσω της καθυστέρησης αποφάσισε να τον κρατήσει στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, παρά την παρασπονδία του άρθρου 81;

Δ.Κ.

 

Γερμανοί χαμηλόμισθοι

Υποαμειβόμενος είναι σχεδόν 1 στους 4 Γερμανούς, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Ινστιτούτου της Νυρεμβέργης – το υψηλότερο ποσοστό στις δυτικές ευρωπαϊκές χώρες! Το 2010, το 24,1% των Γερμανών εργαζομένων κέρδιζε λιγότερα από 9,54 ευρώ μεικτά την ώρα. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται κυρίως γυναίκες, νέοι, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι με χαμηλό επίπεδο κατάρτισης. Τα ευρήματα προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής του Οργανισμού Πρόνοιας Εργαζομένων (AWO) Βόλφγκανγκ Στάντλερ, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο «η Γερμανία να εξελιχθεί σε χώρα χαμηλόμισθων».

Μ.Βεργ.

 

Πέντε λέξεις

Πέντε λέξεις στο πολυνομοσχέδιο έφταναν για να αποτραπεί ο κίνδυνος των περικοπών για τους στρατιωτικούς, επισημαίνει σε άρθρο του ο απόστρατος αντιπλοίαρχος του Λιμενικού, νυν βουλευτής και συντονιστής του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Μαυρόπουλος. Εφτανε να γραφτούν «καταργείται το άρθρο… του νόμου…», για να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις του νόμου που περιλαμβάνει τις περικοπές για το 2014.

Μ.Ι.Τ.

 

Για τη Μαριάννα Δραγασάκη

 

Μακάρι να έμοιαζαν όλα τα νέα παιδιά στη Μαριάννα και να είχαν τη θέληση, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους όπως έκανε εκείνη. Μια νέα κοπέλα που κάποια στιγμή… σκόνταψε, όπως σκοντάφτουν τόσα παιδιά, αλλά είχε την τόλμη να ζητήσει βοήθεια και κυρίως να χρησιμοποιήσει το μυαλό και την καρδιά της μέχρι που τα κατάφερε. Μακάρι αυτά τα παιδιά να έχουν στο πλευρό τους τέτοιους γονείς που να τους κρατήσουν το χέρι όσο χρειάζεται. Βρέθηκα και μίλησα με τη Μαριάννα πολλές φορές στη διάρκεια της προσπάθειάς της, αλλά είχα και την τιμή να της δώσω πρώτη το χέρι μου την ημέρα που αποφοίτησε από το ΚΕΘΕΑ και να τη συγχαρώ. Η μαύρη σαπίλα του μίσους δεν αγγίζει τη Μαριάννα και κάθε Μαριάννα που χαμογελάει στη ζωή και στους άλλους.

 

Αντα Ψαρρά (μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ)

 

Scroll to top