12/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Στη Σαμοθράκη ο Γιάννης Αγγελάκας

 

Η Σαμοθράκη είναι τόπος ιδιαίτερος, μυσταγωγικός και πανέμορφος. Πνιγμένη στο πράσινο, με κρυστάλλινα νερά, ιαματικές πηγές, μοναδικές ομορφιές. Αν πας μια φορά, δεν ξεχνάς ποτέ τον αρχαιολογικό χώρο με το Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Παλαιόπολη, όπου βρέθηκε η περίφημη Νίκη της Σαμοθράκης, τις βάθρες του Φονιά, την απέραντη παραλία των Κήπων και την Ψιλή Αμμο. Το ίδιο συνέβη και στον Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος επιστρέφει στη Σαμοθράκη για μια συναυλία στον πολιτιστικό χώρο «Εργοστάσιο» (1ο χλμ. Καμαριώτισσας-Χώρας). Μαζί του οι Ντίνος Σαδίκης, Χρήστος Χαρμπίλας, Τίτος Καργιωτάκης και Στάθης Αραμπατζής. Ωρα έναρξης 21.30, τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (προπώληση) και 12 ευρώ στην είσοδο.

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Παραδοσιακά και Χατζιδάκις στο Φεστιβάλ Σερίφου

 

Ο Μίλτος Λογιάδης και ο Χρήστος Ζερμπίνος μοιράζονται τις «Νυχτερινές εξομολογήσεις» στο Φεστιβάλ Σερίφου.

 

Οι σολίστ συναντιούνται και παρουσιάζουν στο κοινό δύο έργα, προϊόντα της δημιουργικής συνεργασίας τους: την «Εαρινή Ισημερία» (παραδοσιακά) και το «Από τα πλήκτρα στην καρδιά» (Χατζιδάκις). Ο Μίκης Θεοδωράκης τούς τιμά λέγοντας: «Η προσπάθεια του Μίλτου Λογιάδη και του Χρήστου Ζερμπίνου, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, βοηθά να ξαναγυρίσουμε τόσο στις ρίζες της εθνικής μας μουσικής όσο και στο ίδιο το δέντρο, που το πότισαν και το γιγάντωσαν τόσοι και τόσοι άξιοι Ελληνες δημιουργοί και ερμηνευτές». Η επεξεργασία και η ερμηνεία των τραγουδιών είναι κατάθεση ψυχής!

 

Στις 21.15, Θέατρο Κάτω Χώρας, Σέριφος.

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Βιβλία από 1 ευρώ

 

Παρατείνεται το bazaar βιβλίου του ΙΑΝΟΥ λόγω της μεγάλης επιτυχίας του. Αν βρίσκεστε στην πρωτεύουσα, μαζί με τους τουρίστες και τους ντόπιους που προτιμούν τον Αύγουστο στην πόλη, δεν έχετε παρά να κάνετε τη βόλτα σας για βιβλία από 1 έως 10 ευρώ.

 

IANOS Bazaar, Σταδίου 41, κτίριο πολυκαταστημάτων FOKAS, απέναντι από τη Στοά του Βιβλίου.

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Μιούζικαλ στην αυγουστιάτικη Αθήνα

 

Το μιούζικαλ «Φως… Φανάρι» της Κατερίνας Χάσκα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη του Αυγούστου. Η δράση τοποθετείται στην Ελλάδα του 2030, όπου τέσσερις πόρνες πολυτελείας, ένας Γερμανός βουλευτής, ένας ξεπεσμένος εφοπλιστής κι ένας ναύτης συναντιούνται σ' έναν οίκο ανοχής στην Πλάκα. Η μουσικοχορευτική παράσταση (διάρκεια 90 λεπτά) παρουσιάζει τα κοινά βιώματα, την πορεία, τα όνειρα, τις ελπίδες και την αμείλικτη πραγματικότητα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Παίζουν: Νεκταρία Χουβαρδά, Σταμάτης Μπαρμπαγιαννάκος, Δημήτρης Καΐκης, Κατερίνα Μπένια, Θανάσης Νιώτης, Κατερίνα Χάσκα.

 

Στις 21.00, Πολυχώρος Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, τηλ.: 2103412313. Γενική είσοδος 10 ευρώ με κρασί ή μπίρα.

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Συνεχίζει την περιοδεία της η «Ελένη» του Ευριπίδη

 

Στο αρχαίο θέατρο της Ηλιδας στην Αμαλιάδα ανεβαίνει απόψε η «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας. Θυμίζουμε ότι παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας και η παράσταση κινείται ακριβώς επάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού. Πρόκειται για συνεργασία των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου και τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν η Πέμη Ζούνη ως Ελένη και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ως Μενέλαος. Ακόμη παίζουν: Νίκος Αρβανίτης, Ευγενία Μαραγκού, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νίκη Παλληκαράκη, Αντώνης Καρυστινός κ.ά.

 

Scroll to top