09/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

«Ακριβοί» σύμβουλοι

 

Ακριβοπληρωμένους συμβούλους ετοιμάζεται να προσλάβει το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ για να προωθήσει την πώληση του «φιλέτου» των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης του Αγίου Κοσμά, που προχωρά με ρυθμούς… χελώνας. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2012, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ούτε καν ο αριθμός των ομίλων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται κινητικότητα στην υπόθεση, αλλά αφορά μόνο την πρόσληψη προσωπικού. Ζητάνε ανεξάρτητο εκτιμητή, τεχνικό σύμβουλο και σύμβουλο ακινήτων, προσφέροντας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς αμοιβή 100.000 ευρώ για την κάθε περίπτωση! Γιατί όχι; Δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Οσο για την τρόικα, διαθέτει δικούς της τοποτηρητές στο Δ.Σ. του Ταμείου.

 

Χ.ΤΖ.

 

„Πού πάνε τα λεφτά;

 

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα 2/3 του δρόμου για την έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στον βρετανικό «Independent». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτός του ότι εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος ότι βγαίνουμε από το «τούνελ», καυχήθηκε ότι με τις δικές του ενέργειες η Ελβετία «δεν αποτελεί πλέον τον πρώτο προορισμό» όπου μεταφέρουν τα λεφτά τους οι έχοντες για να αποφεύγουν φόρους, «αλλά το Λονδίνο». Μπορεί να μην πιάνουμε τους πλούσιους φοροφυγάδες, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε πού πάνε τα λεφτά τους!

 

Ν.ΣΒ.

 

„Πλήρες πρόγραμμα!

 

Οτι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με στόχο να μεταδίδεται από τις 19 Αυγούστου πλήρες πρόγραμμα από τη Νέα Δημόσια Τηλεόραση, διαβεβαίωσαν χθες οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου την Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπου συζητήθηκε αίτηση του δικηγόρου τής… πάλαι ποτέ ΕΡΤ να κηρυχθούν αντισυνταγματικές όλες οι κυβερνητικές πράξεις που οδήγησαν στο «λουκέτο». Τώρα με ποιους εργαζόμενους και πώς θα έχουν αυτοί επιλεγεί ένας Καψής το ξέρει!

 

Κ.ΚΑΤ.

 

„Εγκλήματα πολέμου

 

Αίτημα να εκδοθεί ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, στη Χάγη, για να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου, υπέβαλε ο δικηγόρος του στις αρχές της Τρίπολης. Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας αρνείται την έκδοση και προετοιμάζεται να τον δικάσει στη Λιβύη.

 

Τι θα κάνει, τώρα, η διεθνής κοινότητα; Θα πιέσει για την έκδοση, όπως είχε κάνει με την περίπτωση των κατηγορουμένων για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ή θα κάνει τα στραβά μάτια; Και ποιο συμπέρασμα βγάζει κανείς για την εμπιστοσύνη που έχει ο κατηγορούμενος για μια τίμια δίκη στη χώρα του, όταν ο ίδιος θέλει να τεθεί στην κρίση διεθνούς δικαστηρίου;

 

Ν.Ζ.

 

„Το σπίτι του Ατατούρκ

 

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο τουρκικός Τύπος στο νέο Μουσείο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ, στη συμπρωτεύουσα. Το μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 16 Αυγούστου, παρουσία του υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Οι εργασίες έγιναν με χρηματοδότηση Τούρκου επιχειρηματία, έπειτα από συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

 

Τ.Τ.

 

„Περισυλλογή, όχι γιορτή

 

Χωρίς μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις έληξε η νηστεία του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους της Αθήνας και του Πειραιά. Η πακιστανική κοινότητα προσευχήθηκε στο ΣΕΦ, όμως οι περισσότεροι μουσουλμάνοι προτίμησαν κλειστές προσευχές σε ιδιωτικά τζαμιά. «Η πολιτεία μάς παραχωρεί χώρο στο ΟΑΚΑ, όμως είπαμε “ευχαριστούμε, αλλά φέτος δεν γιορτάζουμε”. Η αιματοχυσία στην Αίγυπτο και τη Συρία μάς έχει βυθίσει σε πένθος και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τι θα γίνει στις δύο χώρες», μας είπε ο Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας. Το εορταστικό τριήμερο ολοκληρώνεται αύριο, σε κλίμα περισυλλογής.

 

Α.ΤΖ.

 

„Μεσάζων φιλέτων

 

Σκληρά λόγια χρησιμοποιούν οι Οικολόγοι Πράσινοι σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. «Μετά τις απόπειρες εξεύρεσης επενδυτών σε Κίνα και Ανατολή, ο πρωθυπουργός στρέφεται για βοήθεια στη Δύση, ελπίζοντας ότι το “όραμά” του για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων δεν θα αποδειχτεί ουτοπικό» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι «το αποκλειστικό μέλημά του είναι ένα εφήμερο “μπάλωμα” μιας μη διαχειρίσιμης κατάστασης». Με τι παρομοιάζουν τον Αντώνη Σαμαρά; «Μοιάζει περισσότερο με μεσάζοντα φιλέτων, παρά με διαπραγματευτή».

 

Τ.Τ.

 

„Εξαγορά δανείων

 

«Εκπρόσωποι ξένων κερδοσκοπικών funds συναντήθηκαν πρόσφατα με στελέχη των τεσσάρων ελληνικών “συστημικών τραπεζών”, με σκοπό την εξαγορά “κόκκινων” δανείων σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30% της ονομαστικής τους αξίας», υποστηρίζουν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι δημοσιεύματα, και προσθέτουν ότι αν κάποιος δανειολήπτης έχει προσημειώσει οποιοδήποτε ακίνητο ιδιοκτησίας του, τότε τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή την προσημείωση μεταβιβάζονται στον νέο αγοραστή του δανείου. Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης αν έχουν ενημέρωση σχετικά με τα σενάρια πώλησης των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, ποιες τράπεζες πρόκειται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αυτές και σε τι ποσοστό.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Ενημέρωση πριν τις διακοπές

 

Για τις πολιτικές εξελίξεις και την πώληση του 902 συζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με συνεργάτες του και στελέχη του κόμματός του στην Κουμουνδούρου, λίγη ώρα πριν από τη συνάντησή του με εργαζομένους σε νοσοκομεία που κλείνουν. Η συνεδρίαση της Κ.Ε. θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου και ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναχωρήσει εντός των ημερών για ολιγοήμερες διακοπές. Θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Γερμανικά λουκάνικα

 

Ευρωκρίση; Σκάνδαλο παρακολουθήσεων; Οριοθέτηση κατώτατου μισθού; Κανένα από αυτά τα «καυτά» θέματα δεν στάθηκε αρκετό για να ανάψει τα αίματα στο προεκλογικό σκηνικό της Γερμανίας. Μέχρι που οι Πράσινοι κατέθεσαν πρόταση, να θεσμοθετηθεί τουλάχιστον μία ημέρα χορτοφαγίας στις καντίνες των εταιρειών, κάθε εβδομάδα. «Το κρέας είναι απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή», αντέτεινε η υπουργός Γεωργίας. Ομως, την πιο δυναμική αντίδραση είχαν οι Φιλελεύθεροι του αντικαγκελάριου Ρέσλερ. Οργάνωσαν μπάρμπεκιου έξω από το αρχηγείο των Πρασίνων στο Βερολίνο, με κεντρικό σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από το λουκάνικό μου»!

 

Μ.Βεργ.

 

„Διάβημα για τους Μεξικανούς

 

Σε τηλεφωνικό διάβημα προς τον πρέσβη του Μεξικού στην Ελλάδα, Ρικάρντο-Ταρσίσιο Ναβαρέτε-Μόντες ντε Οκα, προχώρησε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Αιτία, η πρόσφατη δολοφονία τριών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού. Ο βουλευτής εξέφρασε την αγανάκτηση του ΚΚΕ για το έγκλημα και ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση και οι Αρχές του Μεξικού σε όλα τα επίπεδα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πολιτικής δράσης των κομμουνιστών. Τα στελέχη του ΚΚΜ δολοφονήθηκαν καθώς όδευαν σε συγκέντρωση αγροτών στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Γκερέρο. Και οι τρεις ήταν βασικά στελέχη της Επαναστατικής Ενωσης Αγροτών του Νότου «Εμιλιάνο Ζαπάτα», που μάχεται υπέρ των φτωχών αγροτών και ενάντια στις καναδικές και άλλες επιχειρήσεις εξόρυξης μεταλλευμάτων.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Επίδοξος σωτήρας!

 

Στη γραμμή Βορίδη (αλλά και Χρυσής Αυγής) ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υιοθέτησε το στερεότυπο περί «κατειλημμένης» πόλης. Ο λόγος για την Αθήνα, στο κέντρο της οποίας, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «καταλύθηκε και η έννοια της Ευρώπης και η έννοια της πρωτεύουσας» λόγω της μετανάστευσης. Μπορεί ο κ. Λοβέρδος, ως κορυφαίο κομματικό και κυβερνητικό στέλεχος για χρόνια, να μηνθέλει να αναλάβει τις ευθύνες του για τα σημερινά χάλια, δείχνει όμως να καλοβλέπει μια υποψηφιότητα για τη δημαρχία της πόλης, αφού είπε ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του η κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

 

Τ.Τ.

 

Scroll to top