Pin It

Εποχή της κρίσης και τα βλέπουμε όλα εδώ και τώρα. Στον πάγκο του χασάπη. Τα πάντα όλα μαχαιρώνονται, τεμαχίζονται, περικόπτονται παρουσία του πελάτου. Πάνε αυτά που ξέραμε. Ολα τριγύρω αλλάζουνε, ανατρέπονται, θρυμματίζονται, μεταναστεύουν.

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τους πολιτικούς εξόριστους, τους οικονομικούς μετανάστες, τους φυγάδες εξαιτίας πολέμων και κοινωνικών αναταραχών, τους εμιγκρέδες του μεροκάματου, τους λαθρομετανάστες, τους εσωτερικούς μετανάστες, τους εξορισμένους επιστήμονες, τους εξοστρακισμένους καλλιτέχνες, τους μετανάστες στην αγκάλη σου -που 'λεγε κι ο Νιόνιος- αλλά και την πιο υπαρξιακή εκδοχή προσφυγιάς, ήτοι την εσωτερική ξενιτιά.

 

Ιδιότυπη μορφή ξεριζωμού κάνει θραύση στη Γαλλία τούτον τον καιρό με επιφανέστερο εκπρόσωπο τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Πρόκειται για τους φορολογικούς μετανάστες που προσφεύγουν στις τράπεζες της Ελβετίας και στου Βελγίου τις… κοσμικές στοές για να γλιτώσουν από τη φορολόγηση στα υψηλά εισοδήματα με 75%. Λογικό. Αυτός δεν είναι φόρος, είναι ανυπόφορος.

 

Για σήμερα, εκτός από κατάφωρα άδικους, παράφορους φόρους, προμηνύονται βροχές, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας με πτώση του υδραργύρου και βελτίωση από το απόγευμα.

 

Καλά, τι να μας πουν κι οι Γάλλοι. Εμείς εδώ έχουμε πολιτικο-οικονομικο-επιστημονικο-αυτο-εξόριστο και δεν βγάζουμε ντελάλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις διαλέξεις ανά την υφήλιο με το προσφιλές του θέμα: ΔΝΤ=ΤΝΤ. Λίγα χιόνια θα πέσουν επιτέλους στην Πάρνηθα και τα ορεινά της Θεσσαλονίκης. Κατά τα άλλα, στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής και στην ενδοχώρα του Θερμαϊκού θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές.

 

Ρεσιτάλ αστυνομικών ανακλαστικών. Κλιμάκια της Ιντερπόλ με τη συνδρομή αρχαιολόγων και ιατροδικαστών εξιχνίασαν στυγερή δολοφονία που συνέβη πριν από… 3.167 χρόνια. Αποκαλύφθηκε ότι ο φαραώ Ραμσής Γ' πέθανε από μαχαιριά στον λαιμό που δεν φαινόταν τόσα χρόνια κάτω απ' τις γάζες. Οι δράστες αναζητούνται στο χαρέμι του. Προαιώνιο έγκλημα πάθους.

 

Επαμφοτερίζοντα καιρό θα έχουμε αύριο. Στα βορειοδυτικά θα είναι αίθριος. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν συννεφιές με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές βροχές, καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, χιόνια στα κεντρικά ορεινά και σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, βοριάδες 5 έως 7 και τοπικά 8 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και ισχυρός παγετός θα καλύψει τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

Στα Γιαννιτσά, έθεσαν σε αργία καθηγητή επειδή δικαιολόγησε εκπρόθεσμα απουσίες τριών μαθητών του για να μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές. Αδικαιολόγητος εκπαιδευτικός εξοστρακισμός.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top