11/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

TV-μεταγραφές μέσα στην… κρίση

Κινητικότητα και εκπλήξεις στο τηλεοπτικό τοπίο. Κάποιοι βγαίνουν ενισχυμένοι για τη μάχη της τηλεθέασης του χειμώνα, αλλά το μεγάλο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης παραμένει ομιχλώδες.
      Pin It

Κινητικότητα και εκπλήξεις στο τηλεοπτικό τοπίο. Κάποιοι βγαίνουν ενισχυμένοι για τη μάχη της τηλεθέασης του χειμώνα, αλλά το μεγάλο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης παραμένει ομιχλώδες

 

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Η νέα τηλεοπτική σεζόν επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς η κινητικότητα αυτό το διάστημα υπήρξε πολύ έντονη. Κόσμος πάει κι έρχεται διαμορφώνοντας ένα τελείως διαφορετικό τοπίο από αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός του ΑΝΤ1 πρωταγωνιστεί στις αλλαγές του προσωπικού, εντάσσοντας στην ομάδα του πολύ δυνατά ονόματα. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, μετά τη μακροχρόνια συνεργασία του με το MEGA, αποφάσισε να κάνει μία νέα αρχή στον ΑΝΤ1, όπου και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, αναλαμβάνοντας το ψυχαγωγικό κομμάτι. Η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι αυτή του διδύμου Λιάγκα-Σκορδά, οι οποίοι αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα στην επαγγελματική τους ζωή και εντάχθηκαν στο δυναμικό του σταθμού, με τριετές συμβόλαιο. Το ζευγάρι θα αναλάβει το πρωινό του καναλιού, ενώ υπάρχουν σκέψεις ο Γιώργος Λιάγκας να αξιοποιηθεί και στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Μία ακόμη μεγάλη συμφωνία, με συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας, έκλεισε το κανάλι του Αμαρουσίου με τη Ναταλία Γερμανού, η οποία θα συμμετέχει ως μέλος της κριτικής επιτροπής του νέου talent show του σταθμού, «The Voice of Greece», αλλά και παρουσιάζοντας ένα βραδινό ανατρεπτικό talk show. Από την άλλη, ο σταθμός φρόντισε να ανανεώσει το συμβόλαιο της Μαρίας Μπεκατώρου για τρία ακόμη χρόνια, η οποία όπως όλα δείχνουν θα έχει πλέον διπλό πόστο. Οι υπεύθυνοι του καναλιού φαίνεται ότι θέλουν να παρουσιάσει και μία δεύτερη ψυχαγωγική εκπομπή, πέραν του «Your Face Sounds Familiar», που θα συνεχίσει και φέτος μετά την επιτυχία που γνώρισε πέρυσι.

 

Υστερα από 13 χρόνια συνεργασίας με τους «Φακέλους», η Σοφία Παπαϊωάννου αποχαιρέτησε τον ΣΚΑΪ και έκοψε νέα πορεία προς τον ALPHA. Η γνωστή δημοσιογράφος θα μετακομίσει το φθινόπωρο στην Κάντζα, όπου και θα παρουσιάζει μια εβδομαδιαία εκπομπή έρευνας μαζί με ομάδα δημοσιογράφων και συνεργατών, εστιάζοντας σε πολιτικά, κοινωνικά αλλά και ιστορικά θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Μάλιστα, όποτε οι εξελίξεις το απαιτούν, θα εμφανίζεται και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η Ελένη Μενεγάκη ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ALPHA για άλλα τρία χρόνια, παραμένοντας σταθερή στο μεσημεριανό της πόστο. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Μουτσινά, ο οποίος παρέα με τη Μαρία Ηλιάκη θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν την απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους», ενώ πληροφορίες θέλουν τον Μουτσινά να παρουσιάζει και ένα σόου έκπληξη.

 

Το MEGA, από την άλλη, φαίνεται να προσπαθεί να συνέλθει από τις μαζικές μεταγραφές του ANT1, με αποτέλεσμα να σπεύσει να ανανεώσει το συμβόλαιο της Ολγας Τρέμη ως παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Πληροφορίες λένε ότι η πλειονότητα των συντελεστών όσον αφορά το ενημερωτικό κομμάτι, θα παραμείνει το ίδιο, με τους Τσίμα, Πρετενέρη, Καμπουράκη, Οικονομέα και Θεοδωράκη να συζητούν αυτή την περίοδο για την υπογραφή συμβολαίων. Οσο για την πρωινή ζώνη, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα είναι βασικός συντελεστής της πρωινής εκπομπής «Πρωινό mou», μαζί με τη Βίκυ Παγιατάκη παραδοσιακά στα ζώδια και τον Ακη Πετρετζίκη στη μαγειρική.

 

Στροφή στην ενημέρωση κάνει το STAR CHANNEL αναδιοργανώνοντας τον ειδησεογραφικό του τομέα, επιχειρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο μία πιο δυναμική παρουσία στη νέα τηλεοπτική σεζόν. Παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα, με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ρόλο του σχολιαστή, ενώ το κεντρικό δελτίο τα Σαββατοκύριακα θα παρουσιάζει ο Παναγιώτης Στάθης. Την πρωινή ζώνη αναλαμβάνει πλέον η Πόπη Τσαπανίδου με τρίωρη ενημερωτική εκπομπή, έχοντας αφήσει πίσω της τον ΣΚΑΪ.

 

Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ θα ενισχυθεί από την παρουσία του Σταμάτη Μαλέλη στη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν έντονες φημολογίες για την Ελενα Παπαβασιλείου να αναλαμβάνει τη μεσημεριανή ψυχαγωγική ζώνη. Ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα καλύψει το κενό που άφησε η Πόπη Τσαπανίδου στην πρωινή ζώνη του σταθμού.

 

Το θέμα της ΕΔΤ παραμένει σκιώδες. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί, ιδιαίτερα αν λάβει υπόψη του ότι μόλις χθες έληξε και η δεύτερη προκήρυξη για τις συνολικά 2.000 θέσεις του μεταβατικού φορέα, με αιτήσεις που ξεπερνούν τις 8.000 μέχρι στιγμής. Το μόνο δεδομένο είναι ο Βασίλης Θωμόπουλος, που παραμένει διευθυντής ειδήσεων.

 

Scroll to top