05/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιστροφή στον ρεαλισμό

Η αναβολή της εισόδου ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα ματαίωσε το σχέδιο του Σαββίδη να φέρει... έναν Ροναλντίνιο και δημιουργεί πλέον μια χαμηλού προφίλ «ομάδα του προπονητή».
      Pin It

Η αναβολή της εισόδου ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα ματαίωσε το σχέδιο του Σαββίδη να φέρει… έναν Ροναλντίνιο και δημιουργεί πλέον μια χαμηλού προφίλ «ομάδα του προπονητή»

 

Του Κ. Πετρωτού

 

Δεν πρέπει να ξαφνιάζουν κανέναν οι δηλώσεις που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης μετά το φιλικό με το Γάζωρο για τις επόμενες κινήσεις του στον ΠΑΟΚ.

 

Ο μεγαλομέτοχος παρουσίασε ένα πρόσωπο άκρως ρεαλιστικό, το οποίο από τη μια ξενίζει γιατί είχε συνηθίσει τον κόσμο σε μεγαλόστομες δηλώσεις περί Ροναλντίνιο, Μπερμπάτοφ και Ντρογκμπά, από την άλλη όμως συνάδει σχεδόν απόλυτα με τις πράξεις του.

 

Σύμφωνα με όσα είπε λοιπόν, η ομάδα κινείται μέσα στην αύξηση μπάτζετ (περίπου 20% με 30%) που είχε ζητήσει ο Σαββίδης από τους συνεργάτες του, δημιουργεί μια ομάδα με ελληνικό κορμό και έχει έναν μεγάλο προπονητή, όπως ακριβώς ήθελε τα πράγματα από την πρώτη στιγμή.

 

Το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να τάξει τόσα πολλά, για να κάνει στο τέλος αυτό που επιτάσσει η λογική…

 

Την απορία ενισχύουν και οι εξαγγελίες περί κατασκευής νέου γηπέδου που μετατράπηκαν στην αναγκαιότητα ενός ολικού λίφτινγκ της Τούμπας. Αλλωστε γνώριζε ότι ούτως ή άλλως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν θα του ζητούσαν λαγούς με πετραχήλια, όταν πέρσι το καλοκαίρι έσωσε την ομάδα από το χείλος της καταστροφής.

 

Η απάντηση πιθανώς να έρχεται μέσα από παραμέτρους που δεν αφορούν άμεσα τον ΠΑΟΚ. Αν κανείς διαβάσει προσεκτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Σαββίδη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, ο μεγαλομέτοχος είχε σε μεγάλο βαθμό συνδέσει την επένδυσή του με το ρωσικό μπάσιμο στην οικονομία της Ελλάδας, το οποίο, όπως άφηνε να εννοηθεί, θα απέφερε πολλά και σημαντικά οφέλη και για τον ΠΑΟΚ.

 

Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων πιστοποιούν όμως πως δεν κυλούν τα πράγματα όπως τα είχε υπολογίσει στο μυαλό του ο Ιβάν Σαββίδης.

 

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο ομογενής επιχειρηματίας υπολόγιζε σε μια ισχυρή οικονομική βοήθεια μέσα από τη χορηγία της Gazprom στη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο ρωσικός κολοσσός όμως δεν επένδυσε στη χώρα μας με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ ακόμη να ψάχνεται. Και από τη στιγμή που ο Σαββίδης δεν θέλησε να πάει κόντρα στο «θέλω» της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου για μια συνεργασία με την «Ελληνικός Χρυσός», αποκρούοντας μάλιστα και πιέσεις κυβερνητικών κύκλων, είναι αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

 

Κοντολογίς ο Σαββίδης μπορεί να πόνταρε σε μια ηχηρή μεταγραφή ποδοσφαιριστή όταν άρχιζε η καλοκαιρινή περίοδος, όμως είναι υποχρεωμένος να αρκεστεί στην εξαιρετική κίνηση-συνεργασία με τον Χουμπ Στέφενς. Σ’ αυτόν ποντάρει τις ελπίδες του για την υπέρβαση και το όνομά του επικαλέστηκε όταν θέλησε να δικαιολογήσει τη μη επιμονή του στην περίπτωση Ροναλντίνιο. Θα του κάνει τα χατίρια φέρνοντάς του ακόμη έναν-δύο ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο φετινός ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να χάσει τον τίτλο της ομάδας του προπονητή.

 

Scroll to top