Mourinho-Jose

06/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Φιλικό» μόνο στα χαρτιά…

      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

26Δεν χρειάζεται πολύ για να γίνει μεγάλος ντόρος γύρω από ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Μια – δυο δηλώσεις, μια σύμπτωση και ολίγη ιστορία είναι σε θέση να κάνουν ένα «φιλικό» κάθε άλλο παρά… φιλικό. Στην περίπτωσή μας, ο Ζοσέ Μουρίνιο –όπως γράφαμε και χθες- είπε σε συνέντευξή του στο ESPN ότι «στα 30 μου προπονούσα τον Ρονάλντο -όχι αυτόν τον Κριστιάνο, αλλά τον πραγματικό, τον Βραζιλιάνο»!

 

Η απάντηση του Πορτογάλου άσου της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε χθες μέσα από συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχουν πράγματα που δεν αξίζουν σχολίων. Θα πω ό,τι λέμε στην Πορτογαλία: Εγώ δεν φτύνω στο πιάτο που τρώω. Τόσο απλά».

 

Ολα αυτά θα έμεναν στο επίπεδο του ανέκδοτου. Ομως τα έφερε έτσι η τύχη που τα ξημερώματα της Πέμπτης (04.00) η Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί κατά της Τσέλσι στον τελικό του τουρνουά International Champions Cup στο Λος Αντζελες.

 

Οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο νίκησαν με 2-0 τη Μίλαν με γκολ των Ντε Μπρούιν και Σίρλε και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα συναντήσουν τον Κάρλο Αντσελότι, τον προπονητή που τους οδήγησε στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους. Ο Ιταλός δεν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με μέλη του λονδρέζικου ρόστερ, κάτι που βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Απέναντί του θα βρεθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ίσως προβάρει ήδη πανηγυρισμούς σε περίπτωση που σκοράρει κατά του πρώην τεχνικού του. Θα είναι και ο Ικερ Κασίγιας, που έμεινε σχεδόν μισό χρόνο στον πάγκο λόγω της κόντρας του με τον Πορτογάλο προπονητή. Και ο Πέπε, που άκουσε τον Μουρίνιο να λέει ότι «τσαντίζεται επειδή τον έχει παραγκωνίσει ένα παιδί 19 χρόνων», αναφερόμενος στον Βαράν. Και ο Σέρχιο Ράμος, που φόρεσε τη φανέλα του Οζίλ μέσα από τη δική του για να διαμαρτυρηθεί επειδή ο 50χρονος Πορτογάλος έκανε μια φορά πολύ σκληρή κριτική στον Γερμανό…

 

Στο περιθώριο, πάντως, της προετοιμασίας των «μερένγκες» για τη συνάντηση με τον πρώην τεχνικό τους, υπάρχει και η –ανεπιβεβαίωτη ακόμα από τον σύλλογο- είδηση ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη «βασίλισσα» έως τον Ιούνιο του 2018. Οι ετήσιες αποδοχές του θα ξεπεράσουν αυτές του Λιονέλ Μέσι και του Νεϊμάρ και θα φτάσουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ –κάτι που θα τον φέρει στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τον Σαμουέλ Ετό’ο, τον οποίο η ρωσική Ανζί (χρυσο)πληρώνει με 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

 

Scroll to top