fotia

11/08/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Απειλεί χωριά η φωτιά στην Άνδρο

Με εντολή δημάρχου, εκκενώθηκε το χωριό Πιτροφός, ενώ σε κίνδυνο είναι και το χωριό Μένιτες. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και που κρατάει καθηλωμένα τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
      Pin It

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο, η οποία απειλεί κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα, με εντολή δημάρχου, εκκενώθηκε το χωριό Πιτροφός, ενώ ένα μέτωπο της φωτιάς προχωρεί προς το χωριό Μένιτες. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι κρατούν καθηλωμένα τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επί τόπου, 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα ελικόπτερο, το οποίο ωστόσο δεν επιχειρεί.

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας. Ήδη έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα και επί τόπου βρίσκονται 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική και τη Νότια Εύβοια, προβλέπεται για σήμερα, Κυριακή, από το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης και άλλα παρόμοια. Yπενθυμίζεται ότι το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι το 199.

efsyn.gr

Scroll to top