amygdaleza2

11/08/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Μετανάστες που βρίσκονταν στο Κέντρο Κράτησης έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ όπου διέμεναν - Πετροπόλεμος με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών - Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τραυματίες μετανάστες.
      Pin It

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, καθώς ομαλοποιήθηκε η κατάσταση μετά την εξέγερση των μεταναστών που κρατούνται στο Κέντρο.

Η εξέγερση έγινε κατά τη διάρκεια διανομής του φαγητού και οι αλλοδαποί αντέδρασαν όταν τους ανακοινώθηκε ότι ο χρόνος κράτησής τους θα παραταθεί στους 18 μήνες από ένα χρόνο που ήταν μέχρι τώρα και έβαλαν φωτιά κοντά στα κοντέινερ όπου διέμεναν.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ για την κατάσβεση των εστιών έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

amygdaleza3

Όπως αναφέρει η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κάποιοι μετανάστες από το χώρο του Κέντρου Κράτησης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βαριά τραυματίες που βρίσκονταν στο χώμα χωρίς να έχουν  τις αισθήσεις τους.

«Η κτηνώδης αντιμετώπιση των αστυνομικών φυλάκων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας ξεπέρασε κάθε όριο προκαλώντας έκρηξη οργής των κρατουμένων» σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της και καταλήγει λέγοντας πως «τα κολαστήρια του Ξένιου Δία και του Δένδια πρέπει να κλείσουν εδώ και τώρα. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη ρατσιστική κακομεταχείριση στην Αμυγδαλέζα».

Η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.

Δείτε σχετικά: 

Κι όποιον πάρει ο χάρος

Στήνει σκηνές έξω από τα λιμεναρχεία

Μια τρύπα στο νερό

efsyn.gr

Scroll to top