Pin It

 

Ημέρα εορταστικής σύγκρουσης των συνδικάτων με την κυβέρνηση η σημερινή, με τους εργαζομένους να αντιπαρατίθενται κυρίως στις φοροεισπρακτικές πολιτικές αλλά και στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

 

Μεταξύ των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεχωρίζει βέβαια η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ μέσω της οποίας θα κατεβάσει ρολά ο δημόσιος τομέας. Κοντά στην ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, που συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας (12.00–15.00).

 

Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τη σκυτάλη την Πέμπτη παίρνουν τα μέσα μεταφοράς.

 

Αποφασίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να απεργήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, νοσοκομεία, όπως βέβαια και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Συγκεκριμένα στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων στους δήμους.

 

Από την άλλη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής για τον κίνδυνο διακοπής της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών και των παιδικών σταθμών των δήμων και να ματαιωθεί η υλοποίηση του προγράμματος για την απασχόληση των ανέργων (Αυτεπιστασία). Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν στις έδρες των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα.

 

Χωρίς μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ, θα μείνει αύριο η πρωτεύουσα, λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων σταθερής τροχιάς. Σήμερα, το μετρό και ο Ηλεκτρικός λειτουργούν από τις 9 π.μ. και έως το τέλος της βάρδιας, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ. Λόγω της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών, σήμερα και αύριο, μαζί με τον προαστιακό είναι εκτός λειτουργίας η γραμμή του μετρό προς αεροδρόμιο.

 

Ως το μεσημέρι της Παρασκευής θα επηρεαστούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ, λόγω της σημερινής και αυριανής απεργίας των σιδηροδρομικών.

 

Με προσωπικό ασφαλείας

 

Με την προσθήκη και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στους φορείς που απεργούν, ο χώρος της Υγείας κλυδωνίζεται ήδη από τις αρχές τις εβδομάδας αλλά σήμερα κορυφώνει τις αντιδράσεις του.

 

Ετσι, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην απεργία.

Scroll to top