Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Ανήμερα των «γενεθλίων» του στον Παναθηναϊκό (χθες έκλεισε 33 χρόνια προσφοράς στο «τριφύλλι») ο Χουάν Ραμόν Ρότσα βρέθηκε μία ανάσα από την πόρτα της εξόδου με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με την Προοδευτική και την ερμηνεία που έδωσε σ' αυτές η διοίκηση.

 

Αργά χθες βράδυ, και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αργεντινό προπονητή, δόθηκαν διευκρινίσεις και προέκυψε η εξής επίσημη θέση από την ΠΑΕ: «Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία στη γραμμή που χαράξαμε τη Δευτέρα. Σε καμία περίπτωση δεν αφήσαμε σκιές για «στημένους» ποδοσφαιριστές»!

 

Κι ακόμη: «Στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) ραντεβού δεν πάμε για να χωρίσουμε, αλλά για να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία με τον προπονητή».

 

Η συνάντηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα με τον Αλαφούζο ήταν αρχικά προγραμματισμένη για αύριο. Τελικά, όμως, αποφασίστηκε να γίνει σήμερα στα γραφεία του Σκάι προκειμένου να μη… σέρνεται το θέμα.

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει τη διάθεση να συζητήσει για όλα, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να αφήνονται «σκιές» και αιχμές στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών για τον οποιονδήποτε λόγο.

 

Ο Ρότσα δεν είναι αρνητικός σε τυχόν αλλαγές, αλλά δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να προσβάλλονται ποδοσφαιριστές, με τους οποίους συνεργάζεται. Θεωρεί, δηλαδή, άλλο πράγμα να είναι υποχρεωμένος ο σύλλογος να μειώσει το μπάτζετ κι άλλο να αμφισβητείται ο επαγγελματισμός των ποδοσφαιριστών του, όποιοι κι αν είναι, όπως κι αν λέγονται αυτοί.

 

Αυτό ήταν και το περιεχόμενο των διευκρινίσεων που έδωσε στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τη διοίκηση χθες βράδυ, ενώ μετά το σημερινό ραντεβού υπάρχει βούληση να προκύψει και κοινή ανακοίνωση της ΠΑΕ και του Αργεντινού τεχνικού. Με τα υπάρχοντα, δηλαδή, δεδομένα ο Ρότσα φαίνεται πως θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ομάδας και ταυτόχρονα θα προχωρήσει και το πλάνο αποχώρησης των έξι ποδοσφαιριστών, δίχως ωστόσο να αιωρούνται οι μέχρι χθες το βράδυ υπόνοιες για «μειωμένη απόδοση».

 

Το χθεσινό μπάχαλο ξεκίνησε μετά τα όσα είπε ο Ρότσα στο περιθώριο του ματς με την Προοδευτική για το Κύπελλο, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 (6′ Παναγιωτόπουλος – 60′ Πετρόπουλος, 83′ Μαυρίας).

 

«Η αιτία που βρίσκω για το αποτέλεσμα στη Βέροια είναι ότι η κούραση έφτασε σε ένα σημείο υψηλό. Βγήκε στο ματς με τη Βέροια. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ηρεμήσουμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που γράφτηκε ότι θα φύγουν. Παιδιά με πολύ μεγάλη προσφορά. Ειδικά ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλος είναι δύο παιδιά 100 τοις εκατό επαγγελματίες, με ήθος. Βρίσκονταν σε μια πολύ καλή στιγμή της καριέρας τους.

 

Ηρθε ένα ματς που ήμασταν όλοι κακοί. Και εγώ ήμουν πρώτα απ' όλους κακός και ανέλαβα τις ευθύνες. Εχω μια συνάντηση με τη διοίκηση την Παρασκευή. Δεν θα διστάσω να το πω δημόσια γιατί ξέρω τι θέλω και ξέρω ότι ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή. Ενα παιχνίδι, όμως, δεν μπορεί να κρίνει κάποιες βάσεις. Δεν γίνεται να γκρεμίζεις τα πάντα με μια κακή εμφάνιση. Ελπίζουμε όλοι αυτές τις μέρες να σκεφτούμε καλύτερα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους.

 

Ενα κομμάτι της δουλειάς μου είναι ότι δουλεύω πάνω στον άνθρωπο. Οχι με μηχανές. Ολοι σκεφτόμαστε το ανθρώπινο κομμάτι του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Εκλεισα 33 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Στις 19 Δεκέμβρη του 1979 ήρθα στον Παναθηναϊκό. Τον πονάω πολύ τον Παναθηναϊκό και θέλω το καλύτερο, είτε είμαι είτε δεν είμαι στο σωματείο.

 

Είμαι στενοχωρημένος γιατί μια ήττα μας φέρνει αρκετά βήματα πίσω απ' όσα κάναμε. Δεν γίνεται μια ήττα να διαλύσει την ομάδα. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε. Με βλέπετε ότι είμαι στενοχωρημένος αλλά ταυτόχρονα είμαι και χαρούμενος που βρίσκομαι στη μάχη. Οι μάχες έχουν απώλειες. Μπορεί η απώλεια να είμαι εγώ, αλλά όταν είσαι σε μια μάχη, όλα μπορεί να συμβούν»…

 

Ακολούθησε διαρροή δυσαρέσκειας από κύκλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την οποία «οι δηλώσεις του προπονητή μας δεν κινούνται στο περιεχόμενο της συνάντησής του με τον κ. Αλαφούζο τη Δευτέρα». Ομως, μετά την τηλεφωνική επαφή και τις εξηγήσεις, οι τόνοι έπεσαν και η ουσία δεν (φαίνεται να) αλλάζει.

 

* Στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσει κεντρικό αμυντικό βρέθηκε χθες ο Κώστας Ελευθεράκης.

 

* Σήμερα στις 11 π.μ. Θα διεξαχθεί η Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία θα δώσει το «παρών» και η κυρία Μιχοπούλου, εκ των νομικών εκπροσώπων του πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Scroll to top