Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Από τη στιγμή που η UEFA μετέθεσε τις οποίες ελπίδες του ΠΑΟΚ για το Champions League στη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης, μοιραία οι συζητήσεις και οι αναλύσεις στράφηκαν γύρω από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στη ρεβάνς του Χάρκοβο και στο τι πρέπει να γίνει από δω και στο εξής.

 

Το πρόσημο από την εμφάνιση της ομάδας στην Ουκρανία είναι σαφώς θετικό και μόνο τυχαία δεν είναι η δήλωση του Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου ότι «πάνω σ’ αυτό το ματς μπορούμε να χτίσουμε και να πάμε πολύ μακριά». Τι είδε ο Ολλανδός και εμφανίστηκε τόσο αισιόδοξος για τη συνέχεια; Η «Εφ.Συν.» καταγράφει έξι λόγους που έκαναν τον 60χρονο κόουτς να χαμογελάσει:

 

1) Δεν παράτησε το ματς ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0. Η κακή νοοτροπία στην Τούμπα και η ψυχολογική και αγωνιστική κατάρρευση της ομάδας μετά το εύστοχο πέναλτι του Ντέβιτς λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα σημείο που είχε καυτηριάσει ο Στέφενς. Αποτέλεσμα; Είδε μεγάλη βελτίωση στη ρεβάνς. Ακόμη και μετά το γκολ του Μπλάνκο, οι παίκτες δεν έπαψαν να προσπαθούν, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και λίγο έλειψε να προηγηθούν. Αυτόν τον ΠΑΟΚ, με τη γερμανική νοοτροπία τού «δεν τα παρατώ μέχρι το τελικό σφύριγμα», θέλει να βλέπει σε κάθε ματς ο προπονητής του.

 

2) Το αποτελεσματικό μαρκάρισμα του Βίτορ στον Ντέβιτς. Ο Χουμπ Στέφενς έχει πει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι ο Βίτορ είναι ένας παίκτης που θέλει αρκετή δουλειά, αλλά θα τον κάνει μια πολύ καλή μονάδα για την ομάδα. Ο Πορτογάλος ήταν ο μοιραίος στο πρώτο ματς με το άτσαλο πέναλτι που έκανε. Την Τετάρτη, όμως, πήγε πολύ καλά πάνω στον πολύ επικίνδυνο Ντέβιτς, δίνοντας στον προπονητή του μια πρώτη δικαίωση. Εχει, όμως, πολύ δρόμο να διανύσει.

 

3) Η επιμονή στον Κίτσιου αποφέρει καρπούς. Από το πουθενά ο ΠΑΟΚ πάει να αποκτήσει ένα δεξί μπακ που ήταν εκτός πλάνων. Ο Κίτσιου, που στην Κ20 έπαιζε άλλοτε επιθετικό και άλλοτε αμυντικό χαφ, μετατράπηκε στα πλέι οφ της περασμένης σεζόν σε δεξί μπακ με επιλογή Γεωργιάδη κι ο Στέφενς επιμένει σ’ αυτήν. Μπορεί στο πρώτο ματς με τη Μέταλιστ να είχε σκαμπανεβάσματα και όλοι να περίμεναν το επίσημο ντεμπούτο του Σκόνδρα, όμως ο Στέφενς του έδωσε και άλλη ευκαιρία και εκείνος φρόντισε να δείξει ότι σωστά έπραξε.

 

4) Η μεταμόρφωση του Ολίσε. Δεν πάνε πολλές μέρες από το τετ α τετ του Στέφενς με τον Ολίσε, στη διάρκεια του οποίου ο Ολλανδός τεχνικός έκανε έντονα παράπονα στον Λιβεριανό για την αγωνιστική συμπεριφορά του. Το βράδυ της Τετάρτης είδε τον 23χρονο μεσοεπιθετικό πιο μεστό από ποτέ, αν και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να φτάσει εκεί που πραγματικά τον θέλει.

 

5) Δικαίωση τακτικής με Νέτσιντ. Ο Στέφενς γνώριζε ευθύς εξαρχής ότι ο Τόμας Νέτσιντ είναι πιο πίσω σε αγωνιστική ετοιμότητα από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Επέμενε όμως από την αρχή να τον συμπεριλαμβάνει στις αποστολές και να του δίνει χρόνο συμμετοχής για να βρει τα πατήματά του, καθώς ξέρει πολύ καλά ότι είναι ο πιο ποιοτικός επιθετικός του ρόστερ. Το γκολ, η μεγάλη χαμένη ευκαιρία και η συνολική παρουσία του στα 13 λεπτά που έπαιξε στο Χάρκοβο πιστοποιούν ότι ο Ολλανδός χειρίζεται άψογα την περίπτωση του υψηλόσωμου φορ.

 

6) Η συνεργασία Νέτσιντ – Κλάους. Για τον Τσέχο υπάρχει και ένα ακόμη πολύ θετικό συμπέρασμα. Η πολύ καλή συνεργασία του με τον Αθανασιάδη στο διάστημα που αγωνίστηκε. Η περιοχή της Μέταλιστ γέμισε όσο κανενός άλλου αντιπάλου του ΠΑΟΚ φέτος και αυτό βάζει… ιδέες στον Χουμπ Στέφενς.

 

Scroll to top