06/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

12 σολίστ σε τάνγκο στην Αίγινα

 

«Αστορ Πιατσόλα για 12» η παράσταση στο 8ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, στις 21.00 στην παραλία της Αύρας από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου Κύκλος-Kyklos Enseble. Δώδεκα σολίστ της κλασικής μουσικής συναντιούνται για πρώτη φορά με το Nuevo του Αστορ Πιατσόλα. Μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου τάνγκο και της τζαζ, σε δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς από τους Χρήστο Ζερμπίνο, Σέρτζιου Ναστάσα, Βασίλη Λύκο, Τάκη Καπογιάννη, Δημήτρη Δεκαβάλλα, Μαριλένα Δωρή, Μάριο Αργυρό, Δημήτρη Γκόγκα, Κώστα Σίσκο, Δημήτρη Δεσύλλα. Η συναυλία γίνεται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γ. Κουμεντάκη, μέσα από τον ηχητικό σχεδιασμό του Αγη Γυφτόπουλου, την ενορχήστρωση του Νίκου Πλατύραχου και υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

 

Αντρες έτοιμοι για όλα

 

Απόψε και αύριο στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 21.15 «Αντρες έτοιμοι για όλα» των Στίβεν Σινκλέρ και Αντονι ΜακΚάρτεν σε απόδοση-σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου–Μιχάλη Ρέππα, σκηνικά Μαίρης Τσαγκάρη, κοστούμια Εβελυν Σιούπη. Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη η οικονομική κρίση και η ανεργία σπρώχνει μια παρέα αντρών να γίνουν στρίπερ. Παίζουν: Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

 

Συζήτηση σε μια έκθεση

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης των Slavs and Tatars «Φωνήματα και Πόθοι» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο πραγματοποιείται στις 19.30 συζήτηση με καλεσμένους τους: Ilker Auturk, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Bilkent University της Αγκυρας και ειδικό σε θέματα πολιτικής της γλώσσας κατά τον σχηματισμό της Τουρκικής Δημοκρατίας, Adnan Yildiz, καλλιτεχνικό διευθυντή στο Kunstlerhaus Stuttgart, Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη, καθηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 2011.

 

«Πλούτος» στη Ραφήνα

 

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη απόψε στη Ραφήνα, αύριο στο Λαύριο και την Πέμπτη στη Ν. Μάκρη σε μετάφραση-σκηνοθεσία-μουσική Διονύση Σαββόπουλου. Παίζουν οι Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος.

 

Ζουγανέλη στη Μυτιλήνη

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με τραγούδια από το καινούργιο της άλμπουμ «Μετακόμιση τώρα» αλλά και από παλαιότερες δουλειές της, εμφανίζεται στο Κάστρο Μυτιλήνης. Μαζί της οι μουσικοί Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρα-τραγούδι), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πλήκτρα), Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Νίκος Πασσαλίδης (μπουζούκι-ούτι).

 

 «Ειρήνη» στη Λάρισα

 

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ σε μετάφραση Χ.Κ. Μύρη, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο θέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας. Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ’ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις «κοπανήσει». Ο αμπελουργός Τρυγαίος ανεβαίνει στον Ολυμπο και μαζί με τον Ερμή καλεί τους Ελληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωσή της, όπως επίσης της Θεωρίας και της Οπώρας, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μορφακίδης, Νίκος Μαγδαληνός, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Δημήτρης Διακοσάββας, Στέλιος Τράκας, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Γιώργος Κολοβός, Χάρης Πεχλιβανίδης, Βασίλης Σεϊμένης, Ειρήνη Καζάκου, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Αννέτα Κορτσαρίδου, Χρήστος Νίνης κ.ά.

 

Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σύρο

 

Αρχίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου με ταινίες όλων των ειδών: μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ελληνικές και ξένες. Ολες όμως έχουν ένα κοινό άξονα: το ταξίδι. Ενα τέτοιο φιλμ είναι και ο «Δεκαπενταύγουστος» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη που θα προβληθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Εχουν επίσης προγραμματιστεί πάνελ συζητήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος συζήτησης, την οποία θα κατευθύνουν καθηγητές και σκηνοθέτες. Μέχρι τις 9 Αυγούστου.

 

Scroll to top