Pin It

Να μη γίνονται εκλογές. Να γίνεται τεστ κοπώσεως

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Καθόλου καλά δεν πήγε τη δεύτερη μέρα εφαρμογής του η μείωση του ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Κι ενώ την πρώτη μέρα 1 μόνο στους 10 καταστηματάρχες μείωσε τις τιμές, τη δεύτερη μέρα το ποσοστό έπεσε στο 0,80% στους 10 και από το πρωί στο 0,50%.

 

Εκτός από την απροθυμία των καταστηματαρχών, ρόλο παίζει και η απροθυμία των καταναλωτών. Στην κυβέρνηση νομίζανε ότι οι Ελληνες θα πέσουν σαν λιμασμένοι πάνω στα πιτόγυρα γιατί μειώθηκε ο ΦΠΑ.

 

Ομως έγινε αντίσταση και στην εστίαση, η λεγόμενη «αντίσταση του πιτόγυρου». Είναι κάτι ανάμεσα στο Κίνημα των Αγανακτισμένων και το «Δεν Πληρώνω». Που εδώ έγινε «Δεν Τρώω» ή «Δεν Πίνω» με ΦΠΑ 13%.

 

«Σιγά μην κάνουμε μάγκα τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα να πανηγυρίζουν» είπαν όλοι και άρχισε ένα άτυπο σαμποτάζ του 13%. Οι πληροφορίες τού «Πάμε Λουκέτο» λένε ότι από το πρωί έχουν πουληθεί μόνο:

 

- 1 φρέντο καπουτσίνο στα Κουφονήσια

 

- 5 σουβλάκια στην Τζια που τα έφαγε ο Πάγκαλος

 

- Κανένα νερό ή αναψυκτικό δεν έγινε ντιλίβερι με 23%, για να μάθει ο Θεοχάρης να μη μας πιάνει τον κώλο.

 

Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση και την καταστροφική μείωση των φορολογικών εσόδων, η κυβέρνηση αποφάσισε άρον άρον να επαναφέρει το 23% για να ξαναγυρίσει ο κόσμος στην εστίαση.

 

Αυτό δεν θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2014, αλλά άμεσα, από μεθαύριο κιόλας Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013.

 

Πρέπει όμως αυτή τη στιγμή να διακόψουμε το ρεπορτάζ γιατί μας ειδοποιούν ότι αυτή τη στιγμή ένας ακόμη μαγαζάτορας στους Παξούς μείωσε τις τιμές, ενώ στα Σφακιά αυτή τη στιγμή πουλήθηκε το πρώτο αναψυκτικό ντιλίβερι με 23%, ενώ τη νύχτα έγινε άγρια συμπλοκή μεταξύ Αγγλων τουριστών για ένα σουβλάκι καλαμάκι και είχαμε δύο νεκρούς.

 

Ο Βενιζέλος πάει να αυξήσει κάπως την κίνηση κατεβάζοντας μια σκάφη λουκουμάδες αλλά είναι μη αναστρέψιμο το 13%.

 

Οσο για τους τουρίστες, γενικά είναι η μεγαλύτερη απάτη ότι έφθασαν 17.000.000 στην Ελλάδα. Δακτυλοδεικτούμενοι είναι και τρώνε και πίνουν μέσα στα ξενοδοχεία με τα βραχιολάκια όσο θέλουν και δεν τους ενδιαφέρει ο ΦΠΑ γιατί οι τιμές είναι κλεισμένες από τον χειμώνα.

 

Το μέτρο αυτό άρχισε να εφαρμόζεται και για Ελληνες τουρίστες, αλλά αντί για βραχιολάκια θα τους φοράνε χειροπέδες.

 

Και μια τελευταία οικονομική είδηση. Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Θεοχάρης μετά την καταστροφή στον ΦΠΑ θα μπορούν να τρώνε οι φορολογούμενοι στις εξής ημερομηνίες:

 

Εως 6 Αυγούστου οι φορολογούμενοι που λήγουν σε 1 και 2.

 

Εως 9 Αυγούστου οι φορολογούμενοι που λήγουν σε 3 και 4.

 

Εως 12 Αυγούστου οι φορολογούμενοι που λήγουν σε 5 και 6.

 

Μόνο τη 15η Αυγούστου όσοι λήγουν σε 7, 8 και 9.

 

Καθόλου όσοι λήγουν σε 0.

 

Αυτή τη στιγμή έχουμε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αποτυχία του 13% και βγήκαν νέες επιγραφές ότι σε αυτό το μαγαζί δεν υπάρχει μείωση του ΦΠΑ, αλλά ξανανεβαίνουμε στο 23, μπας και μπει κάποιος πελάτης στο μαγαζί.

 

Ο Σόιμπλε βγάζει καπνούς από τη μύτη γιατί το 'λεγε ότι θα αποτύχει το μέτρο και είπε ότι ευτυχώς που υπάρχει ο Ρέμος και είναι βουνά οι σαμπάνιες και μπαίνει κάνα φράγκο από τη φορολογία στα αραχνιασμένα φορολογικά ταμεία.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Τον Αύγουστο δεν υπαρχουν λεφτά

 

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Ολους τους μήνες δεν υπάρχουν νοσοκομεία, δήλωσε χθες ο Αδωνις.

 

Επίσης δεν υπάρχουν χρήματα τον Αύγουστο.

 

Και ακόμα δεν υπάρχουν χρήματα Ιανουάριο, Φεβρουάριο κ.λπ., μέχρι Δεκέμβριο.

 

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω προεδρικού διατάγματος, επειδή δεν χρειάζεται πια, κτίριο 5.000 τ.μ. και βάλε, στην πλατεία Συντάγματος ακριβώς, κατάλληλο για ομιλίες, συνεδριακό κέντρο, διοργανώσεις εκδηλώσεων, γάμους, βαφτίσεις, χαμαιτυπείο κ.λπ. κ.λπ.

 

Διαμπερές από σκάνδαλα, βωμολοχίες απεριόριστες, περιστέρια αποστεωμένα από την πείνα.

 

Μεγάλη κεντρική αίθουσα ομιλιών με έδρανα καρυδιάς, από κάθε καρυδιάς καρύδι. Δύο λεπτά από τον κλειστό σταθμό μετρό Συντάγματος.

 

Γνωστό και από το σύνθημα «Να καεί, να καεί» κ.λπ. και τις προσφωνήσεις «Της Βουλής σας ο χαβάς», «Η Βουλή σέρνει καράβι», «Η Βουλή σέρνει Μνημόνιο», «Ελα Βουλή στον τόπο σου» και τώρα, «Ελα προεδρικό διάταγμα στον τόπο σου».

 

Ιστορική αίθουσα εξεταστικής επιτροπής, κυλικείο, μπάνια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αρχική τιμή 2 δισ. ευρώ, δίνεται και κοψοχρονιά, μίζα απεριόριστη.

 

Παλιά λέγαμε για τη μεγάλη έξοδο παραθεριστών. Τώρα μιλάμε για τη μεγάλη έξοδο από το Δημόσιο.

 

…………………………………………………………………………………………………….

 

 Αδεια, άδεια, άδεια

 

Εχουμε την κόπωση των υπουργών και βουλευτών που είπε ο Στουρνάρας, έχουμε και τον Σαμαρά που δεν τους δίνει άδεια. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά» τούς είπε και τους μάντρωσε στην Αθήνα.

 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα. Ενώ περιμέναμε όλοι πώς και πώς να έπαιρναν άδεια οι υπουργοί και βουλευτές μπας και σταματήσουν τις απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητες, φορολογίες και χίλια δυο, θα τους έχουμε κατσικωμένους εδώ για να συνεχίζουν τα εγκλήματα.

 

Κάθε Ελληνας δίνει ευχαρίστως από τη δική του άδεια τουλάχιστον δύο βδομάδες στους πολιτικούς να φύγουν. Να ξεκουμπιστούν από την Αθήνα, να γλιτώσουμε. Να πάνε στα νησιά τους και τις εκλογικές περιφέρειες και ακόμα παραπέρα.

 

Κι εδώ είναι το μυστικό. Ο Σαμαράς δεν τους είπε «δουλειά, δουλειά, δουλειά», αλλά «άδεια, άδεια, άδεια» γιατί δεν είναι απαραίτητοι πια, αφού τώρα όλα αποφασίζονται μέσω προεδρικών διαταγμάτων. Επίσης, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο άχρηστοι είναι όλοι -και πιο άχρηστος ο πρωθυπουργός- και θέλει να τους κάνει ξου.

 

Ομως οι ίδιοι οι υπουργοί και βουλευτές σκέφτονται με τρόμο ότι θα πάνε να μπλεχτούν με κόσμο στις παραλίες και ζήτησαν από τον Σαμαρά να τους μαντρώσει στην Αθήνα.

 

Πού να πάνε; Στις παραλίες; Πώς να καμουφλαριστούν από την αγάπη του λαού; Να φύγουν με κότερα φίλων; Ποιος τους βάζει πάνω, να βρει μπλεξίματα;

 

Πάνε οι εποχές που τα καλοκαιρινά βράδια περιδρόμιαζαν τζάμπα στις ταβέρνες. Ούτε να εμφανιστούν τώρα. Τους φωνάζουν οι άνθρωποι «Είσαι μεγάλος…», χωρίς να συμπληρώνουν τι εννοούν.

 

Οι βωμολοχίες όλη τη χρονιά στη Βουλή έχουν εκπαιδεύσει όλους τους Ελληνες σε νέες βρισιές που βιάζονται να τις εφαρμόσουν σε αυτούς από τους οποίους τις άκουσαν. «Μωρή κ@ριόλα», «Παλιόπ@υστα» είναι τα επιεικέστερα που θα ακουστούν.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν πάνε διακοπές οι πολιτικοί. Δυστυχώς. Θα τους έχουμε στην Αθήνα να δουλεύουν ή να μας δουλεύουν.

 

………………………………………………………………………………………………………………

 

Twitter παιδες Ελλήνων

 

ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑΣ @pseytomagakias

Δεν πειράζει με τον ΦΠΑ 13%. Θα πιάσουμε το ποσοστό αυτό στις εκλογές.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ @me_sygxoreite_ diakopakias

Οπως διέκοψα τη συνέντευξη, θα διακόψω και τη θητεία αυτής της κυβέρνησης.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @tha_sas_roufixo_to_aima

Εχουν λεφτά ακόμη να τους αρμέξω. Τρεις στις 10 εφορίες πιάνουν τον στόχο. Πώς το καταφέρνουν;

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ @drakouleskou

Με τρώει το χέρι μου. Καλά νέα. Θα απολύσω καμιά δεκαριά χιλιάδες υπαλλήλους ακόμα.

Γ. ΛΙΑΓΚΑΣ @faih

Πρέπει να είμαι φοβερός. Σκοτώθηκαν για μένα Mega και Αnt1!!!

ΕΛ. ΜΕΝΕΓΑΚΗ @eleni

Καλέ, πού την είδαν την κρίση; Νέο συμβόλαιο έκανα τρία χρόνια χαλαρά! Αμα είσαι καλή στη δουλειά σου!

Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ @apolysakias

Ολοι οι απολυμένοι του ΣΚΑΪ μπορούν να έρχονται εθελοντικά στη Λεωφόρο να την καθαρίζουν. Ολοι μαζί μπορούνε να απολυθούνε.

Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ @syssitiakias

Θα έχουμε τη Δευτέρα συσσίτιο με καρπούζια. Θα δώσουμε όμως μόνο τα κουκούτσια που είναι μαύρα.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ @drakouleskou

Τα έχουμε όλα, έχουμε και τους ανάπηρους εκπαιδευτικούς ή με παιδιά με αναπηρία που μας πρήζουν.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @tha_sas_roufixo_to_aima

Εγώ δεν έχω κόπωση. Πίνω αίμα φορολογουμένων.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @pseytomagakias

Θα κάνω φέτος διακοπές στο Μουσείο Ακρόπολης.

Γ . ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @tha_sas_roufixo_to_aima

Δεν χρειάζομαι διακοπές. Εχω κάνει 300.000 διακοπές ρεύματος.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ @kosta_rika

Ολοι τον Αύγουστο παίρνουν άδεια. Εγώ παίρνω έναν μήνα δουλειά.

ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ @diakopakias

Καλό καλοκαίρι!

 

 

twitter.com/pamelouketo

 

 

 

 

Scroll to top