04/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οταν το pilates συναντά το cardio

Το Pilardio® είναι ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκγύμνασης που ήρθε φέτος στην Ελλάδα.
      Pin It

Το Pilardio® είναι ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκγύμνασης που ήρθε φέτος στην Ελλάδα

 

Ο συγχρονισμός των κινήσεων στο Pilardio® βοηθά την εξάσκηση του μυαλού και τονώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα

 

Της Κατερίνας Ι. Πέτρου

 

Το Pilardio® είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης, με τεράστια φιλοσοφία και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις, που έχει προέλευση γερμανική και το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε η Jasmin Waldmann.

 

Βλέποντάς το στη Γερμανία, σε σεμινάρια, εκθέσεις και διεθνή συνέδρια, αποφασίσαμε να το φέρουμε στην Ελλάδα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι είναι το καταλληλότερο πρόγραμμα για τον Ελληνα και την Ελληνίδα, είτε κάνει ήδη γυμναστική είτε ψάχνει να βρει κάτι ιδιαίτερο που να τον πείσει να ξεκινήσει. Γιατί πάνω από όλα, γυμναστική για καλή υγεία!

 

Το πρώτο που θα αναρωτηθεί κάποιος είναι τι σημαίνει Pilardio®. Η απάντηση είναι ότι τo Pilates συναντά το Cardio! Πρόκειται για κινήσεις και ασκήσεις ορθοσωμίας, ενδυνάμωσης, ισορροπίας, συντονισμού και αερόβιας προπόνησης, που γίνεται χωρίς στρώμα, χωρίς παπούτσια! Υπέροχο, απελευθερωτικό, και όμως τόσο δομημένο και πειθαρχημένο! Τα οφέλη του πολλά, κι όχι μόνο για τη σωματική, αλλά για την πνευματική και ψυχική υγεία του ασκούμενου. Προσφέρει αδυνάτισμα, σύσφιγξη, εκτόνωση, ευεξία, διώχνει το στρες και διδάσκει σωστή διαχείριση του εαυτού μας γενικότερα!

 

Πιο αναλυτικά, με το Pilardio®, μαθαίνοντάς μας να εκτελούμε σωστά μία κίνηση ή άσκηση και να ακολουθούμε βασικές αρχές, καταφέρνουμε να χτίσουμε ένα γερό, υγιές οικοδόμημα -το σώμα μας-, αλλά και να εκπαιδεύσουμε το πνεύμα μας, εφαρμόζοντας αυτές τις ουσιώδεις αρχές στην καθημερινότητά μας, αλλάζοντας τον τρόπο κίνησης και τον τρόπο ζωής, ξεκινώντας από το πιο βασικό: να κάνω κάτι θετικό και σημαντικό για τον εαυτό μου! Μας μαθαίνει να κάνουμε τη ζωή μας όπως επιθυμούμε. Αποκτούμε αυτοπεποίθηση και επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας, τα όνειρά μας, τα όριά μας! Αμα γνωρίζουμε αυτά, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε με αποδοτικότητα, έτσι και στη γυμναστική!

 

Εκτός των άλλων, με το Pilardio® η στάση του σώματος βελτιώνεται, η σιλουέτα λεπταίνει, φαίνεται καλλίγραμμη, νεανική και δείχνει κανείς ευθυτενής. Επίσης, ο ασκούμενος έχει περισσότερη ενέργεια, δύναμη, τόνωση, ευλυγισία, ο μεταβολισμός αλλάζει, ενεργοποιείται και, τέλος, είναι απλό και διασκεδαστικό! Η εξάσκηση χωρίς παπούτσια ενεργοποιεί μυς και συνδέσμους των ποδιών που έχουν ατονήσει λόγω του εγκλεισμού του πέλματος στο παπούτσι και, χειρότερα ακόμη, σε μια ψηλοτάκουνη γόβα!

 

Αρα λοιπόν, το Pilardio® μας βοηθά πρώτον να φέρουμε σε ισορροπία και αρμονία το πνεύμα, το σώμα και την ψυχή, αλλά, δεύτερον, και να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία και αρμονία, ούτως ώστε να γίνουμε πιο ισορροπημένοι, ευχάριστοι, αισιόδοξοι, όμορφοι και πιο αποδοτικοί σε όλους τους τομείς.

 

Επίσης το Pilardio® εστιάζει στην ακρίβεια κίνησης και τη σωστή αναπνοή, τη διαφραγματική, που αφενός προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος και αφετέρου λειτουργεί ως μάλαξη για κάποια εσωτερικά μας όργανα, όπως ακριβώς και κάποια σημεία ενός γυμνού πέλματος αντιστοιχούν σε ζωτικά όργανα, δεν καταπονεί το μυοσκελετικό σύστημα, διότι δεν έχει κραδασμούς, όλοι οι βηματισμοί είναι απαλοί, δίχως πιέσεις, διότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία και χωρίς αυτοσυγκέντρωση.

 

Το ότι γίνεται συντονισμός, συγχρονισμός κινήσεων πάνω σε ρυθμό, βοηθά στη μνήμη και στον προσανατολισμό -έτσι η εξάσκηση γυμνάζει το μυαλό και τονώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Συνειδητοποιούμε τις ανάγκες του σώματος και της ψυχής μας, επιτυγχάνουμε εμείς να οδηγούμε τη ζωή μας και όχι να οδηγούμαστε από τους άλλους. Τι καλύτερο να αισθανόμαστε Pilardio® την κάθε μας ημέρα!

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site: www.pilardio.com

 

[email protected]

[email protected]

 

Scroll to top