05/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

«Βάκχες» στα Γιάννενα

 

«Βάκχες» του Ευριπίδη στο θέατρο ΕΗΜ στα Γιάννενα, σε μετάφραση Γιάννη Λιγνάδη, σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, σκηνικά-κοστούμια Εύας Νάθενα, μουσική Γιώργου Πούλιου, κίνηση Δημήτρη Λιγνάδη-Δάφνης Ασημακοπούλου. Κρουστά: Μιχάλης Αφολαγιάν. Ο Διόνυσος φτάνει στη Θήβα με μορφή ανθρώπου για να επιβάλει τη λατρεία του. Οι κόρες του Κάδμου αμφισβητούν τη θεϊκή του καταγωγή και τρελαίνονται από τον θεό και ως Μαινάδες παραμένουν στον Κιθαιρώνα. Ο Πενθέας, γιος της Αγαύης, αποφασίζει να στραφεί εναντίον των γυναικών. Παίζουν: Σάκης Ρουβάς (Διόνυσος), Ρούλα Πατεράκη (Τειρεσίας), Γιάννης Καρατζογιάννης (Κάδμος), Δημήτρης Πασσάς (Πενθέας), Στέφανος Μουαγκέ (Θεράπων), Μιχάλης Αφολαγιάν (Α’ Αγγελιοφόρος), Δημήτρης Λιγνάδης (Β’ Αγγελιοφόρος), Μαρία Κίτσου (Αγαύη).

 

Ρεμπούτσικα στο Φρούριο Καβάλας

 

Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο «Το αστέρι και η ευχή» στις 21.00 στο Θέατρο Φρουρίου Καβάλας. Μια παράσταση με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Με κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα και βιολί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου», την «Πολίτικη κουζίνα» και τις τουρκικές ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak».

 

Γενική είσοδος: 12 €.

 

«Κοινός λόγος» στα Γιάννενα

 

Ο «Κοινός λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πρόκειται για ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη Μικρασιατική Καταστροφή ώς τον Εμφύλιο, βασισμένο σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών, καταγραμμένες από την Ελλη Παπαδημητρίου, που καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ώς τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Αφηγήσεις με κοινό εφόδιο τον λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους, το πάθος και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο την Ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.

 

«Φωνάζει ο κλέφτης» στους Δελφούς

 

«Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά στο Θέατρο Φρυνίχου Δελφών, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, σκηνικά Ασης Δημητρολοπούλου. Μια παλιά ηθογραφική κωμωδία γραμμένη το 1958, που έγινε μεγάλη επιτυχία στο θέατρο από τον θίασο Μαίρης Αρώνη-Ντίνου Ηλιόπουλου-Διονύση Παπαγιαννόπουλου. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Ενας φτωχός αλλά υπερβολικά έντιμος λογιστής βρίσκει στον δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφτεί, πηγαίνει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του, όπου όπως αποδεικνύεται γίνονται μεγάλες καταχρήσεις. Τα πράγματα στην πορεία μπερδεύονται επικίνδυνα. Παίζουν οι Υρώ Μανέ, Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σταύρος Μερμήγκης, Χρύσα Κλούβα, Μαρία Γίτσα.

 

Scroll to top