18/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Μετάλλια των ΑμεΑ

 

Συγχαρητήρια επιστολή προς την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έστειλε χτες ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή της εθνικής ομάδας κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης των ΑμεΑ «Μόντρεαλ 2013». «Πρόκειται για μια παρουσία που μας γεμίζει με χαρά και περηφάνια, μια περίοδο που η χώρα μας και οι πολίτες της έχουμε ανάγκη από τέτοια παραδείγματα ψυχικής δύναμης, αλλά και μεθοδικής δουλειάς» δήλωσε, σημειώνοντας ότι η στήριξη του κόμματός του στον αθλητισμό ατόμων με αναπηρία, αλλά και σε κάθε αθλητή προσωπικά είναι δεδομένη. Η ομάδα κολύμβησης της Ελλάδας έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποσπάσει τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Θα ήταν διαφορετικά αν…

 

Οι καθηγητές του αδικοχαμένου Θανάση Καναούτη έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν στο Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο 19χρονος ήταν μαθητής στην ΕΠΑΣ Περιστερίου, στην ειδικότητα του τεχνικού φυσικού αερίου. Οι καθηγητές τόνιζαν στους παρευρισκομένους πως ο Θανάσης ήταν ένα αξιόλογο, ήσυχο και καλό παιδί, αρκετά δυνατό και γεροδεμένο. «Θα ήταν διαφορετικά αν χρησιμοποιούσε τη σωματική του δύναμη», σημείωναν με νόημα. Μοναδικός εκπρόσωπος από το κοινοβούλιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

 

Στ.Ζ.

 

„Νέοι και κάμερες

 

Πλημμύρισε από νεανικά πρόσωπα το Νεκροταφείο Περιστερίου στην κηδεία του 19χρονου Θανάση. Οι συμμαθητές του, ντυμένοι στα μαύρα, δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό που συνέβη και στάθηκαν ως «τιμητική φρουρά» γύρω από το φέρετρό του. Οι ίδιοι νεαροί έδιωξαν τις κάμερες των καναλιών για να αποφευχθούν περιστατικά τηλεοπτικού «κανιβαλισμού».

 

Στ.Ζ.

 

„«Μαύρισαν» οι αρκούδες!

 

Με λύπη οι αρκούδες κι εμείς διαβάσαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ μας τις απαντήσεις του Αρκτούρου για την αποδοχή των 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή. Η διαβεβαίωση ότι έχουν κρατηθεί τόσα χρόνια μακριά από πολιτικές ιδεολογίες δεν φτάνει για να καλύψει την ακατανόητη επιλογή τους. Ο ναζισμός δεν είναι πολιτική ιδεολογία, αλλά μίσος, βία και θάνατος. Αν ο Αρκτούρος στη δύσκολη στιγμή δέχεται λεφτά από τις φάλαγγες των ναζιστών, τότε τα μέλη του ας κάνουν τον κόπο να σκεφτούν τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες που βρίσκονται επίσης σε πολύ δύσκολη στιγμή. Ετσι τρύπωσε κάποτε ο ναζισμός στις φωλιές των φτωχών Γερμανών. Ντροπή για τον Αρκτούρο, που ακόμα όμως έχει χρόνο να σκεφτεί άλλη λύση από το να παίρνει λεφτά από κυνηγούς κεφαλών μεταναστών. Ο Χίτλερ ήταν εξάλλου γνωστός φιλόζωος, με τους ανθρώπους είχε πρόβλημα!

 

Α.Ψ.

 

„Αλμα εις… βάθος!

 

Λεκτικό ή ηθικό, σε κάθε περίπτωση ήταν ένα άγαρμπο… στραβοπάτημα για τη Ρωσίδα χρυσή ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ, Ελένα Ισινμπάγεβα. Στήριξε ανοιχτά τον αμφιλεγόμενο νόμο του Κρεμλίνου με τον οποίο ουσιαστικά ποινικοποιείται κάθε δημόσια δήλωση υπέρ της ομοφυλοφιλίας και κατηγόρησε για ασέβεια δύο Σουηδές συναθλήτριές της, επειδή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας εμφανίστηκαν με τα νύχια τους βαμμένα στο χρώμα του ουράνιου τόξου. Φυσικά, προκλήθηκε μέγας σάλος, τον οποίο η Ελένα προσπάθησε να «μαζέψει». Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις της -υποστήριξε- που έγιναν στην αγγλική «η οποία δεν είναι η μητρική μου γλώσσα». Πάντως, πολύχρωμο μανικιούρ… μετάνοιας δεν θα κάνει…

 

Μ.Βεργ.

 

„Υπερβάλλων ζήλος…

 

Στην επιφάνεια βγαίνουν σιγά σιγά περισσότερα στοιχεία για τις αμοιβές των ελεγκτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποκαλύπτοντας την εικόνα ενός πραγματικού «σαφάρι» για την επιβολή προστίμου σε επιβάτες που δεν επικυρώνουν εισιτήριο. Ενδεικτικό το γεγονός ότι οι οδηγοί στα λεωφορεία έχουν από το 2007 το δικαίωμα πριν ή μετά τη βάρδια τους να απασχολούνται ως ελεγκτές, λαμβάνοντας μάλιστα ως αμοιβή το 50% του εκάστοτε προστίμου. Τα στοιχεία της ίδιας χρονιάς έδειχναν μάλιστα ότι ορισμένοι εκ των οδηγών έδειχναν υπερβολικό ζήλο, με δεδομένο ότι περίπου το 30% του συνόλου των προστίμων που επιβλήθηκαν σε όλα τα Μέσα προερχόταν από τα λεωφορεία.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Ανησυχία για την Αίγυπτο

 

Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών. Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος τόνισε πως έχει διαβεβαιώσεις ότι μέχρι στιγμής οι Ελληνες της Αιγύπτου δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι χριστιανοί δεν θα υποστούν διώξεις και δεν θα υποστούν ίσως τις συνέπειες της διαμάχης τής εσωτερικής». Σε ερώτηση, εάν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων σε περίπτωση ανάγκης, ο υφυπουργός απάντησε: «Δεν υπάρχει μόνο για τώρα, υπάρχει πάντοτε για όλες τις χώρες, αν συμβεί κάτι». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί!

 

Τ.Τ.

 

„Συναυλία με τρόφιμα

 

Στην παραλία της Καραθώνας -που έχει βάλει στο μάτι το ΤΑΙΠΕΔ- στο Ναύπλιο διοργανώνεται συναυλία την Παρασκευή 23 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Παύλου Παυλίδη και B.Movies. Η γιορτή, που στήνεται για τρίτη χρονιά, με τον περίεργο τίτλο Circulo Cooperativa, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, οπότε η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωστόσο, όσοι προσέλθουν να απολαύσουν τις ωραίες μουσικές υπό το φως του φεγγαριού δίπλα στη θάλασσα, θα μπορούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας και προϊόντα βασικής ανάγκης, για την ενίσχυση των δύο κοινωνικών παντοπωλείων της περιοχής. Μια ωραία πρωτοβουλία, που αξίζει να ενισχυθεί.

 

Ν.Σβ.

 

„Ερχεται τσουνάμι…

 

«Κανένας γιατρός και κανένας από το νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα απολυθεί» επανέλαβε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Αυτά λέει διαρκώς και ο προϊστάμενός του Αδωνις Γεωργιάδης, λάτρης της τηλεοπτικής οθόνης… Προφανώς θεωρεί ότι όσοι ανησυχούν και διαμαρτύρονται δεν είναι σωστά πληροφορημένοι. Πάντως, για καλό και για κακό, ενόψει των οδυνηρών αλλαγών που μεθοδεύονται, προειδοποιεί ότι οι αντιδρώντες δεν έχουν δικαίωμα να παρεμποδίζουν τη λειτουργία των νοσοκομείων και απειλεί τυχόν καταληψίες με πειθαρχικές διώξεις. Μάλλον νιώθει ότι αναμένεται τσουνάμι και φοβάται.

 

Γ.Σμ.

 

„Γυναίκα πρόεδρος

 

Αφού πρώτα μίλησε για… τρίχες -πώς δηλαδή βαρέθηκε τις αφέλειες και άλλαξε το κούρεμά της- και πώς στα 50 της αισθάνεται ολοκληρωμένη ως γυναίκα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, πέρασε κατόπιν στο «ζουμί» της συνέντευξης που παραχώρησε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Parade». «Πιστεύετε ότι θα υπάρξει γυναίκα πρόεδρος στην Αμερική όσο ζείτε;» την ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Πιστεύω ότι η χώρα είναι πλέον έτοιμη γι’ αυτό. Το ερώτημα είναι απλά ποιο είναι το κατάλληλο πρόσωπο εκεί έξω», απάντησε εκείνη. Αρνήθηκε, όμως, να πει εάν αυτή θα είναι η Χίλαρι Κλίντον. Αυτά λέτε να ακούνε μερικές-μερικές εδώ και να… ανοίγει η όρεξη;

 

Μ.Βεργ.

 

„«Συνήγορος του Διαβόλου»

 

Αρχικά έγινε γνωστός ως κομμουνιστής, πολέμιος της γαλλικής αποικιοκρατίας και συνήγορος Αλγερινών που κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία κατά των Γάλλων. Επειτα, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο διάσημους, πλην αμφιλεγόμενους, ποινικολόγους, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση αρχιτρομοκρατών και εγκληματιών πολέμου: από τον ναζιστή «χασάπη της Λιόν» Κλάους Μπάρμπι και τον ηγέτη των Ερυθρών Χμερ Χιέον Σαμφάν, έως τον Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες, ευρύτερα γνωστό ως «Κάρλος, το Τσακάλι». Οχι τυχαία, ο ίδιος απέκτησε το παρατσούκλι «ο συνήγορος του Διαβόλου». Χθες, σε ηλικία 88 ετών, ο Γάλλος Ζακ Βερζές «έφυγε», για να συναντήσει τον Δημιουργό του…

 

Μ.Βεργ.

 

„Κανένας «εγκλωβισμός»!

 

Ο θάνατος του 19χρονου στο Περιστέρι προκάλεσε την παρέμβαση της Νομικής Ομάδας των «Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια». Με κείμενό της ενημέρωσε τους πολίτες για το τι προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα «όποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς τη θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησής του, τιμωρείται με φυλάκιση», άρα απαγορεύεται ο ελεγκτής και ο οδηγός να εγκλωβίσουν οποιονδήποτε. Επίσης, η «αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου» διώκεται μόνο κατ’ έγκληση, σύμφωνα με την ομάδα νομικών. Αρα συνιστάται στους επιβάτες ψυχραιμία και κλήση της αστυνομίας σε περίπτωση που κάποιος κρατηθεί παράνομα.

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top