Pin It

Αδαμάντινος χαρακτήρας, εκ των λαμπροτέρων στελεχών της Ν.Δ. στο Χαϊδάρι, αφού διέπρεψε στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος, μαθαίνοντας τα παιδιά μας Αρχαία, Νέα, Ιστορία και εμβαθύνοντας στο περίφημο «Πνεύμα και Ηθική» του Βασίλη Αυλωνίτη, ήρθε η ώρα του να αφήσει την έδρα για να προωθηθεί σε δημόσια αξιώματα. Προσωπικός φίλος υποψήφιου δημάρχου που στηριζόταν από την κεντροδεξιά παράταξη κατήλθε στους εκλογικούς στίβους.

 

Κοπάδια αιγοπροβάτων και βοοειδών οι πολίτες του ειδυλλιακού προαστίου τον τίμησαν με την ψήφο τους. Διέθετε άλλωστε εξαιρετικά προσόντα τα οποία αναπόφευκτα τον οδήγησαν σε υψηλότερους θώκους. Χρημάτισε αντιδήμαρχος Οικονομικών και αποτελούσε τον ιδανικό αντικαταστάτη του δημοτικού άρχοντα, όταν εκείνος θα αποσυρόταν.

 

Ομως τις προάλλες συνελήφθη επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ, τα οποία ιδιοκτήτης καντίνας του Δάσους της σεπτής πόλεως ισχυρίστηκε ότι του κατέβαλε ως προκαταβολή για «μίζα» που του ζητούσε εκβιαστικά επί χρόνια, προκειμένου να του ανανεώνει την άδεια. Αμέσως μετά τη σύλληψή του και άλλοι επαγγελματίες του Χαϊδαρίου κατήγγειλαν ανάλογες δοσοληψίες με το καμάρι του δήμου. Αδαμάντινος όνομα και πράγμα.

 

Νταλαβέρι να γίνεται. Δυστυχώς δεν είναι ο πρώτος αντιδήμαρχος που πιάνεται στα πράσα να χρηματίζεται παράνομα. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Προφανέστατα. Ευθύνεται ο νομοθέτης που τους παραχώρησε την αρμοδιότητα αδειοδότησης των καταστημάτων. Προηγουμένως «τα 'πιαναν» οι αστυνομικοί. Ετσι πάνε αυτά. Είναι όμως από τους λίγους που προφυλακίστηκαν. Παλιότερα παρόμοιες υποθέσεις κουκουλώνονταν. Αλλά έχουν αλλάξει πια οι καιροί.

 

Τους πολιτικούς του αντιπάλους στοχοποίησε ο τρόφιμος του Κορυδαλλού. Αήθη συμπεριφορά, χαλκευμένα στοιχεία και συκοφαντίες εναντίον του επικαλέστηκε. Και ασφαλώς σκευωρία. Μηχανορραφίες και τα συναφή. Ο νομικός μας πολιτισμός τού αναγνωρίζει βέβαια το τεκμήριο της αθωότητας έως ότου καταδικαστεί αμετάκλητα. Ελπίζω να δικαιωθεί. Τα τρωκτικά ωστόσο που τόσες δεκαετίες απομυζούν το Δημόσιο πρέπει κάποτε να εκλείψουν.

 

Ιδαλγός ο τσικιρικιτζής αντιδήμαρχος. Ιππότης. Η νηπιαγωγός σύζυγός του εμφανίστηκε στο δικαστήριο ντυμένη στην πένα. Φίλη μου, που εντρυφεί με μανία σ' αυτά, κοστολόγησε την τσάντα, τα παπούτσια και το συνολάκι της περί το δεκάρικο, σε χιλιάδες ευρώ. Θα τα πήρε κοψοχρονιά από κανένα καλάθι. Καντίνας. Θα τη βγάλουν, φαντάζομαι, ασπροπρόσωπη στη σημερινή και αυριανή αιθρία. Ούτως ή άλλως οι συννεφιές θα περιοριστούν στα βόρεια ηπειρωτικά.

 

Αναυδοι έμειναν οι λουόμενοι στο Καστέλλι της Κρήτης από το θέαμα που αντίκρισαν στην παραλία. Επρόκειτο για κάμπινγκ, τι λέω, για εθνικιστική κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής όπου νταβραντισμένα μέλη της παρίσταναν τους αρχαίους Λακεδαιμόνιους παίρνοντας το μπανάκι τους με περικεφαλαία αντί μάσκα, με ακόντιο αντί ψαροντούφεκο και φυσικά με ασπίδα αντί για σανίδα. Θα σας γελάσω για το τι ψάρια πιάσανε. Πάντως τα κοπέλια της μεγαλονήσου τούς γυρνούν την πλάτη αλλά γελάνε με την καρδιά τους.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top