16/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Σάλος στα κοινωνικά δίκτυα από τη δωρεά της Χρυσής Αυγής στον «Αρκτούρο».
      Pin It

Σάλος στα κοινωνικά δίκτυα από τη δωρεά της Χρυσής Αυγής στον «Αρκτούρο»

 

Του Τάσου Σαραντή

 

Εντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα από τους φίλους και τους υποστηρικτές της οργάνωσης, αλλά και των περιβαλλοντικών οργανώσεων γενικότερα, έχει προκαλέσει η απόφαση της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος «Αρκτούρος» να αποδεχτεί δωρεά της Χρυσής Αυγής ύψους 5.000 ευρώ. Το γεγονός έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Aυγής, στην οποία γίνεται αναφορά στη ζωοφιλία του γενικού γραμματέα της Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος «φιλοξενεί στην οικία του 3 αδέσποτα (2 σκύλους και 1 γάτο)».

 

Επειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε, η οργάνωση, την οποία ίδρυσε ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε ανακοίνωσή της εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε τη δωρεά: «Ο Αρκτούρος διανύει σήμερα την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε πολίτες, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φορείς που λειτουργούν νόμιμα για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάσωσης του πολύχρονου έργου και των περιβαλλοντικών κατακτήσεων. Στα 21 χρόνια λειτουργίας του ο Αρκτούρος δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία. Δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία. Τέλος, ο Αρκτούρος, παραμένοντας πιστός όλα αυτά τα χρόνια στις αρχές του, συνεχίζει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια τη διαχείριση στα οικονομικά της οργάνωσης. Ο Αρκτούρος χρειάζεται την υποστήριξή σας για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σας περιμένει δίπλα του».

 

Χαμένοι υποστηρικτές

 

Ωστόσο η ανακοίνωση του «Αρκτούρου», όχι μόνο δεν καταλάγιασε τις αντιδράσεις, αλλά έριξε περισσότερο «λάδι στη φωτιά». Χαρακτηριστικός είναι ο αποτροπιασμός που εκδηλώνεται από τους χρήστες του facebook στη σελίδα της οργάνωσης: «Πάρτε τα 5.000 χιλιάδες ευρώ από τους ναζιστές και αρχίστε να μετράτε χαμένους υποστηρικτές», «κάθε ώρα που περνάει και δεν βγάζετε ανακοίνωση επιστροφής των χρημάτων σάς κοστίζει πολύ περισσότερο από τα πέντε χιλιάρικα της Χρυσής Αυγής» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια.

 

Ολα δείχνουν ότι με το ζήτημα που προέκυψε θα έρθουν αντιμέτωπες και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, αφού η ακροδεξιά οργάνωση προαναγγέλλει μέσα από την ιστοσελίδα της ότι «το πολύπλευρο κοινωνικό και οικολογικό έργο της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί πιο εντατικά το προσεχές διάστημα».

 

Scroll to top