Pin It

kouvelis_panagiaΟι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν τη ΔΗΜΑΡ κοντά στο όριο του 3%, αλλά και η αποχώρηση της Αγίου Κωνσταντίνου από την κυβέρνηση επιτάσσουν τη χάραξη νέας τακτικής για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Η χθεσινή δήλωσή του άλλωστε στο TV100, ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές» αλλά «αλλαγή πολιτικής», είναι χαρακτηριστική της θέσης την οποία επιχειρεί να καταλάβει ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος στο πολιτικό σκηνικό.

 

Ο Φώτης Κουβέλης πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, «περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου». Εξ ου και η κριτική που ασκεί το κόμμα στην κυβέρνηση και μάλιστα με αυξημένη συχνότητα. «Κριτική στην κυβέρνηση με κάθε αφορμή» ήταν άλλωστε η «εντολή» που δόθηκε από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στο Γραφείο Τύπου σε μια προσπάθεια το κόμμα να δίνει το «παρών» με τη δική του οπτική σε κάθε περίσταση και πτυχή της επικαιρότητας.

 

«Από όταν αποχωρήσαμε από κυβερνητικές θέσεις, οι Σαμαράς και Βενιζέλος έχασαν μέρος της νομιμοποίησής τους με αποτέλεσμα η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης να είναι πιο επιθετική» λένε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι δεν εντυπωσιάζονται από το γεγονός ότι λιγόστεψαν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών του κόμματος . «Το περιμέναμε ότι τα κανάλια θα σταματούσαν να μας αντιμετωπίζουν με “αγάπη”» λένε και προσθέτουν ότι «από τη θέση της προγραμματικής αντιπολίτευσης, χωρίς λαϊκισμούς, και επιμένοντας στη γραμμή για λύση του ελληνικού προβλήματος εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, βοηθάμε στην αναζήτηση διεξόδου για την κοινωνία και την οικονομία».

 

Η τακτική της επικοινωνιακής «αντεπίθεσης» λειτουργεί θετικά, σύμφωνα με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, και στην επιδίωξη να «χωρίσει η ήρα από το στάρι», δηλαδή να φανεί ότι οι διαφορές με το ΠΑΣΟΚ είναι υπαρκτές και σχεδόν αγεφύρωτες. Αλλωστε ο «σταθμός» των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για την πανσπερμία κινήσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με τη ΔΗΜΑΡ να επιδιώκει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και τις διεργασίες.

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top