05/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Σύντομα θα μάθουμε!

 

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη για τα 502 εξαφανισμένα παιδιά των φαναριών από την Αλβανία, θέμα που ανέδειξε η «Εφ.Συν.» την περασμένη εβδομάδα, έδωσε ο υπ. Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου. Χαρακτηρίζει «ιδιαιτέρως ευαίσθητο» το ζήτημα και ενημερώνει ότι έχει ζητήσει να πληροφορηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές αν έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία. «Σύντομα θα είστε σε θέση να πληροφορηθείτε τις ενέργειες στις οποίες θα προβώ», αναφέρει. Το ζήτημα έχει θέσει κατ’ επανάληψη στην Ελλάδα και την Αλβανία ο ΟΗΕ.

 

Δ.Αγγ.

 

Η συντηρητική αναδίπλωση της Ν.Δ.

 

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, όπως άλλωστε αναμενόταν, το σχέδιο τροπολογίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα με την οποία προτείνει τη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, βάσει της διακομματικής θεσμοθέτησης της ίδρυσής τους, το 2006. «Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της κραυγαλέας συντηρητικής αναδίπλωσης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία με συνέπεια παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Προαναγγέλλοντας πως το κόμμα του θα επιμείνει μέχρι να εφαρμοστεί το –ισχύον– νομικό πλαίσιο.

 

Ε.Δ.Β.

 

„Νεολογισμοί

 

Με αρκετούς νεολογισμούς επιχείρησε να δικαιολογήσει τη μέχρι σήμερα πολιτική της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης, αλλά και τις μελλοντικές της στοχεύσεις, στο γνωστό κλίμα «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι στον νέο πόλο που πρέπει να συγκροτηθεί, θα επιθυμούσε την παρουσία δυνάμεων που αναγνωρίζουν τις αξίες «του ριζοσπαστικού πραγματισμού» και ότι το ρεύμα που θα γεννηθεί να είναι μια «μεταμνημονιακή» δύναμη. Νεφελώδεις έννοιες που κρύβουν μια πραγματικότητα: τη συναίνεση στους συντηρητικούς σχεδιασμούς και την α λα καρτ στήριξη του Μνημονίου.

 

Τ.Τ.

 

Και αυτός ξεκουράζεται…

 

Τίποτε δεν φαίνεται να εμποδίζει τον κομματικό διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου να απολαύσει τις διακοπές του!!! Η κυβέρνηση δοκιμάζεται. Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις λόγω των απολύσεων. Η ανεργία αυξάνεται. Ο κοινωνικός τουρισμός ακόμη δεν έχει ξεκινήσει… Τα προβλήματα στον ΟΑΕΔ τρέχουν και οι άνεργοι δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα… Ολα αυτά είναι ήσσονος σημασίας για τον νεόκοπο διοικητή του ΟΑΕΔ. Την Παρασκευή όλοι τον έψαχναν για να δώσει τη σχετική εντολή ώστε να καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας. «Ο διοικητής βρίσκεται σε διακοπές» ήταν η απάντηση από το γραφείο του… Μένει να δούμε αν ο… κουρασμένος κ. Αμπατζόγλου θα βρίσκεται στο γραφείο του τη Δευτέρα ή θα απολαύσει τα μπάνια του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

 

Τζ.Ρ.

 

„Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται…

 

Τους παραδοσιακούς δεσμούς με την Αγκυρα, αλλά και την επιρροή που ασκεί η τελευταία στα Τίρανα, επιβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας. Ο Εντι Ράμα, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία για δεύτερη φορά σε ένα δίμηνο και είχε τρίωρο τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη φιλοξενία που του επιφύλαξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «μαζί με την Ιταλία και την Ελλάδα, η Τουρκία θα είναι στρατηγικός εταίρος της Αλβανίας».

 

Α.Β.

 

„Ο δόκτωρ Στουρνάρας

 

Οι ιατρικού τύπου διαγνώσεις φαίνεται ότι διαχρονικά θέλγουν τους πολιτικούς, οι οποίοι «χορηγούν φάρμακα», «θέτουν τον ασθενή επί της κλίνης», «θεραπεύουν χρόνιες ασθένειες» κ.λπ. Στη χορεία αυτή προστέθηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αφού πέρασε το στάδιο του διαιτολόγου (με συνταγές αναγκαστικής δίαιτας), διέγνωσε ότι οι ψηφοφόροι αλλά και οι βουλευτές πάσχουν από «κόπωση». Αυτό που φοβόμαστε είναι η συνταγογράφηση κάποιου «τονωτικού», το οποίο θα μας κάνει να υπομείνουμε (άγνωστο για πόσο) κι άλλα μέτρα.

 

Τ.Τ.

 

Για την Κεντροαριστερά

 

Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Σπύρος Λυκούδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός συμμετείχαν σε μυστικό δείπνο στα νότια προάστια, με θέμα (τι άλλο;) την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή ενός φανταστικού χώρου, με τον οποίο ερωτοτροπούν διάφορα στελέχη, κομματικώς ενεργά και μη, με στόχο τις «μεταρρυθμίσεις». Μόνο που αυτές τις περίφημες «μεταρρυθμίσεις» τις ανέλαβε εργολαβικά τα τελευταία χρόνια η τρόικα και οι εκλεκτοί της. Και έτσι κινδυνεύουν να μείνουν στα αζήτητα όλοι οι επίδοξοι «μεταρρυθμιστές».

 

Γ.Δ.

 

Αφγανός, όχι Πακιστανός

 

Γράφαμε την Παρασκευή για την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητά να διερευνηθούν επειγόντως οι συνθήκες θανάτου του Αφγανού κρατουμένου στο στρατόπεδο της Κορίνθου, ο οποίος, παρ’ όλο που διαμαρτυρόταν μήνες για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν ήταν πια πολύ αργά. Πρόκειται για τον Μοχαμάντ Χασάν και όχι για τον Μασούντ Αχμεντ, όπως γράψαμε εκ παραδρομής. Ο Μασούντ Αχμεντ είναι ο Πακιστανός που πήρε άδεια παραμονής σε αναγνώριση της αυτοθυσίας που έδειξε στο δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένου στο Κρυονέρι τον Απρίλιο του 2012.

 

Δ.Αγγ.

 

Η σβάστικα

 

Καλός χειριστής του μιντιακού συστήματος αποδεικνύεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατορθώνει να παραμένει στη δημοσιότητα, συνδυάζοντας την προβολή των φασιστικών του ιδεών με το «λάιφ στάιλ». Τελευταίο κατόρθωμα του βουλευτή, η φωτογράφισή του σε παραλία της Ραφήνας, συνοδεύοντας τη «Μις Τουρισμός» (!) και με τατουάζ στον ώμο τη σβάστικα. Για λόγους ελληνοπρέπειας, όμως, ο αγκυλωτός σταυρός είναι φτιαγμένος από μαιάνδρους. Η ελληνική εκδοχή του ναζισμού!

Τ.Τ.

 

„Το γιουχαΐζειν ουκ εστί φιλοσοφείν

 

H επίσημη έναρξη του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, που φιλοξενείται στην Αθήνα, είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός, όμως έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον υπουργό Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Κατά την προσέλευσή του αλλά και όταν ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό προς τους 2.000 φιλοσόφους που συμμετέχουν, ο υπουργός δέχτηκε αποδοκιμασίες. Δεν αντέδρασε, έκανε τη σύντομη ομιλία του, ωστόσο η πρώτη αυτή εικόνα προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, και τις πρώτες συζητήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Το βασικό θέμα του συνεδρίου είναι «η φιλοσοφία ως έρευνα και ως τρόπος ζωής». Μετεξεταστέοι όσοι πήγαν μόνο και μόνο για να αποδοκιμάσουν τον κ. Παναγιωτόπουλο, μετεξεταστέος κι αυτός που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το βήμα για να προβάλει την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου.

 

ΜΠ.Α.

 

 

Scroll to top