08/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

«Φως… φανάρι» στο Χυτήριο

 

Το μιούζικαλ «Φως… φανάρι» της Κατερίνας Χάσκα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στον πολυχώρο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, τηλ.: 210-3412313) σε μουσική Σταμάτη Χρήστου, χορογραφίες Μαρίας Πανουτσοπούλου, σκηνογραφία Librand Dhrami.

 

Στην Ελλάδα του 2030 τέσσερις πόρνες πολυτελείας, ένας Γερμανός βουλευτής, ένας ξεπεσμένος εφοπλιστής κι ένας ναύτης συναντιούνται σε έναν οίκο ανοχής στην Πλάκα. «Τα κοινά βιώματα, η πορεία, τα όνειρα, οι ελπίδες και η πραγματικότητα επτά ανθρώπων στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, δοσμένα σε μια μουσικοχορευτική παράσταση 90 λεπτών» σημειώνει η συγγραφέας και σκηνοθέτρια Κατερίνα Χάσκα. Παίζουν: Νεκταρία Χουβαρδά, Σταμάτης Μπαρμπαγιανάκος, Μαρία Πανουτσοπούλου, Δημήτρης Καΐκης, Κατερίνα Μπένια, Θανάσης Νιώτης, Κατερίνα Χάσκα.

 

«Το γάλα» στο Κρανίδι

 

«Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου σε σκηνοθεσία Αννας Βαγενά.

 

Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ενωση, με δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με τον φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Παίζουν: Αννα Βαγενά, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Κατερίνα Θεοχάρη.

 

Στη Βόνιτσα τραγουδάει ο Μίλτος Πασχαλίδης

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι «Γέφυρες στον κόσμο» δίνουν ραντεβού στο νησάκι Κουκουμίτσα στη Βόνιτσα. Γνωστός για την ιδιαιτερότητα των συναυλιών του, όπου τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η διάθεση της στιγμής μπορεί να οδηγήσει στις πιο απρόβλεπτες επιλογές, ο Μίλτος Πασχαλίδης, Καλαματιανός στην καταγωγή και πολιτογραφημένος Κρητικός, έχει ενσωματώσει στα τραγούδια του την ελληνική παράδοση με τον πιο πετυχημένο τρόπο. Μαζί του οι: Μιρέλα Πάχου, Δημήτρης Σινογιάννης, Δημήτρης Μουτάφης, Ηλίας Δουμάνης, Θύμιος Παπαδόπουλος (νησάκι Κουκουμίτσα, Βόνιτσα στις 21.30, εισιτήριο 12 ευρώ).

 

«Οι Κυκλάδες όπως τις θυμάμαι»

 

Ο Σπύρος Πουλημένος δημιουργεί στον υπολογιστή τις δικές του Κυκλάδες, όπως τις θυμάται από τότε που τις επισκεπτόταν, σε νεαρή ηλικία, παρέα με τη μηχανή του. Ο ζωγράφος παρουσιάζει στην Τήνο 25 έργα του από την ενότητα «Ψηφιακές Κυκλάδες». Πρόκειται για τοπία «πειραγμένα» που εισάγουν τον θεατή σε μιαν άλλη θέαση, με το λευκό, τις ώχρες και τις σιένες να ξεδιπλώνονται από την παλέτα του ζωγράφου. Σε συνδυασμό με το αφαιρετικό σχέδιό του δίνουν μιαν άλλη διάσταση στην τοπιογραφία (Πολιτιστικό Εκθεσιακό Κέντρο Τήνου, διάρκεια έως 25 Αυγούστου).

 

«Ενα παιδί μετράει τ' άστρα» στην Κατερίνη

 

«Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη σε σκηνική προσαρμογή-στίχους Μαίρης Βούκανου και μουσική Γιώργου Βούκανου στις 21.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης. Ποιος δεν θυμάται τον Μέλιο, τον ήρωα του πασίγνωστου μυθιστορήματος των παιδικών μας χρόνων. Ο Κώστας Βουτσάς και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενώ ο Γιάννης Πλούταρχος ερμηνεύει τα τραγούδια που έχει γράψει ο Γιώργος Βούκανος.

 

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για τον εξοπλισμό κλιματιστικών στο σπίτι του οργανισμού στο Αίγιο.

 

Scroll to top