13/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

«Πλούτος» στο Δίον

 

«Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Δίον σε μετάφραση-σκηνοθεσία-μουσική Διονύση Σαββόπουλου, σκηνικά–κοστούμια Αγγελου Μέντη, χορογραφία Ερμή Μαλκότση. Ο τραγουδοποιός παρουσιάζει την καυστική σατιρική κωμωδία με τον δικό του τρόπο – άλλωστε έχει επινοήσει Παράβαση για το έργο την οποία παρουσιάζει ο ίδιος στη σκηνή. Η υπόθεση γνωστή: Ο Πλούτος κυκλοφορεί ρακένδυτος και γέρος. Ο Δίας τον τύφλωσε επειδή είχε απειλήσει να δίνει τα δώρα του μόνο στους ενάρετους. Οταν με τη συμβολή του Αθηναίου Χρεμύλου ξαναβρίσκει το φως του, όλοι γίνονται πλούσιοι. Στον αντίποδα ο Αριστοφάνης τοποθετεί την Πενία, που ως καλή δασκάλα προσπαθεί να πείσει ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Παίζουν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Στάθης Αννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Αλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Εντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.

 

Angelee Gerovasiliou στη Σέριφο

 

Συναυλία με τίτλο «A night in the Blue» του Angelee Gerovasiliou ή Angelee όπως είναι γνωστός στο αμερικανικό κοινό, στο Θέατρο της Κάτω Χώρας στη Σέριφο. Μια βραδιά με εκλεκτό καλεσμένο τον Παρασκευά, μπαλάντες και ευρηματικά εκτελεσμένες διασκευές. Είσοδος 10 ευρώ.

 

 

«Λημνιοί εν Δράσει»

 

Ο σύλλογος αποδήμων και φίλων του νησιού «Λημνιοί εν Δράσει» σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου διοργανώνουν το 1o Lemnos Festival 2013, μία δυναμική παρέμβαση στα δρώμενα που αφορούν το ακριτικό νησί. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί απόψε και αύριο στο Γυμνάσιο της Μύρινας από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τη 1.30 π.μ. και περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

 

Συναυλία στο προαύλιο του Γυμνασίου με τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Ησαΐα Ματιάμπα, Μύρωνα Στρατή καθώς επίσης και από γκρουπ που θα αναδειχτεί μετά από τον 15νθήμερο διαγωνισμό που διεξάγεται διαδικτυακά. Συνάντηση-συζήτηση νέων Λημνιών με θέμα τον επαναπατρισμό και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, δίνοντας έμφαση στα 1α Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Παράλληλες πολιτιστικές δράσεις από τις 18.30, όπως έκθεση φωτογραφίας, art bazaar, σεμινάρια από επιλεγμένους μουσικούς των groups. Εχει προβλεφθεί και δημιουργική απασχόληση παιδιών τις ώρες των σεμιναρίων και του συνεδρίου από εθελοντές παιδαγωγούς. Επίσης το τοπικό τμήμα Λήμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει οδηγικά και παραδοσιακά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας (18.30- 20.30). Θα ακολουθήσει ωριαίο εργαστήρι σε αίθουσα του Γυμνασίου. Και τις δύο μέρες του φεστιβάλ θα προηγηθεί συνάντηση-συζήτηση νέων από τις 20.00 μέχρι τις 21.30 με θέμα «Επιστροφή στη Λήμνο, Επαναπατρισμός και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες», στον εξωτερικό χώρο του παλαιού Γενικού Λυκείου Μύρινας.

 

Οταν η μνήμη φιλοτεχνείται σε δελτάρια

 

Εβδομήντα επτά καλλιτέχνες ζωγραφίζουν και φιλοτεχνούν εικόνες μνήμης συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση «90 επιστολικά δελτάρια από τη Σμύρνη» –οργανώθηκε για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή– που εγκαινιάζεται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας. Εικόνες που αναφέρονται σε προσωπικές ιστορίες και στιγμές της καθημερινότητας σε πόλεις και διάφορα ιστορικά σημεία της Μικράς Ασίας.

 

Την έκθεση επιμελείται η Ιρις Κρητικού. Θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου. Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 10.30-13.30, 19.00-21.30

 

Scroll to top