08/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Συνεργάτες

 

Για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί ενώπιον «δυσάρεστου εκλογικού αποτελέσματος», τέτοιου που θα κριθεί αναγκαία η συνεργασία με τη Ν.Δ., μίλησε χτες ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρος Τατσόπουλος. Περιέγραψε αυτό το «δυσάρεστο» αποτέλεσμα ως το ενδεχόμενο ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσουν στις επόμενες εκλογές πάνω από 30% και η Χρυσή Αυγή με αυξημένη εκλογική δύναμη να γίνει ρυθμιστής των πραγμάτων. Ο Π. Τατσόπουλος είπε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει στο παρελθόν για συνεργασία με ένα κομμάτι της Δεξιάς. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Για τους… εργολάβους

 

Στο πλευρό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκεται από χρόνια ο στρατηγός Φώτης Νασιάκος. Ηταν μαζί το 2002, όταν ο πρώτος ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο δεύτερος ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πιστώνονταν την εξάρθρωση της 17Ν. Από τότε φαίνεται πως έγιναν… αυτοκόλλητοι. Ετσι εδώ και λίγες ημέρες ο μακροβιότερος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει από χρόνια συνταξιοδοτηθεί, ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών!

 

Προφανώς για να εξαρθρώσει τους… εργολάβους.

 

 

Χ.ΤΖ.

 

„«Σύγχρονα μνημεία»

 

«Τα σύγχρονα μνημεία δεν είναι “ασημικά” προς εκποίηση». Με τη διαπίστωση αυτή οι Οικολόγοι Πράσινοι φέρνουν στην επικαιρότητα το θέμα της τύχης των «Ξενία», τα οποία έχουν εκχωρηθεί από την κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ «ως -περίπου- ενέχυρο για το δημόσιο χρέος». Ως γνωστόν, τα ξενοδοχεία αυτά σχεδιάστηκαν από εξέχοντες αρχιτέκτονες, όπως ο Αρης Κωνσταντινίδης και οι Πικιώνης, Βώκος, Κιτσίκης, «μια εργασία-υποθήκη, που δυστυχώς έμεινε ανεκμετάλλευτη». Και όπως λένε οι Ο.Π., «η Ιστορία, η μνήμη και ο πολιτισμός δεν αποτιμάται ή εκποιείται με λογιστικές πρακτικές». Συμφωνούμε!

 

Τ.Τ.

 

„Ελληνικές πυρκαγιές

 

Τι έγινε τελικά με αυτούς τους κακούς ξένους που καίνε και φέτος τα δάση μας; Ολο κάτι δικούς μας συλλαμβάνει η αστυνομία, αξιωματικούς που έκαναν μπάρμπεκιου, αγρότες που έκαιγαν χόρτα, εξηντάχρονους με στουπιά σε οικοπεδοφαγική περιοχή και άλλους συμπατριώτες μας που αδιαφορούν για το πράσινο. Εναν ηλικιωμένο Γερμανό «κατάσκοπο» μόνο πιάσαμε στη Χίο, κι αυτός μάλλον σε κλεφτοκοτά φέρνει παρά σε επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η προστασία των δασών περνάει ακόμα μέσα από την ελλιπή πρόληψη, την απαγόρευση των περιπάτων στο δάσος, την όρεξη των οικοπεδοφάγων αλλά, πάνω από όλα, από την ελληνική αδιαφορία του πεταμένου αποτσίγαρου. Ο «στρατηγός άνεμος» και η Πυροσβεστική με τους ανώνυμους εθελοντές παραμένουν η μόνη ελπίδα και για τη φετινή χρονιά.

 

Α.Ψ.

 

„Δεν γνώριζε η Βουλή

 

Ανενημέρωτη για το ενεργειακό μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που υπογράφεται στη Λευκωσία εμφανίζεται η Βουλή. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, Αθ. Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου κατέθεσαν ερώτηση ζητώντας να πληροφορηθούν το ακριβές περιεχόμενο, τον λόγο που προέκυψε η ανάγκη του συγκεκριμένου μνημονίου, τον στόχο που εξυπηρετεί και -κυρίως- εάν η υπογραφή του συνδέεται με την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ. Οι κοινοβουλευτικοί αυτοματισμοί που επιβάλλει η τρόικα αποδεικνύεται πως, εκτός της υπερψήφισης των δημοσιονομικών μέτρων με… συνοπτικές διαδικασίες, περιλαμβάνουν και υπογραφές διακρατικών συμβάσεων ερήμην της εθνικής αντιπροσωπείας.

 

Ε.Δ.Β.

 

„Αντιδράσεις από το… παρελθόν

 

Προ των πυλών φαίνεται πως βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που προωθεί τη δημιουργία ενιαίου φορέα για τις εξαγωγές, όπως προκύπτει από απάντηση που έλαβε στην ερώτησή της η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Χρυσούλα Γιαταγάνα. Πρόκειται για το «σχέδιο Μηταράκη» που, προβλέποντας τη συγχώνευση του Ιnvest in Greece με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών αποσπά ουσιαστικά τη σχετική αρμοδιότητα των εμπορικών ακολούθων των πρεσβειών από το υπουργείο Εξωτερικών. Στις αιτιάσεις της βουλευτού, η οποία μιλώντας για συγκρότηση «περίεργου παράκεντρου εξουσίας» τονίζει την υποβάθμιση του υπουργείου Εξωτερικών, ο αρμόδιος υφυπουργός υπογραμμίζει τη «συνεργατική» σχέση των δύο υπουργείων στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Προφανώς οι αντιδράσεις των στελεχών του ΥΠΕΞ ανήκουν στο (εγγύς) παρελθόν…

 

Ε.Δ.Β.

 

„Ούτε ΚΤΕΟ περνούν!

 

Κλήση «εισέπραξε» ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, καθώς το όχημα που οδηγούσε στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας δεν είχε περάσει από τον αναγκαίο έλεγχο του ΚΤΕΟ. Ο βουλευτής σύμφωνα με πληροφορίες, αντί να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο, υπέδειξε στους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε έλεγχο ενός μετανάστη που οδηγούσε ποδήλατο στον ίδιο δρόμο. Θυμίζει ανέκδοτο…

 

Ν.ΣΒ.

 

„Στον δρόμο της Τσεχίας;

 

Μετά από ένα μήνα κλεφτοπόλεμου με τον πρόεδρο της Τσεχίας και τους κεντροαριστερούς συμμάχους του στην κυβέρνηση, ο συνασπισμός των κεντροδεξιών κομμάτων κέρδισε χθες πρόταση μομφής στη Βουλή, οδηγώντας κατά πάσα πιθανότητα τη χώρα σε πρόωρες εκλογές πριν από το τέλος του χρόνου. Ηδη η κυβέρνηση του Γίρι Ρουσνόκ, που διορίστηκε από τον πρόεδρο Ζέμαν μόλις πριν από ένα μήνα, ετοιμάζεται να υποβάλει παραίτηση. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ωστόσο, έδειξε ότι καμία ομάδα δεν διαθέτει καθαρή πλειοψηφία, αυξάνοντας τις πιθανότητες πολιτικής αστάθειας. Η πρόταση μομφής συνέπεσε με την αναδιοργάνωση διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών από τον Ρουσνόκ και την απόφασή του να απολύσει την ηγεσία των κρατικών σιδηροδρόμων και το εποπτικό συμβούλιο της κρατικής εταιρείας ενέργειας.

 

Ε.Π.

 

„Για την ανεργία

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρότεινε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χειροκρότησε. Να μειωθούν οι μισθοί 10% για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας στην Ισπανία, συνέστησαν οι «γιατροί» από την Ουάσινγκτον. Ολοι τάχθηκαν κατά της πρότασης, ο Ολι Ρεν, όμως, ενθουσιάστηκε. «Δεν υποτιμώ ότι είναι πρόκληση να υπάρξει ευρεία πολιτική συναίνεση για το μέτρο, αλλά δεν αξίζει τον κόπο να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για χάρη των εκατομμυρίων άνεργων νέων Ισπανών;», έγραψε ο επίτροπος στο blog του κουνώντας το δάχτυλο σε όσους απέρριψαν την πρόταση: «Φέρουν βαριά ευθύνη για το κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος», τόνισε.

 

Ε.Π.

 

„Για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

 

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας συντονίζει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και όχι η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπως γράψαμε εκ παραδρομής χθες για το ρατσιστικό χτύπημα στον πρόσφυγα Μαμαντού Μπα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές οργανώσεις, με παρόμοιο αντικείμενο, αλλά διακριτό θεσμικό ρόλο. Η Εθνική Επιτροπή αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας, που συστήθηκε σύμφωνα με τις Αρχές του Παρισιού με νόμο του 1998. Η Ελληνική Ενωση είναι η παλαιότερη οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1936 από τον Αλέξανδρο Σβώλο.

 

Α.Τζ.

 

„Ενδιαφέρον για τους μητροπολίτες

 

Με στόχο τη συνέχιση των προσπαθειών για τον εντοπισμό κατ’ αρχάς και την απελευθέρωση στη συνέχεια των απαχθέντων μητροπολιτών Χαλεπίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλος προγραμματίζει επίσκεψη στη Βηρυτό, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη εκεί του υφυπουργού Κ. Τσιάρα. Τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια αναθερμάνθηκε, έπειτα από πληροφορίες που πήρε η κυβέρνηση μέσω διπλωματικής οδού. Ωστόσο, στην κατάσταση που βρίσκεται η Συρία, είναι αδύνατον να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν.

 

ΜΠ.Α.

 

„Μεταβατική επιτροπή

 

Ξαφνικά προέκυψε χθες και μια νέα μεταβατική διευθυντική επιτροπή. Θα πλαισιώνει τον ειδικό εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη (πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ). Τη διόρισε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, τα μέλη της θα ασκούν ουσιαστικά καθήκοντα γενικών διευθυντών στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και είναι οι: Β. Θωμόπουλος (τομέας ειδήσεων), Δ. Σοφιανόπουλος (τομέας προγράμματος), Αρ. Κοντιζάς (τομέας τεχνικών υπηρεσιών) και Χρ. Κουπελίδης (τομέας οικονομικών υπηρεσιών). Αύριο λήγει και η προθεσμία της τελευταίας προκήρυξης για τις συνολικά 2.000 θέσεις της μεταβατικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Αντε και καλά ξεμπερδέματα…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

Scroll to top