Lagarde-Christine-IMF

06/08/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταύτιση απόψεων για Γαλλία και ΔΝΤ

Το Παρίσι «συμφωνεί πλήρως» με τις συστάσεις τού Ταμείου, για περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερους φόρους, με τον υπουργό Οικονομικών να υπογραμμίζει πως θα στηρίξει την εφαρμογή φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα.
      Pin It

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η κυβέρνηση της χώρας είναι σε κοινή γραμμή με το ΔΝΤ, που συμβούλευσε το Παρίσι να χαλαρώσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική του, τονίζοντας πως «συμφωνεί πλήρως με την ανάγκη να δοθεί εφεξής μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ανάπτυξη, πράγμα που επιτυγχάνεται μέσω ενός λελογισμένου ρυθμού προσαρμογής των δημοσίων χρηματοοικονομικών και την εφαρμογή φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα».

Ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε πως η κυβέρνησή του προβλέπει για τον προϋπολογισμό του 2014 πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται κατά 70% στις δαπάνες (13 με 14 δισ. ευρώ) και κατά 30% στα έσοδα από τους φόρους (6 δισ. ευρώ).

«Αφότου εξελέγη ο Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία, η Γαλλία δεν έχει σταματήσει να ζητεί έναν επαναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής υπέρ της ανάπτυξης και κατά των γενικευμένων πολιτικών λιτότητας», επεσήμανε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως «η ανάπτυξη θα πρέπει να αποτελέσει την προτεραιότητα, τον κεντρικό στόχο για τις οικονομικές πολιτικές».

ΔΝΤ: Μειώστε δημόσιες δαπάνες, χαλαρώστε τη λιτότητα

Στην ετήσια έκθεσή του για τη γαλλική οικονομία, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το ΔΝΤ εκτιμούσε πως το Παρίσι έχει επιτελέσει «τα δύο τρίτα από τις προσπάθειες που δρομολογήθηκαν το 2011 για την σταθεροποίηση του ελλείμματος της οικονομίας» και πως πλέον δύναται να χαλαρώσει λίγο τη λιτότητα.

Επίσης συμβούλευε τη Γαλλία να εξακολουθήσει τις προσπάθειές της, εστιαζόμενη ακόμη περισσότερο στις μειώσεις των δημοσίων δαπανών και λιγότερο στις αυξήσεις φόρων.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top