16/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η δουλειά και το δίλημμα του Δέλλα

Τι ζητάει και πώς τα καταφέρνει.
      Pin It

Τι ζητάει και πώς τα καταφέρνει

 

Του Κ. Κάραλη

 

Ο Τραϊανός Δέλλας είναι το πρόσωπο που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αγωνιστικής αναγέννησης της ΑΕΚ από την Γ' Εθνική.

 

Με το που κάθισε στον πάγκο της ομάδας ο 37χρονος προπονητής, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τού ζήτησε ένα πράγμα: να αξιοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του με σκοπό να εξελιχθούν και να αποτελέσουν βασικά στελέχη της ομάδας στο μέλλον.

 

Βέβαια, από την άλλη μεριά, του ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στις προθέσεις του να ενισχύσει το ρόστερ με μεταγραφικές κινήσεις, αν ο ίδιος ο «Κολοσσός» εκφράσει αυτήν την επιθυμία: «Αν δεις ότι χρειαζόμαστε παίκτες, θα σ’ τους πάρω» έλεγε χαρακτηριστικά ο «Τίγρης».

 

Ετσι λοιπόν ο Δέλλας έχει βρεθεί σε μια περίεργη κατάσταση. Από τη μία την πρώτη θέση στο μυαλό του κατέχει η επιθυμία του Μελισσανίδη για προώθηση παικτών εκ των έσω, όμως από την άλλη η ΑΕΚ δείχνει ότι υστερεί σε κάποιες θέσεις, κυρίως στην άμυνα.

 

Η προτεραιότητα του Δέλλα είναι να μην προβεί σε βιαστικές κινήσεις, καθώς θέλει να δει τη συμπεριφορά της ομάδας τόσο στο ματς με τον Ρήγα Φεραίο (18/8) όσο και σε εκείνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (21/8), τη Νίκη Βόλου (25/8) και την Καλλιθέα (31/8). Οπως καταλαβαίνει κανείς, οι τρεις τελευταίες αναμετρήσεις δεν είναι εύκολες. Το αντίθετο, μάλιστα. Αν οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποιήσουν αρνητικό σερί εμφανίσεων, τότε δεν αποκλείεται να γίνουν στο πι και φι αρκετές μεταγραφές. Το… μπαλάκι είναι από την αρχή στα χέρια του Τραϊανού Δέλλα και αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η δική του εισήγηση.

 

Αναμφισβήτητο ότι είναι ο μεγάλος σταρ της ομάδας. Καταλαβαίνει κι ο ίδιος ότι έχει στα χέρια του χρυσή ευκαιρία να μάθει πράγματα την ώρα που θα καθοδηγεί εύκολα την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

 

Αντιμετωπίζει τα πάντα με σοβαρότητα και προσπαθεί να λύνει το όποιο πρόβλημα μόλις εκδηλωθεί. Οσοι παρακολουθούν την προετοιμασία λένε ότι δουλεύει από το πρωί ώς το βράδυ και φροντίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις πάνω στο μοντέρνο ποδόσφαιρο.

 

Ταυτόχρονα αξιοποιεί τη μεγάλη εμπειρία που απέκτησε ως ποδοσφαιριστής, προσπαθώντας να περάσει στους πιτσιρικάδες με τους οποίους δουλεύει σοβαρότητα και πειθαρχία. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μαζί με τον Ζαγοράκη και τον Νικοπολίδη ήταν η τριάδα πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο Οτο Ρεχάγκελ την εποχή του Euro 2004 για να εξασφαλίσει τις ισορροπίες και την ιδανική ατμόσφαιρα που υπήρχε τότε τα αποδυτήρια της εθνικής μας ομάδας.

 

Μιλάει συνέχεια στους παίκτες, φωνάζει όταν χρειάζεται και λέει πολλά «μπράβο» όταν το κρίνει σκόπιμο.

 

Scroll to top