09/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

«Πλούτος» στους Φιλίππους

 

«Πλούτος» του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων σε μετάφραση-σκηνοθεσία-μουσική Διονύση Σαββόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Αγγελου Μέντη, χορογραφία Ερμή Μαλκότση. Ο τραγουδοποιός παρουσιάζει με το δικό του τρόπο «τη σάτιρα του μεγάλου ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για πλούτη». Η υπόθεση, γνωστή από παλαιότερες παρουσιάσεις του έργου, με τον Πλούτο να κυκλοφορεί «ρακένδυτος και γέρος. Ο Δίας τον τύφλωσε επειδή είχε απειλήσει να δίνει τα δώρα του μόνο στους ενάρετους. Οταν με τη συμβολή του Αθηναίου Χρεμύλου ξαναβρίσκει το φως του, όλοι γίνονται πλούσιοι. Στον αντίποδα ο Αριστοφάνης τοποθετεί την Πενία, που ως καλή δασκάλα προσπαθεί να πείσει ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία». Παίζουν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Στάθης Αννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Αλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Εντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.

 

Μητσιάς, Μάνου Μηλιώκας στη Σάνη

 

Αύριο στις 21.00 στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική οι Γιάννης Μητσιάς, Αφροδίτη Μάνου και Γιάννης Μηλιώκας ερμηνεύουν παλιά και καινούργια τραγούδια τους, έντεχνα και λαϊκά, καθώς και της μουσικής μας παράδοσης. Εισιτήρια: Απλό:15€, Αριθμημένο:25€, Πελατών Sani Resort:10€.

 

Παιδική εκδήλωση στην Πάρο

 

Οι εκδόσεις «Ψυχογιός» και το ξενοδοχείο «Porto Paros» προσκαλούν τους μικρούς φίλους τους σε εκδήλωση με τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα, το Σάββατο 10 Αυγούστου (στις 10.30 το πρωί, τηλ.: 22840 52669,) στο pool bar του ξενοδοχείου. Η παιδαγωγός Υπαπαντή Ρούσσου θα ζωντανέψει το βιβλίο του «Δε μου αρέσει το γάλα!» και μαζί με τη γνώση θα έρθει η χαρά της υδάτινης διασκέδασης που τόσο αρέσει στα παιδιά. Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα επαναληφθεί εκδήλωση (το επόμενο Σάββατο 17/8) για το βιβλίο του ίδιου του συγγραφέα «Αχ, αυτοί οι γονείς». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Παρία Λέξις» της Πάρου.

 

Μουσικό φεστιβάλ στο Καρπενήσι

 

Τριήμερο φεστιβάλ στο Καρπενήσι της Ευρυτανίας μέχρι και τις 11 Αυγούστου. Στο «En’ Oresi Festival», που θα γίνει στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, συμμετέχουν οι Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Χαρούλης, Σύννεφα με Παντελόνια (απόψε), Νατάσσα Μποφίλιου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Μανθόπουλος (αύριο), Σωκράτης Μάλαµας και Μίλτος Πασχαλίδης (Κυριακή). Εισιτήρια: 12€ (προπώληση), 15€ (ταμείο). Τριήμερο εισιτήριο και δωρεάν πάρκινγκ και κάμπινγκ 30€.

 

«Τραχίνιες» στην Επίδαυρο

 

«Τραχίνιες» του Σοφοκλή στην Επίδαυρο σε απόδοση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, μουσική Κορνήλιου Σελαμσή. Η τραγωδία διηγείται την ιστορία της Δηιάνειρας και πώς το μεγάλο πάθος της για έναν άντρα, τον Ηρακλή, την κατέστρεψε. Παίζουν: Αννα Καλαϊτζίδου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Ελένη Μπούκλη, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου. Χορός: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Δάφνη Δαυίδ, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Αμαλία Κοσμά, Χαρά Κότσαλη, Ελίνα Μάλαμα, Ηρώ Μπέζου, Νάνσυ Μπούκλη, Ειρήνη Μπούνταλη, Σεβίλη Παντελίδου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Καλλιόπη Σίμου, Mαρίνα Σάττι, Αγγελική Τρομπούκη. Σαξόφωνα: Guido de Flaviis. Κρουστά: Θοδωρής Βαζάκας. Φλάουτα: Γιώργος Σκριβάνος.

 

Scroll to top