Egypt-diadilosi-Mursi

09/08/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες διαδηλωτές αψηφούν τις προειδοποιήσεις

Παρά την αυστηρή προειδοποίηση του Αιγυπτιακού στρατού, χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ξεχύθηκαν και πάλι στους δρόμους, στήνοντας οδοφράγματα και φωνάζοντας «κάτω το πραξικόπημα».
      Pin It

Έκρυθμη – για ακόμα μία φορά – η κατάσταση στην Αίγυπτο. Χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι συγκεντρώθηκαν γύρω από το τέμενος Ραμπά αλ Ανταουίγια την Παρασκευή, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις από τον στρατό (που έχει δώσει σαφές μήνυμα να εγκαταλείψουν τις διαδηλώσεις). Παρά τη διεθνή ανησυχία ότι μια βίαιη αντιπαράθεση είναι προ των πυλών, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, στην αγροτική επαρχία Φαγιούμ, η αστυνομία διέλυσε με δακρυγόνα τις συγκρούσεις που έγιναν μεταξύ εκατοντάδων υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι. Επτά διαδηλωτές και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Παράλληλα, σε ξεχωριστά επεισόδια κοντά στο Δέλτα του Νείλου, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μάχες μεταξύ διαδηλωτών και κατοίκων, κοντά σε μια στρατιωτική βάση. Δεκατρείς υποστηρικτές του Μόρσι συνελήφθησαν.

«Το πραξικόπημα είναι η τρομοκρατία»

Οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ζητούν την επιστροφή του Μοχάμεντ Μόρσι στην εξουσία. Κυρίαρχο σύνθημα: «Κάτω από το πραξικόπημα, το πραξικόπημα είναι η τρομοκρατία».
Ιερωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σκοτώστε αν σας αρέσει. Δεν θα φύγουμε από εδώ. Αυτή είναι μια επανάσταση».

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει τους διαδηλωτές να φύγουν αποχωρήσουν ειρηνικά. Αλλά η περιοχή γύρω από το τέμενος έχει μετατραπεί σε ένα εικονικό φρούριο, που προστατεύεται από οδοφράγματα, φτιαγμένα από σάκους με άμμο και τούβλα.

efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters

Scroll to top