15/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κανείς μόνος του στις γιορτές

      Pin It

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

 

Μακριά από τη λογική της φιλανθρωπίας και των εταιρικών γκαλά, τα δίκτυα αλληλεγγύης και οι συλλογικότητες της Αθήνας φροντίζουν να μην είναι κανείς μόνος του ούτε τα Χριστούγεννα. Γιορτές, γλέντια, ανταλλακτικά παζάρια, για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνονται αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο, σε πλατείες και κοινωνικούς χώρους. Χωρίς χορηγούς και θεσμικές ομπρέλες, αυτο-οργανωμένα και αλληλέγγυα, από όλους για όλους. Συγκεκριμένα:

 

Kυριακή 16 Δεκεμβρίου

 

Γλέντι της Τράπεζας Χρόνου Εξαρχείων

 

Η Τράπεζα Χρόνου «Συν Χρόνω» της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων κάνει εγκαίνια και το γλεντάει με μεζέδες, ποτά και ζωντανή μουσική στο «Στέκι» της Τσαμαδού 15, από τις 12.00 ώς τις 18.00. Η Τράπεζα Χρόνου, ένα δίκτυο αλληλέγγυας οικονομίας και ανταλλαγής υπηρεσιών με μέσο συναλλαγής τον χρόνο, απευθύνεται σε κατοίκους άνω των 18 χρόνων από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και της Νεάπολης.

 

Σκοπός των συμμετεχόντων είναι η αλληλοκάλυψη των αναγκών αλλά και «να γίνουν τα Εξάρχεια μια μεγάλη, ανοιχτή γειτονιά, με κατοίκους που γνωρίζονται, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, αλληλοστηρίζονται και αγωνίζονται μαζί!»

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

http://exarchia.pblogs.gr/

 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

 

Χαριστικό παζάρι από το «Μυρμήγκι» της Κυψέλης

 

Εν όψει των Χριστουγέννων το Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας «Το Μυρμήγκι» οργανώνει ολοήμερο χαριστικό παζάρι, με παιδικά ρούχα και παιχνίδια, στον φιλόξενο χώρο του, Επτανήσου 60 και Τενέδου στην Κυψέλη. Η νεοεμφανιζόμενη πρωτοβουλία λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης, για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Σας περιμένουν από τις 12.00 το μεσημέρι, με καφέ και γλυκά.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

http://tomirmigi.blogspot.gr/

 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

 

Παιδική γιορτή στην πλατεία Γαρδένιας του Ζωγράφου

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά οργανώνει και φέτος το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γαρδένιας. Γύρω από το στολισμένο δέντρο, θα υπάρχει μουσική και παιχνίδια για όλα τα παιδιά. «Κάθε παιδάκι θα πάρει ένα δώρο, όσα και να έρθουν. Θα υπάρχει κλόουν, φουσκωτός πύργος, δαχτυλομπογιές, ζωγραφική σε πανό, facepainting, θεατρικά δρώμενα και εκατοντάδες μπαλόνια. Ολοι θα συμμετάσχουν εθελοντικά», μας λέει η Αλίκη Ζαμάνου, μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης.

 

Επιπλέον, θα υπάρχει και χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι παιδικών ρούχων αλλά και ένα αυτοσχέδιο bazaar με χειροποίητα αντικείμενα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και μέλι, με αποκλειστικό σκοπό να αγοραστούν τρόφιμα για τις οικογένειες που υποστηρίζει το Δίκτυο Αλληλεγγύης και για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ζωγράφου. Η φετινή γιορτή πατάει πάνω στα χνάρια της πολύ πετυχημένης χριστουγεννιάτικης γιορτής του 2011, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 παιδιά.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

http://diktioaz.blogspot.gr/

Scroll to top