15/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με τις ευλογίες του Πάπα

Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή κόντρα στην Ιταλία.
      Pin It

Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή κόντρα στην Ιταλία

 

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

«Ευτυχώς ο αγώνας είναι φιλικός, γιατί θα είναι δύσκολο να υποστηρίξω τη μία ομάδα σε βάρος της άλλης».

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι στο Βατικανό τους διεθνείς της Ιταλίας και της Αργεντινής, που σήμερα δίνουν φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του στο «Ολίμπικο». Ο κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο πρώτος Αργεντινός ποντίφικας στην Ιστορία και δεδηλωμένος οπαδός της Σαν Λορένσο του Αλμάγρο, δέχθηκε από τους δύο αρχηγούς, τον Τζανλουίτζι Μπουφόν και τον Λιονέλ Μέσι, μια γλάστρα με την «ελιά της φιλίας των δύο χωρών», καθώς και φανέλες των δύο εθνικών ομάδων με τις υπογραφές όλων των παικτών. Παράλληλα ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές, μολονότι ζουν σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού, να μην ξεχνούν ποτέ την καθαρά αθλητική πλευρά του ποδοσφαίρου.

 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε «περήφανος που βρέθηκα στο Βατικανό για να δω τον Πάπα, που είναι επίσης Αργεντινός. Χάρη στο ποδόσφαιρο έχω πάει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στα πιο απίστευτα μέρη. Ομως η σημερινή ήταν μια ξεχωριστή, αξέχαστη εμπειρία».

 

Ο Μπουφόν, από την πλευρά του, τόνισε: «Ηταν για όλους μας ιδιαίτερη τιμή να βρεθούμε εδώ σήμερα».

 

Κατόπιν, επειδή ρωτήθηκε σχετικά, έκανε πλάκα με τους δημοσιογράφους λέγοντάς τους χαμογελαστός: «Δεν έχω δεχθεί ποτέ γκολ από τον Λιονέλ Μέσι, απλά γιατί δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον του».

 

Το «ρεκόρ» του πάντως θα διατηρηθεί και σήμερα, καθώς ο Αργεντινός άσος επέστρεψε στη Βαρκελώνη αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πάπα. Ο τραυματισμός του στον μηρό δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί απόψε, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στην πρεμιέρα της Πριμέρα Ντιβισιόν κατά της Λεβάντε.

 

Ο αγώνας της Ιταλίας με την Αργεντινή κυριαρχεί στο αποψινό πρόγραμμα των φιλικών αναμετρήσεων εθνικών ομάδων που διεξάγονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης και η κόντρα Πορτογαλίας-Ολλανδίας στο Φάρο, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ισπανία βρίσκεται στο Γκουαγιακίλ όπου αγωνίζεται απέναντι στον Ισημερινό.

 

Η Γερμανία υποδέχεται την Παραγουάη στο Καϊζερσλάουτερν, το Μεξικό αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού στη Νέα Υόρκη, η Βραζιλία παίζει επί ευρωπαϊκού εδάφους στη Βασιλεία απέναντι στην Ελβετία, ενώ η Ουρουγουάη έχει ταξιδέψει στην Απω Ανατολή για τον αγώνα της με την Ιαπωνία.

 

Υπάρχουν όμως και πολλά φιλικά μεταξύ γειτόνων: Αγγλία-Σκοτία, Βέλγιο-Γαλλία, Ουγγαρία-Τσεχία, Σουηδία-Νορβηγία, Ουαλία-Ιρλανδία, Εσθονία-Λετονία. Ολα αυτά σε μια προσπάθεια να μην κουραστούν με άσκοπες μετακινήσεις οι παίκτες στο ξεκίνημα της σεζόν.

 

Οσο για την προσεχή αντίπαλο της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, το Λιχτενστάιν, υποδέχεται την Κροατία…

 

Scroll to top