Santorini-estiatorio-skotadi-dei

15/08/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση δημάρχου Σαντορίνης για το συνεχές σκοτάδι

«Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους», είπε ο κ. Ζώρζος, τονίζοντας πως ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις από την πλευρά της ΔΕΗ. Για πρόοδο εργασιών αποκατάστασης ηλεκτροδότησης, κάνει λόγο η ΔΕΗ.
      Pin It

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αποκάλυψε ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νικόλαος Ζώρζος. Όπως ανέφερε, ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις, μετά το μπλακ άουτ, ωστόσο υπήρξε η εντύπωση πως η ΔΕΗ θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Στις 13 Αυγούστου που ενέσκηψε το πρόβλημα, ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις. Είχαμε την άποψη ότι, από πλευράς ΔΕΗ, θα τηρείτο το χρονοδιάγραμμα το οποίο μας δόθηκε. Βλέπουμε όμως ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα. Προασπίζοντας λοιπόν το συμφέρον του τόπου, θα καταθέσω, το συντομότερο δυνατό, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους».

ΔΕΗ: Πρόοδος των εργασιών αποκατάστασης ηλεκτροδότησης

Σε σχετική της ανακοίνωση, η ΔΕΗ ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση πρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 5 μεγαβάτ στη Σαντορίνη, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής στα 27 MW. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που έφθασαν στο νησί με αρματαγωγό, ισχύος άλλων 4 μεγαβάτ, ενώ κατέπλευσε από τη Ρόδο στο λιμάνι της Θήρας, το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 5MW, τα οποία μεταφέρονται στο σταθμό παραγωγής.

Με το δυναμικό αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νησιού που ξεπερνούν στην αιχμή τα 30 μεγαβάτ. Επιπλέον, για την λειτουργία εφεδρειών, προγραμματίζεται άμεσα νέα μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος 6 MW από τη Ρόδο.

Το πρόγραμμα διακοπών

19.00-21.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Καμάρι, Αγ. Παρασκευή.

21.00-23.00: Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

23.00-01.00: Εμπορείο, Τμήμα Μεσσαριάς, Πύργος, Ραντάρ, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, καθώς ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μειώνονται αναλόγως και οι χρόνοι των διακοπών.

efsyn.gr

Scroll to top